Home » , » Αφού ο Μανώλης Γλέζος θυμήθηκε τον Νίκο Ζαχαριάδη

Αφού ο Μανώλης Γλέζος θυμήθηκε τον Νίκο Ζαχαριάδη

Από giorgis , Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 | 7:46 μ.μ.

Του  Γ. Γ.
Σχολιάζοντας τις προγραμματικές κυβερνητικές δηλώσεις που έγιναν από τον Α. Τσίπρα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι του  θύμισαν το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα κάτω από άλλες συνθήκες. Τότε ο Ζαχαριάδης ήταν φυλακή και έστειλε ένα γράμμα, με το οποίο προέτρεπε τον ελληνικό λαό να πολεμήσει όσους δεν ήθελαν την εθνική ανεξαρτησία.  

Να θυμίσουμε, όμως και κάποια άλλα λεγόμενα του Ν. Ζαχαριάδη και να σκεφτούμε αν έχουν την παραμικρή επαφή με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα ο Σύριζα.

Το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο είναι από τη ραδιοφωνική συνέντευξη που ο Νίκος Ζαχαριάδης έδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1951 σε εκπομπή του ραδιοσταθμού «Φωνή της Αλήθειας».

«Αυτοί θέλουν το σκοταδισμό και τον χαμό. Εμείς θέλουμε ελεύθερη χαρούμενη και γερή Ελλάδα. Για μια τέτοια Ελλάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα η δουλειά θα’ ναι ελεύθερη, δική μας. Χρειάζεται πολύς μόχθος και ιδρώτας, μα θα είναι για μας και τα παιδιά μας και ο καρπός θα είναι για τον λαό. Χωρίς καρχαρίες, δίχως παράσιτα. 

Δεν τάζουμε στα χαμένα, δε λέμε λόγια, μάθαμε τα λόγια μας να μη διαφέρουν από τα έργα μας. Μάρτυρες και εγγύηση είναι οι εκατόμβες το αίμα και οι αμέτρητες θυσίες που δώσαμε για το λαό και την Ελλάδα. Είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ήρωες μας, οι φυλακισμένοι και εξόριστοι μας, που ολόρθοι και ατράνταχτοι, σεμνοί και αλύγιστοι κάνουν πάντα ακέραιο το καθήκον τους προς το λαό και την πατρίδα. Αυτού βρίσκεται η ηθική υπεροχή μας, η ατράνταχτη απόδειξη της. Ποιός πρόσφερε τόσο αίμα στο βωμό της Ελλάδας, της λευτεριάς και προκοπής του λαού; Είμαστε το Κόμμα των θυσιών, των αγώνων, της δημιουργίας. Ο λαός ξέρει του Κουκουέδες και τους έχει εμπιστοσύνη».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:58 μ.μ.

Πρεπει λογο της ηλικιας να παθαινει διαληψεις στο μυαλο αλλιως δεν εξηγειται. Ο Ζαχαριαδης απο την Κερκυρα με τα γραμματα του εδειχνε τον δρομο του Αγωνα εναντια στους Γερμανους και επιστεγασμα της νικης τον Σοσιαλισμο. Και το αποδειξε οταν γυρισε απο το Νταχαου και δημιουργησε την Εποποιια του ΔΣΕ την στιγμη που ειχανε συνθηκολογησει με τις εγκληματικες συμφωνιες που υπογραψε το ΕΑΜ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ. Τη σχεση εχει λοιοπν ο Ζαχαριαδης με τον Τσυριζα τη να πει κανεις ΑΛΗΤΕΙΑ

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:00 μ.μ.

Ο ένας αποτελεί σήμερα διαχρονικό σύμβολο της Αντίστασης του λαού,και ο άλλος αυτοκτόνησε περιφρονημένος και εγκατελειμένος απο όλους στα βάθη της Σιβηρίας,κάτω απο τα εγκλήματα του ενάντια στον λαό και τους συντρόφους του.
Ο σταλινικός διορισμένος υπάλληλος του πατερούλη είχε το τέλος που έχουν όλοι οι προδότες.Ολα τα άλλα είναι παραφιλολογίες που δεν απασχολούν την ιστορία που έχει αποφανθεί τελεσίδικα.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:03 μ.μ.

8:00 μ.μ.
Τι έγινε ρε ναζιστόμουτρο.Δεν σου φτάνουν τα χουντοσαιτ που αδειάζετε την μισαθρωπιά σας και την μαυρίλα σας και είπες να ξανοιχτείς και αλλού για να μας το κάνεις να το εμπαιδώσουμε ;

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

8.00 Ασφαλως και εχει αποφανθει η ιστορια για τα εγκληματα του οπορτουνισμου. Με πρωτο οτι ο λαος δεν πηρε την εξουσια το 1944 απο την προδοσια σας. Το ιδιο ισχυει και το 1948 που εκλεισε τα συνορα ο ΤΙΤΟ. ασφαλως και πεθανε εξοριστος στην Σιβηρια χαρη στο οπορτουνιστικο εγκλημα του 1956. Ειναι τιμη μας που τον ειχαμε Γ.Γ οπως και η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ οτι ακριβως σας ποναει. κατα τα αλλα θελετε συνεργασια με το ΚΚΕ ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:19 μ.μ.

Βρε κωλοτούμπες, βρε σαλτιμπάγκοι, εσείς δεν ήσασταν και ο Γλέζος μέσα, που αποκήρυσσαν τον Ζαχαριάδη σαν "σταλινικό"? Τώρα έγινε και ο σύριζα "σταλινικός"? Εσείς δεν ήσασταν που περνάγατε γενεές δεκατέσσερις τον Ζαχαριάδη? Πόσο τσιράκια πρέπει να είναι οι άνθρωποι αυτοί? Δεν πειράζει όμως!! Ακόμα κι έτσι, δικαιώνετε και τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη! Μανώλης

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:28 π.μ.

Ενώ οι πρώην πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, ε; Ένας κι ένας, και κυρίως υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ζαχαριάδης, ό,τι και να λέτε, πέθανε κομμουνιστής και πέθανε ΚΚΕ, η Δαμανάκη τι θα πεθάνει; Κυρία των Βορείων προαστίων;... Ο Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΠΑΟ; Ο Αλέκος; Ο Αλέξης μετά από 20 χρόνια; Άντε, που κοντά 50 χρόνια μετά το θάνατό του ο Ζαχαριάδης είναι ακόμα ο Ζαχαριάδης, και τολμούν μερικοί και συγκρίνουν το γράμμα του με το οποίο έδειξε το δρόμο όχι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την εθνική αντίσταση, με όσους διαπραγματεύονται πόσο και πότε θα πληρώσουμε τελικά το χρέος που ούτε δημιουργήσαμε και που το έχουμε πληρώσει ήδη...

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:29 μ.μ.

@628 ''ο Ζαχαριάδης πέθανε κομμουνιστής και ΚΚΕ''.Ωραίο ανέκδοτο.Απο τα καλύτερα που έχουν πεί οι κνίτες.
Λίγο πρίν αυτοκτονήσει ο σταλινικός υπάλληλος του πατερούλη και εγκληματίας Ζαχαριάδης,έστειλε επιστολή που έλεγε πως το κουφάρι του το αφιερώνει στον Χαρίλαο και στο ΚΚΕ.Τόσο πολύ το αγάπαγε το ΚΚΕ.Το ΚΚΕ το είχε αποκηρύξει όπως και το ΚΚΕ είχε αποκηρύξει τον ίδιο.
Οσο για το αν ήταν κομμουνιστής,το ξέρουν καλύτερα απο σένα οι χιλιαδες κομμουνιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που μαρτύρησαν στο Μπούλκες,στην 7η Μεραρχία και στη υπερορία που οδηγήθηκαν μετά τον εμφύλιο που ο Στάλιν με τον Τσώρτσιλ επέβαλλαν στην Ελλάδα και που ο πρακτορίσκος Ζαχαριάδης εκτέλεσε μέχρι τέλους τις εντολές του Στάλιν.Το ξέρει ο Καραγιώργης,ο Γεωργιάδης,ο Γιαννούλης και ο πρωτοκαπετάνιος ΑΡΗΣ.
Μην προκαλείτε την νοημοσύνη του κόσμου λοιπόν.Γιατί εκτός απο σταλινικοί σαν κνίτες είστε και εντελώς ανιστόρητοι.Θέλετε να νεκραναστήσετε Ζαχαριάδη Στάλιν και σταλινισμό κάντε το αλλά μόνοι σας.
Τον λαό και την Αριστερά μην την μπλέκετε στα εγκληματά σας και στους εγκληματίες που ξανακάνετε εικονίσματα.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:56 μ.μ.

7.29 Επαιξες και εχασες οπορτουνα. Τα εγκληματα σας δεν κρυβονυαι με τιποτα. Ο Καπεταν Γιωτης ανελαβε λιγους μηνες πριν αυτοκτονηση και οταν ζητησε να τον συναντησει δεν τον αφησανε. Το κουφαρι του ειπε το αφηνει στον ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Για το Μπουλκες θα ρωτησεις την συμμορια του ΤΙΤΟ. για αυτους που αναφερεις θα μας πεις πρωτα για την σχεση τους με τον ΤΙΤΟ. Ο ΑΡΗΣ διαγραφηκε απο τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ στην 11η ολομελεια τον απριλη του 1945 αυτη η αποφαση δημοσιευθηκε στον ριζοσπαστη 12 ιουνη του 1945. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γυρισε 30 ΜΑΗ κΙ ΑΝΕΛΑΒΕ γ.γ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1945 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΥΣΙΑ 8.5 χρονων. Ο ΔΣΕ ειναι η μεγαλυτερη ΕΠΟΠΟΙΙΑ που θα ειχαμε κερδισει αν το 1948 ο ΤΙΤΟ δεν εκλεινε τα συνορα Θα μπορουσε βεβαια να ειχε αποφευχθει αν τον οκτωβρη του 1944 το ΕΑΜ ειχε παρει την εξουσια. Δεν εγινε γιατι η ηγεσια του ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ και του ΚΚΕ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ κανανε την προδοσια ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ εγκλοβιζοντας το κινημα σε μαχη στον χρονο που διαλεξε η αστικη ταξη και μονο με το εφεδρικο ΕΛΑΣ ωστε να υπαρξει ΗΤΤΑ εχοντας τον ευρωκομμουνιστικο δρομο ετοιμο απο τοτε για αυτο συνθηκολογησανε στην ΒΑΚΙΖΑ. τα εγκληματα σας δεν θα κρυφτουνε με τιποτα. ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:51 π.μ.

Καλώς ή κακώς, όποιος έχει ιστορία έχει και ιστορία να την υπερασπιστεί, πρέπει να την υπερασπιστεί πριν από 100 χρόνια, πριν από 50 χρόνια, πρέπει να την υπερασπιστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο παγκόσμιο κομμουμινιστικό κίνημα.
Όποιος από την άλλη ΔΕΝ έχει ιστορία που δημιούργησε μια εθνική αντίσταση στην Ελλάδα, έναν ΔΣΕ, μία Σοβιετική Ένωση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά μια ιστορία οπορτουνισμού που πάντα έτρεχε να γλείψει την αστική τάξη όταν τα πράγματα δυσκολεύανε γι' αυτήν, εννοείται ότι το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην ιστορία των κομμουνιστών και να καμώνεται ότι ο ίδιος βγήκε από παρθενογένεση.
Δεν θα το πάω τόσο παλιά, και δεν θα πιάσω, πράγματι, τους Δημητρίου, Ζωγράφο κτλ. Θα το πιάσω τελεταία τελευταία... Για να απαντήσουμε λοιπόν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

*Ποιος ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το Μάαστριχ;
- Ποιος έτρεχε στα συλλαλητήρια γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική;
- Ποια η θέση του ΣΥΝ για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Ποιος πανηγύριζε σαν νίκη της Αριστεράς την εκλογή των Ντ' Αλέμα και Ζοσπέν, που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία;
-Ποιο κόμμα ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την επιδότηση επιχειρήσεων που θα "εξαπλώνονταν" στα Βαλκάνια; (Όταν στα Βαλκάνια το ελληνικό κεφάλαιο είχε μεγάλο μερίδιο, κανείς πλην ΚΚΕ δεν είπε κουβέντα που αγόραζε για ένα ξεροκόμματο τη λαϊκή περιουσία των βαλκανικών χωρών. Τώρα που η Γερμανία κάνει το ίδιο στην Ελλάδα, αντί να πουν μερικοί μερικοί ξεκάθαρα ότι αυτό είναι καπιταλισμός, το ρίζνουν στην "κακία" των Γερμανών ή στο ότι η Μέρκελ είναι "σκύλα". Όταν το ελληνικό κεφάλαιο έκανε τα ίδια στα Βαλκάνια, ήταν επιτυχία και το ΣΥΝ τότε ψήφιζε νόμους για την επιδότησή του κι από πάνω!)
- Ποια, όντας βουλευτής του Συνασπισμού, τον Σεπτέμβρη του 2001 δήλωνε "Είμαστε όλοι Αμερικανοί";
- Ποιος ψήφισε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.;
- Ποια η θέση του ΣΥΝ για το σχέδιο Ανάν;

Μερικά μόνο; Θέλετε κι άλλα; Που μάθατε ένα όνομα, τον Βελουχιώτη, και τον τσαμπουνάτε σε κάθε περίπτωηση, σε πάσα νόσο και σε πάσα μαλ... Άιντε.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:36 μ.μ.

4.51 Μη τον παρεξηγεις ειναι σε αθλια κατασταση. Ειχανε υποσχεθει στους αστους οτι θα διαλλυσουνε το ΚΚΕ αποτυχανε και τους μαλωσανε τα αφεντικα τους. Ας δειξουμε λιγο κατανοηση μεσα στον βουρκο βρισκονται

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:52 μ.μ.

Φίλε 4:51 εγώ θα ρωτήσω:Ποιός βουλευτής του Συν-Σύριζα μιλούσε θετικά για το ΔΝΤ την ώρα που αυτό ετοιμαζόταν να βοηθήσει στο ξεπούλημα της περιουσίας των σοσιαλιστικών κρατών;Για να βοηθήσω υπήρξε ο μέντορας του σημερινού πρωθυπουργού,Αλέκος Αλαβάνος.Από εκεί πρέπει να καταλάβουμε τις παραστάσεις του Τσίπρα και των Συριζαίων για το ΚΚΕ.Οταν το ΚΚΕ αποχώρησε από τον Συν,βλέποντας την κατάντια τέτοιων ''συντρόφων'' ,αυτός παρέμεινε στον Συν για να συνεχίσει να ελεεινολογεί τα σοσιαλιστικά καθεστώτα και να χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ,''σταλινικό'' και άλλα τέτοια.Τότε ,πάλι όλοι οι ''προοδευτικοί αριστεροί'' χαρακτήριζαν το ΚΚΕ ως ''σταλινικό απολίθωμα''.Χίλιες φορές να είσαι ''κολλημένος σταλινικός'' παρά υπηρέτης του ΔΝΤ και της Ε.Ε).

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:41 π.μ.

Το πιο αστείο όμως είναι το άλλο: Ο ευκαιριακός χαρακτήρας της πολιτικής του ΣΥΝ μετά τα 2000 κυρίως. Θυμάστε το αγκάλιασμα σε ό,τι ήταν της μόδας; Η οικολογία στη μόδα, ο ΣΥΝ τσουπ τη λέξη στο όνομά του... Η αντι-παγκοσμιοποίηση στη μόδα; (Αλήθεια, τι έγιναν αυτοί; Πού πήγαν; Μας τελείωσε η παγκοσμιοποίηση;) Τσουπ, ο ΣΥΝ να τρέχει με τα "κινήματα" (τα έβαλε και στο όνομά του κάποια εποχή, θυμάμαι καλά;) και να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν μπορείς να κάνεις εθνική πολιτική στην εποχή της παγκοσμιοποίησης! Ή που κατηγορούσε το ΚΚΕ για εθνικισμό, μια εποχή που είχε μαζέψει τους "κοσμοπολίτες" — εθνικιστής ο Οτσαλάν, εθνικιστές οι Σέρβοι την ώρα που τους βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί μαζί με τις "κεντροαριστερές" κυβερνήσεις Ιταλίας και Γαλλίας! (Αν μπορείτε, βοηθήστε με λίγο. Πώς λεγόταν εκείνος ο τύπος που έβγαινε στις τηλεοράσεις επί Γιουγκοσλαβίας με τον τίτλο "Μέλος ή Στέλεχος ΣΥΝ" από κάτω και προσπαθούσε να διακαιολογήσει γιατί όντως οι κακοί Σέρβοι τον άξιζαν να τους βομβαρδίζουν οι μη εθνικιστές Αμερικανοί;)
Κάθε τρεις και λίγο, και αναλόγως τον άνεμο, ο ΣΥΝ "άλλαζε συχνά κάθε τόσο στολή, άλλαζε οσμή, άλλαζε σασί" και "ξαναγεννιόταν" ένα άλλο κόμμα, που δεν είχε καμία σχέση με τον προηγούμενο εαυτό του. Ο ΣΥΝ επί Αλαβάνου... αααααααα, καμία σχέση με τον ΣΥΝ επί προεδράρας (του ΠΑΟ), που δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΝ επί Μαρίας... Ο οπορτουνισμός του κερατά. Και να έχεις και τους ΣΥΡΙζαίους να σου κάνουν μαθήματα ιστορίας για το ΚΚΕ... Δουλειά δεν είχε ο διάβολος. (4.51).

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:41 μ.μ.

Ανώνυμος 7.29
Εσύ πάντως αριστερός δεν είσαι με τίποτα. "Αριστερός" μπορεί. Γιατί ΄χεις άγνοια από βασικά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα που αποκλείεται να μην ξέρει ένας αριστερός. Είσαι απλά ένας "αριστερο"πασοκοτραμποκοφασίστας? Μπορεί. Γιατί το λεξιλόγιό σου εκεί παραπέμπει. Εγω με όσους αριστερούς μπορεί να έχω διαφωνήσει για ορισμένα ιστορικά θέματα, ποτέ δεν χρησιμοποιούν αυτό το λεξιλόγιο και αυτό το ύφος. Ας μπούμε όμως στην ουσία. Για να μπορείς να αντιπαρατεθείς, κάπως αξιοπρεπώς (έγινε της μόδας η λέξη), κάθισε τουλάχιστον και διάβασε και ψάξε μερικά σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Θα δείς ότι όταν διαγράφτηκε από το ΚΚΕ ο Ζαχαριάδης, ο Στάλιν δεν υπήεχε, υπήρχε ο Χρουτσόφ, και διαγράφτηκε μετά από ωμή παρέμβαση των ΚΚ των σοσιαλιστικών χωρών που ήδη με την άνοδο του Χρουτσόφ και το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956, είχε αρχίσει η κατευθείαν στροφή προς τον δεξιό οπορτουνισμό. Η διαγραφή του Ζαχαριάδη έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο στα εσωτερικά του ΚΚΕ (είδες λοιπόν που οι επεμβάσεις στα εσωτερικά των ΚΚ γινόντουσαν από τον Χρουτσόφ και πέρα και όχι από τον Στάλιν, προς μεγάλη σας απογοήτευση), μετά από εισήγηση και πρόσκληση της μειοψηφικής τότε ομάδας από τους Κύρκο, Ζωγράφο, Δημητρίου κ.λ.π, να καθαιρέσουν τον Ζαχαριάδη. Το πού κατέληξε το ΚΚΣΕ μετά την δεξιά οπορτουνιστική στροφή του και την ανοιχτή αντεπαναστατική δράση αυτών των στοιχείων, το ξέρουμε όλοι. Για τον Στάλιν μπορεί να έχεις ότι γνώμη θέλεις. Ενα μόνο δεν μπορείς να κάνεις. Να ξαναγράψεις την ιστορία. Αυτή γράφεται μόνο μία φορά. Και η ιστορία ήταν ο Γ.Γ. του ΚΚΣΕ σε μια χώρα που ε 25 χρόνια έφτασε σε τέτοια ανάπτυξη που εσύ ούτε ον ύπνο σου δεν θα την δείς, έδωσε στους λαούς της ΕΣΣΔ αυτά που εσύ ούτε σαν φαντασίωση δεν μπορείς να έχεις και το βασικότερο όλων. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΆΡΦΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ του 3ου ράιχ, αυτός που έλιωσε τους ναζί και τους φασίστες, όταν κάτι ΗΠΑ και Εγγλέζοι συζήταγαν ακόμα για το 2ο μέτωπο, όταν οι δικοί μας ¨πατριώτες" κάνα διακοπές στα Κάιρα και στα Λονδίνα, ξεκοκαλίζοντας τα ρήματα και τον χρυσό που έκλεψαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger