Home » , » Αλλα καταλαβαίνει η «Αυγή» απ’ τις διαπραγματεύσεις, και άλλα αντιλαμβάνεται η iskra.

Αλλα καταλαβαίνει η «Αυγή» απ’ τις διαπραγματεύσεις, και άλλα αντιλαμβάνεται η iskra.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 | 2:54 μ.μ.

Διαβάζοντας την εφημερίδα «Αυγή» και την ιστοσελίδα iskra στα ρεπορτάζ που έχουν σχετικά με την τροπή που έχουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενους «εταίρους» σου δημιουργείται η αίσθηση ότι αναφέρονται σε δυο εντελώς διαμετρικά αντίθετα γεγονότα. Ας δούμε τι γράφει η «Αυγή»: 

Η κατάληξη στο Eurogroup αλλά και το θετικό κλίμα που υπήρξε στις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο περιθώριό του με θεσμικούς παράγοντες (Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε) δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες για αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

Πάμε τώρα στην ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» και σε κείμενο που υπογράφει ο Θανάσης Μπρόσκος (Οι υπογραμμίσεις του προτύπου):

EUROGROUP: ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ : ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» - ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ

Όπως αποδείχθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.

Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» - απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων.

Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι  στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών.

Στην αποψινή συνεδρίαση, οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση.

Δικό μας συμπέρασμα: Αλλα καταλαβαίνει η «Αυγή» απ’ τις διαπραγματεύσεις, και άλλα αντιλαμβάνεται η iskra. Πάντως για να έχουν και οι δυο δίκιο στις εκτιμήσεις τους αποκλείεται. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Μαρτίου 2015 στις 6:49 μ.μ.

Παλιο τγο κολπο της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας, συμπολιτευση, αντιπολιτευση, σε ενα.
Και οταν η σοσιαλδημοκρατια ξευτυλιστει εντελως στα ματια των μικροαστων που την στηριξαν, τοτε ο καπεταν λαφαζαν θα κηριξει την επανασταση, φτιαχνοντας το καινουργιο αναχωμα προς το ΚΚΕ.

Ετσι δουλευουν τα τσιρακι;α της πλουτοκρατιας. Πουλανε καθρεφτακια για διαμαντια στο λαο.

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

Ο χρόνος τελειώνει http://wp.me/pryYN-1Sq

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger