Home » , » Ας χάσουν οι τοκογλύφοι: Να διαγράψουμε 100% το χρέος, να κάνουμε δικό μας νόμισμα

Ας χάσουν οι τοκογλύφοι: Να διαγράψουμε 100% το χρέος, να κάνουμε δικό μας νόμισμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 4:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το σχέδιο των δανειστών είναι γνωστό. Γνωρίζουμε και το σκοπό του αλλά και τον τρόπο. Ο στόχος των τοκογλύφων είναι προφανής: Η πλήρης υποδούλωση της χώρας, η "απαλλοτρίωση" της, με ταυτόχρονη τιμωρία προς παραδειγματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, άσχετα αν αυτή έχει υποχωρήσει σχεδόν σε όλα.
Τώρα γίνεται φανερός και ο τρόπος. Σε όλες τις προτάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι συμφέρουσες για τους ίδιους τους Τροικανούς φέρνουν εμπόδια. Δεν το κάνουν από καπρίτσιο, δεν θέλουν καν να γίνει "συμβιβασμός". Αυτή η στάση θα ήταν επικίνδυνο ρίσκο για τα συμφέροντα τους, αν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είχαν διαβάσει τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς: Η παραμονή μέσα στην Ευρωζώνη και η διαπραγμάτευση πληρωμής του χρέους. Γνωρίζουν έτσι πως ο χρόνος κυλάει υπέρ τους και πολύ σύντομα τα πάντα θα έχουν τελειώσει.

Τι κάνουν: Στραγγίζουν τα μετρητά. Με σειρά κινήσεων έχουν σκοπό να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερα μετρητά. Κυρίως με την απαράδεκτη απαίτηση: Ξεχρεώστε τώρα και μετά συζητάμε! Που πάει να πει πως δεν θέλουν παρά μόνο παράδοση χωρίς όρους. Γιατί πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει τη σωστή κίνηση, που είναι η άμεση διαγραφή του συνόλου του χρέους, μόνο και μόνο γιατί υπολογίζει στο πολιτικό κόστος. Ακόμα κι αν πληρωθούν κάποιες δόσεις αφυδατώνοντας όλο το ρευστό, καθόλου τυχαία τα περί πλαστικού χρήματος, οι δανειστές θα εγείρουν νέες αξιώσεις και η οικονομία μας θα είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Στο τέλος για παραδειγματισμό αλλά και για να δέσουν οριστικά τη χώρα θα επιβάλλουν νέο μνημόνιο. Και τότε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ουαί κι αλίμονο σας. Δεν το βλέπετε, ότι οι δανειστές θέλουν τα δουλάκια τους, ώστε να στείλουν μήνυμα στις άλλες χώρες κι εσάς θα σας καθαρίσουν; Συνεχίστε να τους διευκολύνετε.

Η λύση: Ας χάσουν οι τοκογλύφοι: Να διαγράψουμε 100% το χρέος, να κάνουμε δικό μας νόμισμα και να καθαρίσουμε την πολιτική ζωή από τα καθάρματα που μας έφεραν όχι απλά τη χρεοκοπία αλλά την κατοχή. Αυτά προϋποθέτουν μια σειρά ταχύτατων κινήσεων, που έχουν τη δυσκολία τους, όμως θα δώσουν αποτέλεσμα. Φυσικά αυτά είναι τα πρώτα βήματα. Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να απαλλαγούμε από μια πολιτική που γεννά κρίσεις, που δημιουργεί χρεοκοπίες, που εκμεταλλεύεται εργαζόμενους.

Σ' αυτό λοιπόν το δίλλημα δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις και τους πλούσιους και τους φτωχούς. Οι πολυεθνικές πχ έχουν συμφέρον να μείνουμε στο Ευρώ. Γιατί θα υπάρξει μεγάλη μείωση των κερδών τους, αν πάμε σε δικό μας νόμισμα. Όταν μάλιστα συνδυαστεί η πολιτική αυτή με τη ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ποιός όμως θα τα κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ; Μακάρι. Αλλά δεν βλέπω αυτές τις κινήσεις. Αντίθετα χρειάστηκε κινητοποίηση κυρίως των Αναρχικών, για να γίνει το πιο απλό, το αυτονόητο, να καταργηθούν οι φυλακές τύπου Γ που έχουν καθαρά εκδικητικό και σαδιστικό χαρακτήρα. Κι αυτό ήταν ένα μέτρο που δεν στοίχιζε τίποτα - αντίθετα, που ήταν όχι απλά θετικό για τη συντριπτική πλειοψηφία αλλά επιτακτική ανάγκη και προεκλογική δέσμευση ταυτόχρονα.

Επομένως χρειάζονται κινητοποιήσεις κατά της ΕΕ, εναντίον της αδιέξοδης πολιτικής, και κατά της παγίδας του Ευρώ. Μάλιστα τώρα μπορεί να γίνουν περισσότερες από πριν, αφού έχουμε το προηγούμενο της καταδίκης των μνημονίων στις εκλογές. Φυσικά για άμεσες αλλαγές είναι αναγκαίες ριζοσπαστικότερες λύσεις. Αλλιώς ακόμα και με κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση θα καθυστερήσουμε δυστυχώς πάρα πολύ και θα βαλτώσουμε στο τέλος. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 4:29 μ.μ.

Καλε μου φιλε πρεπει να εχεις τρομερο πονοκεφαλο. Αλλαγη νομισματος ακομα και εξοδος απο την Ε.Ε χωρις κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης ειναι καταστροφη για την εργατικη ταξη καλε μου φιλε Θα ευνοηθουνε τμηματα της Αστικης Ταξης με συμφεροντα σε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ Τ.Ε. Καλε μου Φιλε.Ειμαι σιγουρος οτι το καταλαβαινεις πως εκανες λαθος ΧΑΙΡΕΤΩ

15 Μαρτίου 2015 στις 6:28 μ.μ.

Ας πούμε οτι κάνουμε αυτό που προτείνεις.
Με την οικονομικη εξουσία στα χέρια των καπιταλιστων έχεις δυο δεδομένα που δεν αλαζει η προταση σου και που ισχύουν και σήμερα.

Και με δικό σου νομισμα και μηδέν χρεος θα έχεις την ανάγκη Καινούργιου δανεισμού αφού καπιταλιστικη οικονομικη δραστηριότητα χωρις χρεος δεν υπαρχει.

Δεύτερον θα έχεις το ίδιο με το σημερινό πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή τς συμπίεσης του προϊόντος εργατικη δύναμη.

Δηλαδή, ανακεφαλαιώνοντας.

Κανεις μια τρύπα στο νερο και δουλεύεις για την ανατροπη της πολιτικής σου εξουςιας αφού δεν θα μπορέσεις να εφαρμόσεις φιλολαϊκή πολιτικη.

Μητσο κοιτά τι γινεται στη Βενεζουέλα.

Τέρμα πια στις αυταπατες.

Η ανατροπη της εξουςιας μιας χούφτας πλουτοκρατών
Η εξαθλιωςη.

Φιλολαϊκή πολιτικη με καπιταλιστικη ανάπτυξη δεν υπαρχει ουτε σαν Τρίτη Παρουσία.

Το θεό τον ίδιο να κατεβάσετε δεν γινεται.

Οποίος επιμένει σε μη ρήξη με την εξουςια του κεφαλαίου, παίζει απλά το παιγνίδι των Λατσηδων, οχι του λαου.

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

το νομισμα ειναι απλα μεσο συναλλαγης, η αλλαγη του δεν σημαινει "κοινωνικη αλλαγη", με την παραμονη στην εξουσια της ιδιας ταξης-αστικης-με τα μεσα παραγωγης και πλουτου στα χερια της, η εξοδος απο την ΕΕ, η αλλαγη νομισματος, δεν θα φερουν ευημερια στο λαο, αντιθετα θα τον φορτωσουν με νεα δεινα επειδη η εξουσιοκρατορες-οι καπιταληστες-θα του φορτωσουν τα νεα βαρη, αυτο ειναι δεδομενο, επομενως μονο αν αλλαξουν χερια τα κλειδια της οικονομιας, αν αλλαξει η εξουσια χερια, θα μπορεσει ο λαος να δει ασπρη πραγματικα μερα....

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 3:56 μ.μ.

4.29
Καλε μου φιλε πρεπει να εχεις χαζεψει μαζι με το κκε! λες:
`1.Θα ευνοηθουνε τμηματα της Αστικης Ταξης με συμφεροντα σε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ Τ.Ε. μαλιστα.κατονονομασε τα.τωρα. οχι αρλουμπες
2. ποια τμηματα της Αστικης Ταξης και ποια συμφεροντα κονομανε με παραμονη στο ευρω; πες τα
3. μεχρι να ρθει η λαικη εξουσια μεσα ή εξω απο το ευρω; ρωτα τπν κουτσουμπα που σου λεε μεσα στο ευρω. ψαλτηρια της δεξιας


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger