Home » , » «Εξτρεμιστική» (!) η κυβέρνηση Τσίπρα λέει το Βερολίνο

«Εξτρεμιστική» (!) η κυβέρνηση Τσίπρα λέει το Βερολίνο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 | 11:31 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Βαυαρός πολιτικός που να μπορεί έστω και να υποκριθεί ότι ανέχεται έναν αριστερό πρωθυπουργό σε άλλη χώρα είναι είδος εξαιρετικά δυσεύρετο. Ακόμη κι όταν πρόκειται για τον πρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), οι κατ' απόλυτη πλειοψηφία ακροδεξιοί επί... εβδομήντα (!) συνεχή χρόνια Βαυαροί είναι αδύνατον να υπερβούν τον εαυτό τους.

Ο 42χρονος Βαυαρός Μάνφρεντ Βέμπερ δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η ανατριχιαστικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
«Από το 2010 μέχρι πριν από δύο εβδομάδες (!) θεωρείτο de facto αδύνατη η αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση από πρακτικά όλους τους φορείς αποφάσεων στους θεσμούς της ΕΕ, τις κυβερνήσεις, ακόμη και το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό άλλαξε. To Grexit θεωρείται από πολλούς σήμερα ως ρεαλιστική εκδοχή, ασχολούνται σοβαρά μαζί του. Ισχύει αυτό το εύρημα;» ήταν η πρώτη ερώτηση-πάσα του Αυστριακού δημοσιογράφου προς τον Γερμανό πολιτικό και κοινοβουλευτικό άνδρα.

«Θα έλεγα ότι αυτή η παρατήρηση, δυστυχώς, είναι σωστή!» απαντά ο Βέμπερ, ο οποίος καθόλου δεν ξαφνιάζεται από μια τόσο δύσκολη ερώτηση. Ο Βαυαρός ακροδεξιάς είναι αδύνατον να συγκρατηθεί. «Η αιτία είναι επίσης ότι σήμερα στην Αθήνα έχει την ευθύνη [σ.σ: διακυβέρνησης] μια εν μέρει εξτρεμιστική κυβέρνηση», δηλώνει χωρίς περιστροφές. «Εξτρεμιστική» η κυβέρνηση Τσίπρα!
«Πρώτη φορά είναι έτσι που όχι ολόκληρη η κυβέρνηση, αλλά τμήματά της βρίσκονται υπό εξτρεμιστική επιρροή», υπογραμμίζει ο Βέμπερ.

Δεν ξέρουμε αν ο Αυστριακός δημοσιογράφος θεωρεί κι αυτός... «εξτρεμιστική» την κυβέρνηση Τσίπρα. Προσπαθεί, πάντως, να μαζέψει λιγάκι τον Γερμανό πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο - ή, έστω, να τον εμφανίσει ότι δεν είναι μόνο εναντίον των «αριστερών εξτρεμιστών υπουργών» της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και των δεξιών. Τον ρωτά, λοιπόν, αναφερόμενος στους «εξτρεμιστές» της κυβέρνησης: «Ποιον εννοείτε; Τους δεξιούς, τους αριστερούς;».
Ο Βέμπερ όμως δεν μαζεύεται με τίποτα: «Και τους δύο, τους δεξιούς των ΑΝΕΛ, αλλά υπάρχουν επίσης τα αριστερά ριζοσπαστικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ασκούν κακή επιρροή στον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Αυτό οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά, η οποία προ-καλεί προβλήματα», τονίζει.

Οι... «εξτρεμιστές» της κυβέρνησης όμως είναι τα προκαταρκτικά· η κύρια απειλή που εκτοξεύουν οι Γερμανοί προς την κυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι θα πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ - ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι κατά κανένα τρόπο ο πρωθυπουργός δεν θέλει τη ρήξη με τους Γερμανούς και την Ευρωζώνη.

«Ένα Grexit θα ήταν δυνατό επειδή η Ευρωζώνη ως όλον δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, αυτή είναι η διαφορά;» ερωτάται ο Βαυαρός από τον Αυστριακό. «Ναι, σήμερα συζητείται πιο σοβαρά το Grexit», δηλώνει ο Γερμανός πολιτικός. Ρίχνει αμέσως όμως και το δόλωμα: «Υπάρχουν καλά επιχειρήματα υπέρ του να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Οι ζημιές από μια έξοδο από το ευρώ θα ήταν μεγάλες όπως πριν, τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές. Γι' αυτό πρέπει τα βήματα να ζυγιστούν προσεκτικά», δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Απαιτούν υποταγή

Ο πρόεδρος των δεξιών ευρωβουλευτών δεν έδωσε τη συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα απλώς για να προβληθεί ο ίδιος. Την έδωσε και για να υπαγορεύσει για μια ακόμη φορά τους όρους υποταγής στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα γεγονότα βρίσκονται στο τραπέζι», λέει ο Γερμανός. «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα. Όπως έχουν τα πράγματα, χρήματα μπορεί να βρει μόνο από τους εταίρους της στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να βάλουν περαιτέρω χρήματα στο τραπέζι αν τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Αυτά τα γεγονότα τα γνωρίζει ο καθένας και ο καθένας που είναι υπεύθυνος πρέπει να διαπραγματευτεί επ' αυτής της θεμελιώδους βάσεως. Τήρηση των όρων σημαίνει ότι θα υπάρξει βοήθεια μόνο αν η Ελλάδα κάνει τις δικές της προσπάθειες. Αυτό είναι το κεντρικό σημείο ολόκληρης της πολιτικής διάσωσης του ευρώ. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, από την Αθήνα το καθαρό σήμα ότι "καταλάβαμε, είμαστε έτοιμοι να παραγάγουμε αποτελέσματα''», προσθέτει ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ με απόλυτη σαφήνεια.

«Καταλάβαμε, θα κάνουμε ό,τι μας πείτε» είναι αυτό που ουσιαστικά απαιτεί ο Βέμπερ να ακούσει από την ελληνική κυβέρνηση. Ελπίζουμε να μην το ακούσουν ποτέ.

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Η Αυστρία ως κράτος πάντα ήταν εξάρτημα της Γερμανίας, αλλά οι Αυστριακοί ως «επαρχιώτες Γερμανοί» φθονούν τους... «ορίτζιναλ» Γερμανούς, τους οποίους προσπαθούν να θίξουν ή να πειράξουν λιγάκι όταν και αν το μπορούν. Ο Αυστριακός δημοσιογράφος δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. «Ιδιαιτέρως εκπληκτική στη διαμάχη είναι η πόλωση μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Τι πήγε στραβά και διατηρείται αυτή η εντύπωση,·» ρωτά τον Βαυαρό.

Ξέρει ότι η εικόνα του γερμανικού Γολιάθ που μπορεί να συντρίψει τον ελληνικό Δαβίδ καθόλου δεν αρέσει στους Γερμανούς. Προτιμούν το Δ' Ράιχ να κρύβεται πίσω από την Ευρωζώνη και την ΕΕ! Το Βερολίνο γνωρίζει ότι, εκτός από τους αφοσιωμένους «γερμανοτσολιάδες» ανά την Ευρώπη, τα εκατοντάδες εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών μισούν τη γερμανική επιβολή πάνω στις τύχες τους. Η κατασπάραξη της Ελλάδας από τη Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία στη μάχη των εντυπώσεων.

Έχει ιδιαίτερη σημασία όμως κι η απάντηση του Βέμπερ στην ερώτηση αυτή. Φορτώνει την ευθύνη αποκλειστικά στην Ελλάδα! «Οφείλεται πάνω απ' όλα στο ότι η ελληνική κυβέρνηση τις περασμένες εβδομάδες έχει κάνει τα πάντα για να σηκώσει αυτή τη σύγκρουση, είτε με απαιτήσεις επανορθώσεων είτε με άλλες συζητήσεις. Όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν, αλλά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να φορτώσει σε άλλους τα δικά της προβλήματα, ανακαλώντας ταυτόχρονα τα φαντάσματα του παρελθόντος», ήταν η απάντηση του Γερμανού.

«Δεν απομονώθηκε η Γερμανία»

Ο Βέμπερ προσπαθεί να γίνει πιο πειστικός στο θέμα ότι δεν είναι μόνη η Γερμανία που κατασπαράζει την Ελλάδα, αλλά... όλα τα κράτη της Ευρωζώνης! Είναι πραγματικά αγωνιώδης η προσπάθεια που καταβάλλει να αλλάξει αυτή την εικόνα. «Σήμερα ολόκληρη η Ευρωζώνη στέκεται εναντίον της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη στη στάση της ούτε η Αυστρία ούτε η Φινλανδία. Απομονωμένη είναι η Ελλάδα. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό», δηλώνει με φορτικότητα ο επικεφαλής των δεξιών ευρωβουλευτών, έχοντας την αυταπάτη ότι έτσι λύνει το πρόβλημα της Γερμανίας στο πολιτικό επίπεδο.

Ο Βέμπερ προσπαθεί να υπερασπιστεί τη διακυβέρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. «Η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό... Υπήρχε πάλι ανάπτυξη, ο τουρισμός πήγαινε καλά, υπήρχαν πρώιμα σημάδια αντιστροφής της τάσης. Εκεί βρισκόντουσαν», λέει.

Τι Βαυαρός όμως θα ήταν, αν συγκρατιόταν και δεν άρχιζε αμέσως επίθεση κατά της Αριστεράς και της κυβέρνησής της - και, μάλιστα, αυτή τη φορά χωρίς την παραμικρή φραστική επιφύλαξη; «Τώρα έχουμε [σ.σ: στην Αθήνα] μια εξτρεμιστική κυβέρνηση, η οποία σπαταλά μέσα σε μέρες την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σήμερα κανένας δεν θέλει να ξαναπάει στην Ελλάδα για να επενδύσει εκεί», προσθέτει μαινόμενος.

Θέλουν άλλο σχήμα

Γερμανός πολιτικός, δεξιός ή σοσιαλδημοκράτης, που να μην απαιτεί τη συγκρότηση στη χώρα μας κυβέρνησης σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» δεν υπάρχει. «Είναι απαράδεκτο» ότι ο Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. «Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος δεν διστάζει, φυσικά, να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και να διατυπώσει την πεμπτουσία της γερμανικής πολιτικής απέναντι στη χώρα μας:
«Το ερώτημα είναι πώς θα αποκτήσει η Ελλάδα μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα δέχεται τους όρους της βοήθειας. Αυτό είναι το ανοιχτό ζήτημα. Αυτό πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας, εντελώς προσωπικά», υπογραμμίζει.

Εμείς άλλο θέλουμε να επισημάνουμε. Ελπίζουμε από το μαρτυρικό πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησής του στις διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς, όσες αυταπάτες -και είναι βέβαιο ότι είχε πολλές- κι αν είχε, ο πρωθυπουργός τώρα πια να έχει καταλάβει πως ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς δεν μπορεί να υπάρξει. Το συνειδητοποίησε άραγε; Σίγουροι, πάντως, δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

1 Μαΐου 2015 στις 12:48 π.μ.

Παλι παει να βγαλει αριστερους τους Συριζεους διαχειριστες των τοκογλυφων, το θυμιατο της σοσιαλδημοκρατιας Δελαστικ.

Εδω δεν ειναι Ελλαδα, εδω δεν ειχαμε το σκοτος και το χαος, σαραντα χρονων δουλεμα απο τα ΠΑΣΟΚ ΝΔ κατασκευασματα της πλουτοκρατιας.

Ο Συριζα του ΕΝΦΙΑ και των προεδρικων διαταγματων για τους λαθρεμπορους καυσιμων, ειναι αριστερα επειδη....

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 2:21 μ.μ.

"Δυστυχώς ο Βαρουφάκης απέτυχε"

Το άρθρο του οικονομολόγου, συγγραφέα του βιβλίου "Επενδυτές χωρίς Σύνορα" (www.ependytes.com) κ. Βασίλη Παζόπουλου αναρτήθηκε στο capital.gr


ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ)

Οταν κάποιος ξεκινά από ιδεατή και "μερική" εκτίμηση, το αποτέλεσμα των εκτιμήσεων του τόσο στο "μερικό" όσο και στο "γενικό" θα είναι όχι μόνο λάθος, αλλά και ... ασυνάρτητο ! Διότι το λάθος, ώς λάθος μέσα τόσο στην πολιτική όσο και αλλού είναι μέρος προς τον δρόμο του σωστού, αλλά η επίτηδειότητα των παραλήψεων ΣΑΣ στην ανάλυση ΣΑΣ, δηλεί, στην καλύτερη περίπτωση, μωρίας έλλειψη !

Τελείως επιγραμματικά:

1. Γνωρίζεται την Δομή και Αντίληψη του λεγώμενου "Διευθυντηρίου" της Ε.Ε. ;; Γνωρίζεται ποιόν κοινό παρανομαστή έχουν (εκτός την κεφαλαιοκαπιταλιστική πολιτικη αντίληψη) ;; Ακόμη και ... "κακοί" πρώιν γερμανοί υπουργοί μετά την ... "συνταξιοδότηση" τους, χρησιμοποιούσαν και έκαναν κριτική για το "Διευθυντήριο" αυτό, με .... ακροαριστερή φρασεολογία !!!

2. Διερωτηθείκατε γιατί λειτουργούν σε ... "διαδρομικά πολλαεπίπεδα" ;;; Μάλιστα το εντόπισαν για πρώτη φορά (;;) τα μέλοι της καινούργιας ελληνικής κυβέρνησης, και τους προκάλεσαν αυτά τα "διαδρομικά πολλαεπίπεδα" αρνητική εντύπωση !

3. Θυμάσται για ποιόν λόγο και αιτία έφυγε ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, πρόωρα από συνάντηση αρχηγών κρατών, στην Αυστραλία ;;; Ξερεται (;;), χρονικά πότε έγινε αυτό ;;; Για βοήθεια Σας, στο "φεύγα" του, είπε σχεδόν (ακριβώς) τα ίδια όπως ο Γιάννης Β. !!!

4. Γνωρίζεται, πότε και πώς, τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία, λύσαν για μικρό και σύντομο χρονικό διάστημα, τα ... ελλείματα τους που παραβίαζαν τους ... Ιδιους τους ... κανόνες τους (παραβίαζαν κατάφορά τις ίδιες τις συνθήκες τους) ;;; Οταν στην Χώρα μας, όλα είταν μέλι γάλα !!!

5. .................

6. ................

7. .....................

ν+1. .............................

Από ότι βλέπεις υπάρχουν πάρα πάρα πολλά πράγματα που χρειάζεται κάποιος να ξέρει να γνωρίζει και να κατέχει !


Ο Αιώνιος Φοιτητής



Γηράσκω Αεί Διδασκ.......


Υ.Γ. Ευτυχώς που Υπάρχουν Ιδιόρυθμοι στην ΖΩΗ ΜΑΣ και δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑ !

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 6:39 μ.μ.

«Η Eλληνική Kυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ιστορικό αυτό βάρος καλείται να εμψυχώσει τον Eλληνικό Λαό με την αταλάντευτη στάση της και να του μιλήσει απερίφραστα για τις εναλλακτικές επιλογές που διαθέτει η χώρα, μακριά από δαιμονοποιήσεις και αφορισμούς, που καταλήγουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της εκβιαστικής κινδυνολογίας η οποία εκπορεύεται από τους πιο Αντιδραστικούς κύκλους του διεθνούς πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και των εγχώριων εκπροσώπων του», αναφέρει το άρθρο του iskra.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger