Home » , » Η Κ. Ακριβοπούλου για το επεισόδιο με τον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Η Κ. Ακριβοπούλου για το επεισόδιο με τον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 | 4:55 π.μ.

Πηγή: Κατερίνα Ακριβοπούλου - f/b

Συνέβη απόψε στα Εξάρχεια: Ο Βαρουφάκης με τη γυναίκα του και μια φίλη τους έτρωγαν στην ταβέρνα της Βαλτετσίου, όπου συχναζουν χρόνια. Κάποια στιγμή όρμησαν μέσα καμιά 10αρία εξαγριωμένοι νεαροί και άρχισαν τους προπηλακισμούς σε στύλ "τι δουλειά έχεις εσύ εδω ρε, εδώ είναι δική μας περιοχή" και τέτοια.

Ψύχραιμος ο Βαρουφάκης, τους έπιασε την κουβέντα και οι νεαροί αποχώρησαν απο την ταβέρνα, περιμενοντάς τους όμως έξω, όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη καμια 60αριά ακόμη. Χωρις αστυνομική συνοδεία εννοείται, ο υπουργός και η γυναίκα του, κατευθύνθηκαν προς τη μηχανή τους, με τους συγκεντρωμένους να τους προπηλακίζουν ακόμη πιο έντονα.

Τότε ο Βαρουφάκης τους πλησιάζει και τους λέει: "Θέλετε να με χτυπήσετε, χτυπήστε με, καντε ο,τι θέλετε, αλλά ελάτε να μιλήσουμε πρώτα. Πείτε μου γιατί δεν με θέλετε στα Εξάρχεια, εγώ ζούσα εδω πολυ πριν απο σάς και εξακολουθω να συχναζω, γιατι τα αγαπάω ".
Στη μέση της Βαλτετσίου στήθηκε λοιπόν ένα τεραστιο πηγαδάκι μαζι τους, με μια συζήτηση που κράτησε πάνω απο μισή ώρα, ενώ είχε αρχίσει να μαζευεται και αλλος κόσμος, σχεδόν 200 ατομα!

Στο τέλος του είπαν "καλά τα λές, αλλά στα Εξάρχεια να έρχεσαι όταν θα πάψεις να είσαι πολιτικός"! Γέλασε, πήρε τη Δανάη του και έφυγαν με τη μηχανή τους...

Οταν τον ρώτησα αν μετα απο αυτό σκοπέυει να ξαναδεί το θέμα της προστασίας, μου είπε το εξής : "Εισαι καλά; Σκέψου να είχα απόψε αστυνομικούς μαζί μου . Θα είχαν καεί τα Εξάρχεια. Τώρα είναι που δεν πρόκειται να δεχτώ αστυνομική συνοδεία"...

Αυτα συνέβησαν απόψε... Μια ιστορία αυστηρώς ακατάληπτη για κακομοίρηδες μικρόνοες, αξιοθρήνητους τύπους του μέσου όρου και φοβισμένες εθελόδουλες γραβάτες ...

( Η φωτο δεν είναι απο το αποψινο περιστατικό, απλώς την έκρινα αντιπροσωπευτική) ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

Σιγά τα αίματα!*
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_29.html

Σάλος στο διαδίκτυο με τον «προπηλακισμό Βαρουφάκη και της κ. Πειραϊκή-Πατραϊκή, από αγνώστους στα Εξάρχεια».

Σιγά παιδιά, ένα λεπτό να σφουγγαρίσουμε τα αίματα...

Λες και το περίεργο είναι το να κράζουν αντιεξουσιαστές έναν εν ενεργεία υπουργό και μέλος της κυβέρνησης και δεν είναι πως πήγε-έφαγε και απήλθε από το «άνδρο τους» ο Μπαρουφάκης, χωρίς να πάθει γρατζουνιά...

Να υποθέσω πως έτσι θα φέρονταν και στον Κουτσούμπα π.χ., που δεν αντιπροσωπεύει και κάποια κρατική εξουσία; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα...

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:13 μ.μ.

Διαβάζω το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» http://www.kathimerini.gr/813209/article/epikairothta/politikh/koykoyloforoi-prophlakisan-to-zeygos-varoyfakh-sta-e3arxeia και ξεραίνομαι στα γέλια:
"Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:14 μ.μ.

"Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την "εμπροσθοφυλακή" (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον "χώρο" τους.

"Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:15 μ.μ.

Από τον ίδιο τον υπουργό οικονομίας τα παραπάνω.

Τέτοιο τακτ και τέτοια «ιπποσύνη» λοιπόν απέναντι στον υπουργό και την «αναξιοπαθούσα» γυναίκα του οι «αντιεξουσιαστές». Και να μην σχολιάσω εδώ περισσότερο, ούτε να προβώ σε άλλες συγκρίσεις.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:16 μ.μ.

Την άνωθεν κωμωδία ήρθε να ολοκληρώσει ο Φίληςhttp://www.koutipandoras.gr/article/139341/filis-mikri-omada-antiexoysiaston-vrisketai-se-diatetagmeni-ypiresia , αναλαμβάνοντας ίσως και τον ρόλο του ...εκπρόσωπου τύπου(!!) του Α/Α χώρου;
«Μια μικρή μειοψηφία τα κάνει αυτά, κλπ»...
Είπε και άλλα όμως ο Φίλης, τα οποία γεννάνε πολλά (πολιτικά) ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα:
Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για ομάδα αντιεξουσιαστών που δεν εκφράζει όλο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και η οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει «αναρχική προβοκάτσια για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ» και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Φίλης, κάνοντας λόγο για «πολύ μικρή μειοψηφία».

Αρχικά λοιπόν να ρωτήσουμε τι δουλειά έχει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης (της κρατικής δηλαδή εξουσίας) να μας λέει το τι εκφράζει και το τι δεν εκρφάζει τους ... «αντιεξουσιαστές»!
Πάρ’τ’αυγό και κούρεφτο!

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:18 μ.μ.

Το δεύτερο ερώτημα που μας γεννιέται είναι γιατί είναι να πρέπει να γίνει κάποιου είδους «προβοκάτσια» για «να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ» ως κυβερνητικής (και άρα κρατικής) εξουσίας στον αναρχικό-Α/Α χώρο. Εκτός εάν οι αναρχικοί δεν θεωρούν πλέον ως εχθρό τους την κρατική εξουσία (ακόμη και την εργατική όπως οι ίδιοι δηλώνουν), αλλά κάτι άλλο, οπότε αυτό (το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας δηλαδή) μόνο του δεν θα ήταν αρκετό για να τον θεωρήσουν εχθρό τους, και κατά συνέπεια μόνον «αναρχικούς» δεν θα τους έλεγε κάποιος.

Ερώτημα τρίτο:
-Ποιοί και από ποιούς ακριβώς είναι σε «διατεγμένη υπηρεσία» κ.Φίλη;
-Εφόσον ισχυρίζεστε πως γνωρίζετε, γιατί μας κρατάτε εμάς στο σκοτάδι;


Ερώτημα τέταρτο:
-Γιατί χρειάζεται κάποιου είδους «προβοκάτσια» για να κράξει απλώς (και πέραν τούτου ουδέν) ένας αναρχικός κάποιον εκπρόσωπο της κρατικής εξουσίας;

Και τέλος:
«Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Φίλης
Και καλά ο Φίλης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να μιλάει «με όλους τους Έλληνες πολίτες» πράγματι.
-Οι "αντιεξουσιαστές" από πότε συνδιαλέγονται με την κρατική εξουσία; (εφόσον η συνομιλία χρειάζεται δύο μέρη τουλάχιστον...);
_______http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/815388/fasismos-o-agrios-propilakismos-varoufaki-sta-exarheia/
*Ο τίτλος αναφέρεται στο σχετικό με το περιστατικό, tweet του Παπαδημούλη

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 2:29 μ.μ.

Ο Ντάισελμπλουμ σε ολλανδικό κανάλι: Εγώ έδιωξα τον Βαρουφάκη

από τα Εξάρχεια εννοούσε;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger