Home » , » Κωστής Νκηφοράκης - Μια ζωή αγώνες

Κωστής Νκηφοράκης - Μια ζωή αγώνες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 | 9:04 μ.μ.

Σαν σήμερα, στις 2 Φλεβάρη του 2007, «έφυγε  από την ζωή μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας σύντροφος , ένας αγωνιστής που με την  ιδεολογική του συνέπεια, και την καθημερινή του στάση, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ο Κωστής Νικηφοράκης.

Γεννήθηκε στις 20 Ιούλη του 1950 σ΄ ένα χωριό της Κισσάμου και από μικρός έδειξε τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στο τέλος των γυμνασιακών του σπουδών αποβλήθηκε απ’ όλα τα σχολεία της χώρας ως «ανατρεπτικό στοιχείο». Χρειάστηκε η παρέμβαση ενός «τοπικού άρχοντα», στον οποίο προσέφυγε η οικογένειά του, για να πάρει το απολυτήριο.

Εφυγε για την Ιταλία το 1968, για να σπουδάσει γιατρός. Από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα (αρχικά στο ΠΑΚ). Μέσα σ’ αυτό το κίνημα, αλλά και στο επαναστατικό κίνημα που φούντωνε εκείνα τα χρόνια στην Ιταλία, σφυρηλάτησε την επαναστατική του συνείδηση.

Ηταν από τους ιδρυτές της Ενωσης των Ελλήνων φοιτητών «Νίκος Μπελογιάννης». Πέρασε στο μαρξιστικό-λενινιστικό ρεύμα και το 1971 εντάχθηκε στο ΑΜΕΕ και την ΟΜΛΕ.

Ταυτόχρονα, συμμετείχε στο κίνημα της Αυτονομίας, που εκείνη την περίοδο γνώριζε μεγάλη άνθιση στην Ιταλία. Χαρακτήρας ασυμβίβαστος και έχοντας εγκολπωθεί τις ιδέες του προλεταριακού διεθνισμού, δεν περιορίζεται στην αντιδικτατορική δράση και στις συγκρούσεις με τους  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger