Home » , » "Ανακωχή από τις 20/4".

"Ανακωχή από τις 20/4".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 2:28 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Να που θα δούμε τι θα γίνει σύντομα. Στις 20 Απριλίου είπε ο υπουργός οικονομικών θα έχουμε συμφωνία. Συμφώνησαν ότι θα τα βρούνε. Μένει να δούμε τι θα βρουν, και τι θα μας στοιχήσει.

Στις 20/4/1967 πολλοί πολιτικοί, πλην φυσικά κάποιων που είχαν άριστες σχέσεις με βασιλείς και CIA, πιάστηκαν στον ύπνο. Δεν περίμεναν τι θα γίνει, αν κι ο απλός κόσμος ανησυχούσε σοβαρά. Κάθε 20 Απρίλη ξημερώνει μια 21η. Ή μάλλον νυχτώνει. Επειδή δεν θέλω να γίνει η 21η Απριλίου του 2015 μια νέα δικτατορία, άλλης μορφής, ελπίζω να μας ενημερώσουν, έστω γενικά, τι συμφώνησαν. Και φυσικά να πάρουν τη γνώμη μας πρώτα με όποιο τρόπο κρίνουν. Εκλογές, δημοψήφισμα...

Ζητάμε πολλά; Ναι, αλλά πληρώνουμε και πολλά, για την ακρίβεια, ως τώρα μόνο εμείς πληρώνουμε. Τα πάντα και τους πάντες κι όλα αυτά, άδικα. Μας είπε λοιπόν ο Βαρουφάκης πως οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, θα μετατεθούν λίγους μήνες.
Να υποθέσω, θα μετατεθούν ακριβώς για την επόμενη προεκλογική περίοδο, όποτε αυτή γίνει; Αυτό από μόνο του δεν μου λέει πολλά. Άλλωστε ποια κυβέρνηση έχει τηρήσει προεκλογικές υποσχέσεις; Κι αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός, ότι θα πρωτοτυπούσε και θα έκανε τα λόγια πράξη, τα έχουν πει κι άλλοι πριν.

Εντάξει, λέγονται αυτά. Εκείνο που μ' ανησυχεί, είναι ο συνδυασμός. Δηλαδή το λες αυτό και ταυτόχρονα μιλάς για συμφωνία. Σα να μου λες: Θα πονέσεις "λίγο". Που το "λίγο" μπορεί να είναι κι αφόρητος πόνος. Αυτό με κάνει κάπως ανασφαλή. Την ωδίνη δεν τη γλυτώνουμε δηλαδή, λες κι δεν έχουμε πονέσει ως τώρα.

Τι θα βάλεις Γιάννη μου, στη θέση των υποσχέσεων; Πες μου και μ' έχει φάει η αγωνία; Μνημόνιο μήπως; Το οποίο θα βαφτίσουμε πως; "Κόλλυβα"; Ένα άλλο είναι η ημερομηνία. Τυχαία τη διάλεξαν; Μπορεί. Αλλά κάτι μου λέει, πως περνά κάποιο υποσυνείδητο μήνυμα σε μερικούς.

Ξέρεις Γιάννη, τι έγινε στις 20/4/1941: Ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα (κι εδώ παπάς), αποφασίζουν να συνθηκολογήσουν με τους Γερμανούς. Υπογράφει Ανακωχή. Την επομένη, 21/4/1941 υπογράφει και το Πρωτόκολλο Παράδοσης του ελληνικού στρατού στις γερμανικές δυνάμεις.

21/4/1967: Ακριβώς 26 χρόνια μετά. Οι Απριλιανοί δοσίλογοι αξιωματικοί κάνουν πραξικόπημα κι εγκαθιστούν τη μισητή χούντα. Καθόλου τυχαία δεν διάλεξε ο Γ. Παπαδόπουλος αυτή την ημερομηνία. Ήταν συνεργάτης των ναζί στην κατοχή. Ούτε μια βδομάδα πριν ή μετά για να τιμήσει έτσι το Χίτλερ. Ναι, η Χρυσή Αυγή έχει κυβερνήσει ξανά.

Τι άλλο έχουμε στις 20/4/2015 μια και το φέρε η κουβέντα; Η δίκη των 69 κατηγορουμένων για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Επέτειος χούντας στις 21 και δίκη των νοσταλγών της χούντας στις 20. Σε κλίμα σαφώς αρνητικό, αν υπογραφεί μνημόνιο.

Μπορεί όλα αυτά να είναι απλά σύμπτωση, ή να έχω πολύ φαντασία. Θα είναι πάντως πολύ μακρά κι ενδιαφέρουσα η μέρα κι η νύχτα της 20ης Απριλίου. Όπως και να το δεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger