Home » » Ο Μιλιταρισμός αντεπιτίθεται: Αντί να καθίσουν στο σκαμνί τους ΟΥΚάδες που παρανόμησαν διώκουν Κατριβάνου - Καρτερό

Ο Μιλιταρισμός αντεπιτίθεται: Αντί να καθίσουν στο σκαμνί τους ΟΥΚάδες που παρανόμησαν διώκουν Κατριβάνου - Καρτερό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 | 7:34 μ.μ.

Ο εθνικιστικός και μιλιταριστικός παροξυσμός της κυβέρνησης, με κορυφαία επεισόδια την πρόκληση θερμών επεισοδίων εξαιτίας των πρωτοβουλιών του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου -περίπτωση Ιμίων, δηλώσεις για ρόλο ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο- βρίσκει την συνέχεια του στις άθλιες και πανάκριβες μισαλλόδοξες παραστάσεις της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσαν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η Περιφερειάρχης Δούρου. Διαμορφώνοντας το πεδίο για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των ΟΥΚάδων που παραβιάζοντας σχετικές διαταγές και την Στρατιωτική Νομοθεσία έθεσαν με άσματα τους δικούς τους κατακτητικούς στόχους. Άσματα που αμφισβητούν την ειρήνη στο Αιγαίο και δίνουν νέα δυναμική στον ήδη οξυμένο ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η βασική ευθύνη επομένως για τα αισχρά και εξίσου επικίνδυνα αυτά γεγονότα βρίσκεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εργαλιοποιεί τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό για να αποκρύψει τις δραματικές συνέπειες του νέου Μνημονίου που υπογράφει εις βάρος του κόσμου της εργασίας, απαιτώντας την υποταγή των εργαζομένων και της νεολαίας στους νέους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης με την ΑΟΖ-εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων-αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού τους ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Τη νέα Μεγάλη αστική Ιδέα, που απειλεί να μας πνίξει στο αίμα όπως και όλες οι προηγούμενες μεγάλες κατακτητικές και ιμπεριαλιστικές ιδέες του αστικού κατεστημένου!

Για αυτό λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο δεν εφαρμόζει τον νόμο, ανέχεται αυτές τις παρανομίες των ΟΥΚ, αλλά και βρίσκονται στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Υπουργός των ΜΑΤ Πανούσης να τις δικαιολογήσει, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ.   Βλέπεις, οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης που έχει ανάγκη ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, εντός και εκτός συνόρων.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν η μηνυτήρια αναφορά του γνωστού παραγωγού μηνύσεων απόστρατου Πλωτάρχη έρχεται να δικαιώσει την παρανομία, να νομιμοποιήσει την εθνικιστική και μιλιταριστική καφρίλα, να καταστείλει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολεμοκαπηλεία και το μίσος. Είναι η δεύτερη φορά που ακολουθείται αυτή η μεθόδευση καθώς έχει προηγηθεί η μήνυση εναντίον του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ του γνωστού καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που αφού υπερασπίστηκε του σπουδαστές της σχολής οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη μετατροπή της εκδήλωσης τιμής στην Εξέγερση του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας, άσκησε μήνυση αμφισβητώντας το ίδιο το γεγονός!!!

Ανάγκη όσο ποτέ η ανάπτυξη εργατικών αγώνων για την ανατροπή της ταξικής-μνημονιακής πολιτικής κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Η συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, τον πόλεμο, το μιλιταρισμό και εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να γυρίσει οριστικά την πλάτη στην λογική του έθνους και να παλέψει με διεθνιστικούς όρους, εντός και εκτός συνόρων για τα σύγχρονα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger