Home » , » Ένα - δύο, εν - δυο...

Ένα - δύο, εν - δυο...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 | 10:45 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η κριτική στο νέο διαχειριστή του καπιταλισμού θα είναι ανάλογη των όσων κάνει. Αλλά που και που κάνουν κάτι καλό, από σπόντα. Ο Πάνος μας εξέπληξε ευχάριστα. Ακούω πως στέλνει τα βύσματα να υπηρετήσουν μακριά από τα σύνορα Πρωτευούσης. Κι είναι όλοι οι μεγάλοι μες στην πίκρα. Να βλέπουν τους κανακάρηδες τους να ετοιμάζονται να εκστρατεύσουν πέρα από την αυλή της έπαυλης τους, να εξερευνούν άγνωστα μέρη μακριά από τα μπαράκια της γειτονιάς.

Ας δούμε τώρα τι σημαίνει στρατός στην Ελλάδα. Τα ρουσφέτια που αφορούσαν τις μεταθέσεις στρατιωτών, ακόμα και το όπλο που υπηρετούσαν, ήταν η Νο1 εξυπηρέτηση του κηφήνα προς το ψηφοφόρο. Κάτι που μάλλον δε θα αλλάξει, αν κι ελπίζω πως ο Καμένος θα τηρήσει τουλάχιστο κάποια προσχήματα. Ακόμα ο στρατός δεν εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας μας, αλλά την επίθεση των ΗΠΑ.

Πιο απλά στέλνουμε στρατό και πλοία, όπου μας λένε οι Αμερικάνοι, κάνουμε πόλεμο, όταν μας λένε οι Αμερικάνοι και παίρνουμε όπλα, αυτά που μας λένε οι Αμερικάνοι. Ακόμα και το που θα μπουν τα όπλα, το λένε οι Αμερικάνοι.
Κι αναρωτιέμαι τί χρειάζονται τόσοι Έλληνες στρατηγοί, αν αποφασίζουν οι Αμερικάνοι. Πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα από το Β' Παγκόσμιο και μετά.

Θα μου πεις χρειάζονται τόσα όπλα; Ε φυσικά ζουν τόσα παράσιτα από αυτά. Τα υποβρύχια που γέρνουν τάισαν αρκετά μεγάλα στομάχια. Τα ελικόπτερα έκαναν τα προγούλια γνωστού ακροδεξιού αρχηγού όπου χέρι - χέρι με σημερινούς βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερωτήσεις για την εθνική μας άμυνα, που σε απλή μετάφραση ήταν "Πότε θα φάμε ξανά;" Σύντομα "αγάπη μου," βλέπεις η τεχνολογία προχωρά, βγαίνουν νέα αεροπλάνα πολύ ακριβότερα, καινούρια μεγαλύτερα πλοία κι άρματα με πανάκριβα συστήματα. Θα μου πεις γιατί δε φτιάχνουμε εμείς τις υποδομές; Τι είπες τώρα; Να δυσαρεστήσουμε τους "συμμάχους"; Αφέντες είναι, αλλά τους λέμε "συμμάχους" για να αισθανθούμε καλύτερα. Κι όμως επιστήμονες έχουμε, τεχνογνωσία, ανέργους... αλλά είπαμε, τρώνε τόσοι πολλοί από το στρατό. Βουλευτές - Αξιωματικοί - "Σύμμαχοι" - Επιχειρηματίες, μόνο οι απλοί φαντάροι κι οι φορολογούμενοι πληρώνουν, αλλά δε βαριέσαι.

Χαίρομαι που ο δεξιός Καμένος αποφάσισε να στείλει μερικά από τα καλόπαιδα που έκαναν έφοδο στα νυχτερινά μαγαζιά των Αθηνών, εκεί που έπρεπε να πάνε από την αρχή. Βλέπεις οι δεξιοί κάνουν τον πατριώτη εκ του ασφαλούς. Ο μπαμπάς να λέει για "πόλεμο με την Τουρκιά" αλλά ο γιόκας σπίτι, ενώ πολλοί υπηρέτησαν ολόκληρη τη θητεία τους στα σύνορα, όχι αυτά της Αττικής, τα κανονικά.

Η μαμάδες έχουν πλάκα. "Που θα πάει το παιδί μες τη πλέμπα;!". Το να φύγει μακριά δεν τους πειράζει, άλλωστε πάνε εξωτερικό για ψώνια, ο Έβρος θα τους ενοχλήσει; Η ισότητα όμως δεν αντέχεται. Να μη φάει το φαί από το Σεφ θα πονέσει η κοιλίτσα, να μην κοιμηθεί στο παιδικό δωμάτιο με τα στρατιωτάκια και το αρκουδάκι αγκαλιά, θα έχει εφιάλτες. Την πιπίλα να μην ξεχάσει και βάλει τίποτα άλλο στο στόμα.

Δεν περιμένω πολλές αλλαγές για την ακρίβεια θα συνεχιστεί το παραμύθι να πάρουμε εμείς κι άλλα όπλα μια που έχει κι ο γείτονας. Δηλαδή αν (ο μη γένοιτο) στο γείτονα πέσει κάνας μετεωρίτης να ανέβουμε κι εμείς στον Όλυμπο να πετάμε πέτρες. Ούτε θα αλλάξει η άθλια κατάσταση για τους απλούς φαντάρους που στο καιρό του μνημονίου έγινε τρις χειρότερη . Αλλά κάτι τέτοια με τους τσάτσους είναι οπωσδήποτε ευχάριστα διαλλείματα, αν και δεν διαρκούν πολύ. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:21 μ.μ.

η δηλωση του, επι της ουσιας ομως μενει στο απιροβλητο? δηλωνει στις 4/2/15,.............και οτι η νεα κυβερνηση θα συνεχισει τη συνεργασια και τις καλες σχεσεις με τη συμμαχια σε κοινες ασκησεις και κοινες στρατιωτικες δρασεις....., δηλαδη η πατριωτικη περιφανια και αξιοπρεπεια συμβαδιζουν τωρα με τα αμερικανικα συμφεροντα σε αντιπαραθεση με την ποηγουμενη κυβερνηση που τα ταυτιζε με τα γερμανικα?

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:57 μ.μ.

2.21 πρεπει μαλλον να εισαι πολιτικος βλαξ! το κομματι του αρθρου ειναι συγκεκριμενο. εχεις να πεις κατι γι αυτο;

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:41 μ.μ.

8"57, εγω εχω να πω ,και αν κανεις οτι δεν καταλαβαινεις μαλλον εισαι φανατικος η ηληθιος, και στο κανω πιο λιανα μπας και το καταλαβεις, τα καλοπαιδα (τα πλουσιοπαιδα οπως λεει ο Μητσος) το πολυ πολυ να πανε μεχρι τον εβρο, τα δικα μας παιδια (φτωχα απο εργατικες οικογενειες ,χωρις ρουσφετι) με αυτα που λεει ο κυριος καμμενος σου θα παιθανουν για αρχη σε ασκησεις του ΝΑΤΟ, οπως τα δυο ελληνοπουλα πριν λιγο καιρο, και σε πραγματικο πολεμο τα καλοπαιδα θα την κανουν για εξωτερικο......μηπως εισαι ενας απο αυτους?
ΥΓ, Βαθυ κοκκινο μπορει λιγο να παραφερομαι αλλα προκαλει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger