Home » , , » Πονοκέφαλο δημιουργούν στου Μαξίμου οι θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πονοκέφαλο δημιουργούν στου Μαξίμου οι θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 | 3:55 μ.μ.

Δεν του φτάναν του Α. Τσίπρα τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη και την Μαοϊκή ΚΟΕ –η οποία μέχρι τώρα τον στήριζε και διαφοροποιήθηκε μετά την τελευταία συμφωνία του eurogroup- τώρα του δημιουργεί προβλήματα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της βουλής σε συνέντευξη που έδωσε στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Unfollow ξεκαθαρίζει τις θέσεις τις  δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί την παραμικρή υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να γίνει η επαναπρόσληψη «των αδίκως απολυμένων, όλων εκείνων που αταλάντευτα υπερασπιστήκαμε γιατί είναι αδικημένοι και θυματοποιημένοι». Επιμένει ότι πρέπει να διεκδικηθεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και να συγκροτηθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα εξετάσει τον τρόπο δημιουργίας του.

«Είναι ήδη αποδεδειγμένο μέσα από δικογραφίες και εν εξελίξει ή αμετάκλητα κριθείσες υποθέσεις ότι πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων τα οποία δανείστηκε η χώρα ξοδεύτηκε σε συμβάσεις της διαφθοράς. Και αυτή η αντιστοίχηση πρέπει να γνωστοποιηθεί στον ελληνικό λαό και εκείνοι που έχουν οποιαδήποτε συμμετοχική ευθύνη στη σύμπραξη ή στη νομιμοποίηση τέτοιων συμβάσεων να αναλάβουν και μερίδιο υποχρέωσης», μας λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου, προαναγγέλλοντας εξεταστικές επιτροπές που πιθανόν να οδηγήσουν σε ειδικά δικαστήρια.

Η ίδια δηλώνει ότι κυβέρνηση και βουλή θα προχωρήσουν αποφασιστικά στην διεκδίκηση της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων και μάλιστα εντόκως γιατί αυτό αποτελεί «ενεργό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Η πρόεδρος της βουλής εξακολουθεί να υπερασπίζεται την θέση της ότι στην λειτουργία του κοινοβουλίου πρέπει να συμμετέχουν και οι φυλακισμένοι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης κάνοντας λόγο ότι αυτό επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία της βουλής, συμπληρώνοντας:  «αν αρχίσεις να κάνεις τα στραβά μάτια σε ζητήματα αρχών, αξιών δικαιωμάτων και δημοκρατίας, έχεις ήδη αρχίσει να χάνεις την ψυχή σου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ παρουσιάζει η τελευταία απάντηση που έδωσε στην συνέντευξη της η Ζ. Κωνσταντοπούλου:

- Αν στις 120 μέρες, στις 100, που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα-γέφυρα, συμφωνία, όπως θέλετε πείτε το, έρθουν οι θεσμοί και δεν πειστούν από το πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσουμε και μας ζητήσουν να λάβουμε μέτρα;

- Καταρχάς, επειδή το διατυπώνετε έτσι σαν να πρόκειται να έρθει κάποιο κλιμάκιο εδώ, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι το μοντέλο τρόικας με τις τριμερείς αντιπροσωπείες υπαλλήλων έχει οριστικά τελειώσει. Ότι συνδιαλεγόμαστε, συζητάμε, διαπραγματευόμαστε στα όργανα όχι σε επίπεδο τρεις και ένας, αλλά σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου, και γι' αυτό γίνεται η αναφορά σε θεσμούς... Τώρα απαντώ στην ερώτηση. Η κυβέρνηση αυτή ήδη από τώρα ενεργοποιεί και την κοινωνία και ενεργοποιεί και τις δυνάμεις της προκειμένου να αμυνθεί και να οργανωθεί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο δεν είναι ενδεχόμενο ομαλής εξέλιξης των διαπραγματεύσεων. Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων που έχουν συμπράξει και παρέχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένες να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάσει των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή. Δεν πρόκειται δηλαδή να συναφθεί και να εγκριθεί ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, ούτε πρόκειται να νομιμοποιηθεί αυτό το επονείδιστο καθεστώς αμφισβήτησης της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατικής λειτουργίας. 

Πάντως οι θέσεις αυτές της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν πρέπει να ενθουσιάζουν την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν κρίνουμε από το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, σχεδόν καθημερινά, η πρόεδρος της βουλής δέχεται επίθεση από το άτυπο δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την "Εφημερίδα των Συντακτών"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 6:04 μ.μ.

Ολα καλα και αγια,ομως οχι αλλες θεσεις!! Απο θεσεις ειμαστε παρα πολυ καλα ως λαος!! Τους ευχαριστουμε ολους,απο θεσεις,προθεσεις,και υποσχεσεις,δεν εχουμε παραπονο. Απο εργα πασχουμε. Καπου,και αυτο το στυλακι που εχουν ολοι "κατσε να σου κανω και ενα μαθημα,τωρα που σε βρηκα"......αμαν,μας φαγαν τα συκωτια!! Και ειναι στο μοναδικο σημειο,που ολοι εχουν την ιδια προσεγγιση!! Αριστεροι,δεξιοι,ενοχοι, αθωοι ,βλακες,γνωστικοι......ολοι θελουν να διδαξουν ,δια των θεσεων τους!! Αν αρχισω και εγω να μιλω δε,για τις προ-θεσεις μου,θα με κοψετε Β.Κ,και δεν το θελω.

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 6:55 μ.μ.

Στη Νεριτ εγινε λαθος,μολις και αναφερθηκε οτι ο "Ιασωνας΄΄
οτι ειναι ο αδερφος του Πολυδωρου.
O Ιασωνας ομως ειναι 39 χρονων και ο αδερφος του Πολυδωρου
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ και ειναι ενας ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ, 32 ΧΡΟΝΩΝ, οπως διαβαζω.

Τα μπερδεψανε στην Νεριτ.
Επισης βαλανε αρχικα τους χρυσαυγιτες και το χαστουκι στην Κανελλη του Κασιδιαρη(οπου στο βιντεο η Κανελλη ειρωνευτηκε την Ζωη Κων/λου) και μετα στο καπακι βαλανε την Αγγελικη και τους αλλους.

Λες και ειναι το ιδιο οι φασιστες με τους αναρχικους.

7 Μαρτίου 2015 στις 6:36 π.μ.

Η τελευταία απάντηση είναι όντως χαρακτηριστική. Αφού ξεκινάει με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει πλέον η τρόικα, αλλά οι "θεσμοί" - αφού δηλαδή έχει ήδη βαφτίσει το κρέας ψάρι - στη συνέχεια κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Μάλλον πρόκειται για εσωκομματική κόντρα ή προσπάθεια να ελεγχθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις χωρίς επιπτώσεις για την κυβέρνηση. Η κωλοτούμπα καλά κρατεί και απλώς συνδυάζεται με ένα κακοπαιγμένο θέατρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger