Home » , , » Συγκινητική συνέντευξη Μίκη Θεοδωράκη (Βίντεο)

Συγκινητική συνέντευξη Μίκη Θεοδωράκη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 | 10:12 μ.μ.

 Είναι πραγματικά συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο ο 90χρονος Μίκης Θεοδωράκης δίνει συνέντευξη κατά την παρουσίαση της παράστασής του «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού».
Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον τελευταίο σπαρακτικό αποχαιρετισμό στον αγαπημένο του φίλο  του Μάνο Χατζιδάκη, όταν στάθηκε δίπλα του στις τελευταίες μέρες τις ζωής του:
«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ηταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα».
Είχαν πρωτοσυναντηθεί στην ΕΠΟΝ και ο Χατζηδάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν καταλυτική επίδραση στην ζωή του.

«Στον τάφο μου θέλω να γράφει “Πολέμησε τον Δεκέμβρη”» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε:«Πόσες φορές έχω χορέψει με τον Χάρο; Πόσες φορές έχω πιει κρασί με τον Χάρο και πόσες φορές τον νίκησα; Δεν θα έρθει μια μέρα να με νικήσει;».

«Οταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Ελληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών», υπογράμμισε, τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης επικρίνοντας όπως την πρόθεση του Βαρουφάκη  να βάλει φοιτητές και τουρίστες, σε ρόλο μυστικών πρακτόρων
«Τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger