Home » , , » Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει γιατρός!

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι πεθαίνουν γιατί δεν υπάρχει γιατρός!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 | 5:54 μ.μ.

Στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη 3 Φλεβάρη, στη Δ2 πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, ο 52χρονος κρατούμενος Αλκιβιάδης Μέξης πέθανε αβοήθητος στο κελί του. Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ζητούσε γιατρό, αλλά γιατρός δεν τον επισκέφθηκε! Πέθανε αβοήθητος, σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Πριν από δύο μήνες, στην ίδια πτέρυγα, πέθανε αβοήθητος ο 58χρονος κρατούμενος Εμμανουήλ Γαλάνης.

Πριν μερικούς μήνες, στις 19 Νοέμβρη του 2014, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, παρουσία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Α. Τσαγκρή, αποκαλύφθηκε από βουλευτές  ότι στο Δομοκό, φυλακή καινούργια, αφού φτιάχτηκε το 2007, όχι μόνο δεν υπάρχει νερό που να επαρκεί για τις ανάγκες των κρατούμενων, αλλά δεν υπάρχει γιατρός που να επιλαμβάνεται στοιχειωδώς των προβλημάτων υγείας των κρατούμενων.

Ξέρετε τι απάντησε ο Αθανασίου σ’ αυτές τις αποκαλύψεις; Οτι πήγε σε πολλές φυλακές και «ουδείς μου παραπονέθηκε για το φαγητό ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Οι κρατούμενοι συνέχισαν να πεθαίνουν αβοήθητοι, χωρίς στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη και ο Αθανασίου έφτιαξε στο Δομοκό τις δυο πρώτες πτέρυγες Γ’ τύπου, στις οποίες μεταφέρθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι και μερικοί ποινικοί.

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι κρατούμενοι στο Δομοκό ξεσηκώθηκαν. Πριν από λίγη ώρα, οι κρατούμενοι της Δ2 πτέρυγας και οι κρατούμενοι της Γ’ τύπου πτέρυγας Ε1 (σ’ αυτή κρατούνται και οι πολιτικοί κρατούμενοι Δ. Κουφοντίνας, Ν. Μαζιώτης και Κ. Γουρνάς) δήλωσαν ότι δεν μπαίνουν στα κελιά, αν δεν υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο ότι θα υπάρχει ιατρική περίθαλψη των κρατούμενων σε 24ωρη βάση.

Πηγή: Εφημερίδα ¨ΚΟΝΤΡΑ"

 Νέα ανακοίνωση των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

Οι κρατούμενοι της Ε1 ειδικής πτέρυγας (Γ τύπου) των φυλακών Δομοκού, σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο, μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε νεότερο κείμενό τους, με το οποίο γνωστοποιούν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους και τη δέσμευσή τους για συνέχιση του αγώνα, μετά από την έγγραφη απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοίνωση των κρατουμένων στην Ε1 πτέρυγα Γ τύπου των φυλακών Δομοκού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έστειλε ως απάντηση στο σημερινό κείμενό μας και στην κινητοποίηση των κρατουμένων σε πολλές φυλακές της χώρας ένα έγγραφο με το οποίο δεσμεύεται απέναντί μας:

α) Να προχωρήσει σε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπεύθυνους για το θάνατο του συγκρατούμενου Μέξα Αλκιβιάδη.

β) Να προχωρήσει ταχύτατα στην πρόσληψη δύο γιατρών στις φυλακές Δομοκού.

Παρότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους προκαταρκτικές εξετάσεις, που συνήθως βγάζουν λάδι τους υπεύθυνους κρατικούς υπαλλήλους, ωστόσο, μπροστά στη δέσμευση του υπουργού για την άμεση πρόσληψη δύο γιατρών, σε συνεννόηση και με τις άλλες πτέρυγες της φυλακής αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και για όλα τα δίκαια αιτήματα των φυλακισμένων.

Ολοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ε1

Βαρελάς Βασίλειος

Γουρνάς Κώστας

Ελτσιμπάχ Μοχάμεντ

Κουφοντίνας Δημήτρης

Μαζιώτης Νίκος

Μακαδασίδης Αλέξανδρος

Μελέτης Αλέξανδρος

Μελέτης Κωνσταντίνος

Μερκούρι Ραμαντάν

Ναξάκης Γιάννης

Σοφιανίδης Γεώργιος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:08 π.μ.

Αυτα ειναι!! Αντε τωρα να ασχοληθουμε ολοι, με το πουκαμισακι, του κ.Βαρουφακη!! Τα ακουτε Συριζακια; Τα διαβαζετε; Λοιπον,οπως μας ενοχλουσε ο κουτσαβακισμος του Σαμαρα,δεν βλεπω κανενα λογο,για να καταπιω και αυτον του Βαρουφακη!! Οι μεν ,μας εδιναν χαντρουλες,οι δε,μας υποσχονται επανασταση με την πουκαμισια και το ''εναλλακτικο" λουκ!! Εξ'ισου ,δηθεν,αν οχι και χειροτερος!! Οοοχι κυριοι του Συριζα και του Τσιριζα. Κυβερνηση,που δεν ξεκινα απο την δικαιοσυνη,δεν θελει να κυβερνησει. Θελει να κανει,και την δικη της,βολτα στην εξουσια!!Κατα το ιδιο τροπο,που ξεκινησε απο την επαναπροσληψη των καθαριστριων,και καλα εκανα, εεε βγαλτε και μια ανακοινωση -δεσμευση,για αυτο το χαλι των φυλακισμενων!! Για αυτο το χαλι,των στημενων δικων,με ανθρωπους καταδικασμενους,βαση τηλεφωνηματος ανωνυμου!! Κυκλοφορει,λες και οπλοφορει ο Βαρουφακης......τι σκ....επιλογη ηταν αυτη......και νομιζει,πως με το ντεφορμε στυλακι,παλιν θα μας ξεγελασουν!!Ξερουν καλα ,τι να πουλησουν. ντε να δουμε και προεδρο τον Αβραμοπουλο,και να κλεισουμε σαν δημοκρατια. Υπαρχουν θεματα,που δεν γινεται να καθυστερουν!!Αφηστε τιςε μαγκιεςε και τις παραστασεις,και ξεκινηστε απο τα βασικα. Θεματα δικαιοσυνης ειναι τα πρωτα!! Αντε λεμε...νυχτωσε!!! Τωρα!!!

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:36 π.μ.

Υπαρχουμε και εμεις,που δεν μας ενδιαφερουν ,οι στυλιστικες αποψεις περι Βαρουφακη,και περιμενουμε να δουμε ,καποια αλλη κινηση,απο μερους του Συριζα,ακριβως σε τετοια θεματα,οπως αυτα που γραφονται πιο πανω. Και ναι,ειμαστε οργισμενοι,που δεν ξεκινησε κατι,και απο τον χωρο της δικαοσυνης. Πηραμε συμβουλες,και νουθεσιες ,για λιτο βιο,λυμενα πουκαμισα......σχολιαζουμε ,και για αλλες πτυχες. Καλο ειναι να ακουγονται λοιπον,εστω και σαν αποψεις.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

akrivos etsi...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger