Home » » Σαν σήμερα το 1871 γεννιέται η Γερμανίδα κομμουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Σαν σήμερα το 1871 γεννιέται η Γερμανίδα κομμουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 | 2:17 μ.μ.

«Αυτοί που δεν κινούνται δεν προσέχουν τις αλυσίδες τους»

Ρόζα Λούξεμπουργκ

Σαν σήμερα το 1871 γεννιέται η Γερμανίδα κομμουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ. Υπήρξε ένα απ’ τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης των Σπαρτακιστών, από την οποία αργότερα προέκυψε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας.

Ο Β. Ι. Λένιν, παρά τις μεγάλες διαφωνίες που είχε μαζί της, έγραψε για την Ρ. Λούξεμπουργκ: «Ήταν και παραμένει ένας αετός. Και όχι μόνο η μνήμη της θα είναι πάντα ιερή για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου, μα και η βιβλιογραφία της και η πλήρης συλλογή των έργων της... θα είναι ένα διδακτικότατο μάθημα, που θα διαπαιδαγωγεί πολλές γενιές κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμα

15/01/1919: Δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ

Η δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 4:14 μ.μ.

Η δολοφονία της Ρόζας και του Λίμπνεχτ παραμένει το αιώνιο όνειδος των ρεφορμιστών, της 5ης φάλαγγας της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα, αλλά ταυτόχρνα είναι και οδηγός για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν οι κομμουνιστές αυτά τα τομάρια.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 6:51 μ.μ.

Μια μεγαλη φυσιογνωμια του Γερμανικου Προλεταριατου. Πραγματικα ο ΛΕΝΙΝ τιμησε με τα καλυτερα λογια την μεγαλη Κομμουνιστρια. Μια απο τις διαφωνιες της ητανε το Οργανωτικο. Το οποιο δυστηχως πληρωσε με την ζωη της και με το αιμα της εργατικης ταξης οταν διαλυσανε την επανασταση του 1918 οι οπορτουνιστες ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ με τα παραστρατιωτικα ταγματα εφοδου Φραικοπς. Το ιδιο ακριβως θα ειχε συμβει και στην Ρωσια αν ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβικους δεν ειχανε διαχωριστει εγκαιρα απο τους οπορτουνιστες το 1903 και τον οκτωβρη του 1917 δεν ανατρεπανε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Μεγαλα διδαγματα για τον προδοτικο ρολο της 5ης φαλαγγας του οπορουνισμου ΑΘΑΝΑΤΗ

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 12:10 π.μ.

Οι σταλινικοί ΚΚΕδες υπερασπίζονται την Ρόζα!!!!!
Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα τους.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 8:54 π.μ.

#12:10 Λογικό είναι να την υπερασπίζονται οι κομμουνιστές τη Ρόζα. Εσύ από ποιά σκοπιά επικρίνεις το ΚΚΕ, επειδή θεωρείς τον εαυτό σου σύντροφο της Ρόζας και αντίπαλο του ΚΚΕ, επειδή
είσαι τσιράκι των αφεντικών άρα είσαι ταξικός αντίπαλος και των δύο, ή μήπως επειδή οι "σταλινικοί" (στο δικό σου βεβαίως μυαλό) αποτελούν ξεχωριστή κομμάτι των κομμουνιστών;
Πες μας έτσι να χαρείς, γιατί με έβαλες σε πολύ μεγάλο προβληματισμό.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 10:29 π.μ.

Ρε τραγελαφε ποτε το ΚΚΕ στην ιστορια του δεν υπερασπιστηκε τη Ροζα?
Η ΣΕ εχει πληθωρα εργων της και η ΚΟΜΕΠ πολλα κειμενα της.
Παρα το οτι το ΚΚΕ ειναι λενινιστικο κομμα και ως εκτουτου δεν συμφωνει με καποιες εκτιμησεις της Ροζας οπως και ο Λενιν πανω σε ζητηματα του κομματος, αναγνωριζει το τεραστιο εργο της και την συνειφορα της ως επαναστατρια. Κατι που αναγκασε τους σοσιαλδημοκρατες της εποχης να τη δολοφονησουν.

Η Ροζα ελεγε: "Η αναδειξη ενος σοσιαλιστη σε μια θεση του αστικου κρατους, δεν ειναι μερικη κατακτηση του αστικου κρατους απο το σοσιαλισμο αλλα μερικη κατακτηση του σοσιαλιστη απο το αστικο κρατος."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger