Home » , » Είναι «θετικά»;

Είναι «θετικά»;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 | 4:45 π.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – “Realnews”

Ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και της Ζήμενς. Θετικό. Ωστόσο, στην ίδια συνάντηση ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας για την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ότι «άρα, το συμπέρασμα που πρέπει να βγει είναι ότι δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε...» το προηγούμενο διάστημα.
Αλήθεια, όμως: Κατά την προηγούμενη «μνημονιακή» περίοδο έγιναν και «θετικά»; Που μάλιστα «δεν πρέπει να (τα) γκρεμίσουμε»; Και ποια είναι αυτά τα «θετικά» για τα οποία μέχρι τις εκλογές δεν είχαμε ακούσει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αραγε η ανακάλυψη «θετικών» της μνημονιακής περιόδου από τον ΓΥΡΙΖΑ και η μεταστροφή στον λόγο του πρωθυπουργού καταγράφεται κι αυτή στα «θετικά» της επίσκεψής του στο Βερολίνο;

Στην ίδια συνάντηση, επίσης, δεν ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να μιλά για ανατροπή της πολιτικής των τελευταίων 5 χρόνων. Αντί της «ανατροπής», εκείνο που τούτη τη φορά έθεσε σαν στόχο είναι «να αλλάξουμε -όπως είπε-το μείγμα πολιτικής». Η «γέφυρα» από την υπεσχημένη «ανατροπή πολιτικής» στην «αλλαγή του μείγματος πολιτικής», καταγράφεται κι αυτή στα «θετικά»;

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε κάτι ακόμα: Ως Ελλάδα, δεσμεύτηκε, θα «ολοκληρώσουμε τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής...». Αλλά αυτό ήταν το αίτημα του ελληνικού λαού στις εκλογές; Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε την «ολοκλήρωση» της λεγάμενης δημοσιονομικής προσαρμογής που φτωχοποίησε και κατέστρεψε τον λαό ή τη ματαίωση και την ακύρωση αυτής της «προσαρμογής»; Αλήθεια: Αυτή η αλλαγή «αφηγήματος» του κ. Τσίπρα ενώπιον της Μέρκελ καταγράφεται κι αυτή στα «θετικά» της επίσκεψής του στο Βερολίνο;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2015 στις 2:07 μ.μ.

Πού είναι οι λαλίστατοι "αριστεροί" να πάρουν θέση;
Και γι' αυτό:

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία μόνο για ενημέρωση στη Bουλή

http://www.902.gr/eidisi/politiki/64289/kke-anakoinosi-gia-tin-apofasi-tis-kyvernisis-na-ferei-ti-symfonia-mono-gia
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους μόνο για ενημέρωση στη Βουλή, επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία, και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα.

Το ΚΚΕ επαναφέρει την τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στις 26 Φλεβάρη, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι:

''Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται τρεις θεσμοί, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων''».

30 Μαρτίου 2015 στις 12:01 π.μ.

Τι συζητηση και ψηφιση ζητουν οι κουκουεδες;
Να ξεβρακωθουν δηλαδη δημοσια τα τσιρακια του Λατση, Τσιπρολαφαζανηδες, ψηφιζοντας ναι σε ολα με το Βοριδη και τον Αδωνι;

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2015 στις 8:08 μ.μ.

AntonSS
Σωστα.Τι συζήτηση να κάνεις με κουκουέδες?
Πιό εύκολα συζητάς με τσιμεντόπλιθες παρά με τα νούμερα τους κουκουέδες.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2015 στις 8:20 μ.μ.

12.01 Πολύ αντρίλα βγάζεις μωρ αδερφάκι μου Αντώνη με τα πολλά Χού-ια.Σαν τον συνονόματο σου στη βουλή.Τον φίλο σου,τον κολλητό σου τον άντρακλα τον Σαμαρά ντέ.
Το έχει το όνομα φαίνεται να βγάζει αντρίλα και βαρβατίλα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger