Home » , » Ποινική δίωξη για δωροδοκία από τον επιχειρηματία Α. Πάλλη στον πρώην της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη

Ποινική δίωξη για δωροδοκία από τον επιχειρηματία Α. Πάλλη στον πρώην της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 5:16 μ.μ.

Λέτε να «ξύπνησε» η αστική δικαιοσύνη και θέλοντας να δημιουργήσει την μαζική αυταπάτη ότι τώρα «απελευθερώθηκε» από την ασφυκτική πολιτική πίεση και έχει το πολιτικό σύστημα την δυνατότητα να κάνει «αυτοκάθαρση»;
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι σήμερα δυο Κυριακάτικες εφημερίδες γράφουν ότι πολιτικά στελέχη ενδεχομένως θα λογοδοτήσουν για τον τρόπο που απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία;

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα ασχοληθούμε με το δημοσίευμα της φυλλάδας του «κομιστή» που θέλει τον Κώστα Λαλιώτη, την Βάσω Παπανδρέου καθώς και τον Ανδρέα Μακρυπίδη να ελέγχονται από ΣΔΟΕ και δικαστές.

Τώρα επικεντρωνόμαστε στις δικαστικές περιπέτειες που προέκυψαν για τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη –τον χρηματισμό του υπουργού από επιχειρηματία για να κάνει κοινοβουλευτική παρέμβαση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του- την είχε κάνει το περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη και τότε στην κυριολεξία την είχε φάει το σκοτάδι.

Αναφέραμε μεταξύ άλλων τότε σε ανάρτησή μας:

Κάποια πράγματα είναι στην κυριολεξία ακατανόητα για μας. Και αναφερόμαστε στο ότι έχει εξαφανιστεί κυριολεκτικά από έντυπα και ιστότοπους η χθεσινή αποκάλυψη αναμφισβήτητων ντοκουμέντων, απ’ το περιοδικό Hot Doc, που παρουσιάζουν τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μιχαλάκη να χρηματίζεται από τον προφυλακισμόνο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη –ο οποίος υπήρξε συνιδιοκτήτης της φυλλάδας «Πρώτο Θέμα», για να μην ξεχνιόμαστε.

Συγκεκριμένα το περιοδικό φέρνει στην δημοσιότητα έγγραφο που έχει συντάξει και γράψει χειρόγραφα ο ίδιος ο Α. Πάλλης με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ» κείμενο που τροποποίησε και υποβλήθηκε από τον Μιχαλάκη στη βουλή, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του προφυλακισμένου επιχειρηματία.
Φυσικά ο «εθνοπατέρας» δεν το έκανε αυτό για την «ψυχή της μάνας του». Το περιοδικό δημοσιεύει έγγραφα από το «εξοδολόγιο» του επιχειρηματία στα οποία φαίνεται να δίνονται στον νεοδημοκράτη βουλευτή 7.000 και 5.000 ευρώ.

Εντάξει, ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι επόμενο να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα. Αλλά είναι τόσο συνηθισμένο να αποκαλύπτεται με αναμφισβήτητα στοιχεία ότι ένας πρώην υπουργός, βουλευτής, και πρωτοκλασάτο  στέλεχος της δεξιάς, δεν είναι παρά ένας έμμισθος υπάλληλος επιχειρηματία;
Τουλάχιστον αστειότητα θα χαρακτηρίζαμε την άποψη ότι αν προβάλλονται τέτοια θέματα είναι λαϊκισμός και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο απ’ τα προβλήματά του, όπως μας είπε στέλεχος αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος.

Σήμερα όμως και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews που υπογράφει η Αννα Κανδύλη διαβάζουμε:

Δίωξη στον Γ. Μιχελάκη

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Πάλλη

Για «λάδωμα» 7.000 ευρώ καλείται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζελου, Γιάννης Μιχελάκης. Η υπόθεση αφορά την υποβολή επερώτησης στη Βουλή από τον τότε βουλευτή Επικρατείας Γ. Μιχελάκη, πριν υπουργοποιηθεί, με την οποία ζητούσε να μάθει εάν ασκήθηκαν διώξεις στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα. Την περίοδο εκείνη ο πρώην συνεταίρος του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης είχε αντιδικία μαζί του και όπως προέκυψε από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν σε ακίνητα του τελευταίου, όταν ελεγχόταν για εμπλοκή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής η επίμαχη επερώτηση φέρεται ότι είχε υπαγορευθεί με το «αζημίωτο» από τον επιχειρηματία στον βουλευτή.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση, αφού πλέον μετά τη μη εκλογή του στις πρόσφατες εκλογές δεν υπήρχε το «εμπόδιο» της βουλευτικής ασυλίας. Η προηγούμενη απόπειρα της Δικαιοσύνης να ζητήσει την άρση της ασυλίας του «σκόνταψε» στο κλείσιμο της Βουλής τον Ιούνιο του 2014. Από τη στιγμή ωστόσο που σταμάτησε να προστατεύεται, η Δικαιοσύνη προχώρησε στη δίωξή του για πλημμεληματική παθητική δωροδοκία. Κατόπιν αυτού τις επόμενες ημέρες καλείται να απολογηθεί.
«Σοβαρές ενδείξεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στο κατηγορητήριο του αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ανάμεσα στα κατασχεθέντα έγγραφα από τις κατοικίες του Αν. Πάλλη «συμπεριλαμβάνεται και η από 5/2/2013 ερώτηση, η οποία φέρει πρωτότυπη υπογραφή στη θέση του ερωτώντος βουλευτή και υπό το ονοματεπώνυμο Ιωάννης Μιχελάκης».
Εγείροντα δε, «σοβαρές ενδείξεις» ότι το περιεχόμενο αυτής «συνιστά προϊόν υπόδειξη από τον Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναν του Βίκτωρα Ρέστη, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη...

Απ τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υποβολή της εν λόγω ερώτησης συνοδεύεται από τη λήψη οικονομικών ωφελημάτων από τον Ιωάννη Μιχελάκη, ο οποίος στις 5/2/2013 ή 6/2/2013 επισκέφθηκε την οικεία του Αναστάσιου Πάλλη και έλαβε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο επιστάτης του τελευταίου Νικόλαος Κάραλης τοποθέτησε σε φάκελο, τον παρέδωσε στον Αναστάσιο Πάλλη και ο τελευταίος στον Ιωάννη Μιχελάκη. 

Τα ανωτέρω περιστατικά αποδεικνύονται και από τη στις 21/11 /2013 κατάθεση του Νικόλαου Κάραλη, ο οποίος περιγράφει τις συνθήκες λήψης των χρημάτων από τον Ιωάννη Μιχελάκη, επισημαίνοντας ότι αντιλήφθηκε πως τα χρήματα δόθηκαν στον τελευταίο μετά τα όσα του μετέφερε ο Αναστάσιος Πάλλης και γι' αυτόν τον λόγο σε σχετική κατάσταση πληρωμών ανέγραψε ως αιτιολογία για το ανωτέρω ποσό την "απόδοση λογαριασμού"».

Ο ίδιος μάρτυρας καταθέτει, επίσης, ότι ο Γ. Μιχελάκης είχε επισκεφθεί την οικία του Αν. Πάλλη δύο μήνες πριν από την επίμαχη επίσκεψη και είχε λάβει χρηματικό ποσό 5.000 έως 10.000 ευρώ, πάλι μέσα σε φάκελο στον οποίο τα τοποθέτησε ο ίδιο.

Ας περιμένουμε να δούμε τι εξέλιξη θα έχει κι αυτή η ιστορία. Είμαστε επιφυλακτικοί γιατί συνήθως τέτοιες υποθέσεις σκαν σαν φωτοβολίδες και μετά εξαφανίζονται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger