Home » , » Λίγο πριν κατεβάσει ρολά η άθλια συγκυβέρνηση χαρίζει εκατ. ευρώ σε καναλάρχες

Λίγο πριν κατεβάσει ρολά η άθλια συγκυβέρνηση χαρίζει εκατ. ευρώ σε καναλάρχες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 | 4:55 μ.μ.

Απίστευτοι είναι οι τύποι! Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση μεθοδεύει να χαρίσει δεκάδες εκατ. ευρώ από φόρους στους καναλάρχες και μάλιστα αθόρυβα, κάνοντας πιο έντονο το άρωμα διαπλοκής, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου πήρε τον δρόμο της για  το Εθνικό Τυπογραφείο  και θα τυπωθεί λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.

Την ώρα που το κράτος ζητάει από επιχειρήσεις και φορολογούμενους να προπληρώνουν τους φόρους τους, δίνει... τράτο στα τηλεοπτικά κανάλια έναν ολόκληρο χρόνο στην υποχρέωση που έχουν ως προς την απόδοση του φόρου επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση.
Μιλάμε δε για ένα ποσόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, υπογραμμίζει η εφημερίδα και συμπληρώνει: Ετσι, πρώτον, ενισχύεται η ρευστότητα των καναλιών μια και θα εισπράττουν κανονικά αλλά δεν θα αποδίδουν και, δεύτερον, προκαλείται εσκεμμένη μείωση των εσόδων του κράτους από φορολογικές πηγές. Αντί να εισπράξει άμεσα χρήματα το Δημόσιο, τα προσφέρει για ένα ολόκληρο έτος στους καναλάρχες-εργολάβους της διαπλοκής. Τους χρηματοδοτεί, δηλαδή, άτοκα! Ενώ, ταυτόχρονα, φορολογεί τους διαφημιζόμενους με 20% προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στη χειμαζόμενη διαφημιστική αγορά. Επίσης, διογκώνει τη μεγάλη δεξαμενή των χρεών που ήδη έχουν τα κανάλια και είναι άγνωστο αν θα αποπληρώσουν ποτέ.

Λίγο πριν κατεβάσει ρολά η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κάνει άλλο ένα «δωράκι» στους βαρώνους των ΜΜΕ που αποτέλεσαν την επικοινωνιακή μονάδα κρούσης για να περάσει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Δυστυχώς γ’ αυτή όμως, δυνάμεις καταστολής, νόμοι και διατάγματα καθώς και κατευθυνόμενη μαζική παραπληροφόρηση δεν αρκούν για να κρατηθεί στην εξουσία μια κυβέρνηση που έχε γίνει μισητή στον λαό. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger