Home » , » Συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία

Συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 | 2:54 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Είναι γνωστό ότι το καθεστώς της Αγκυρας μέχρι τώρα απέκρουε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που ήθελαν να συνεργάζεται και να προμηθεύει παντός είδους βοήθεια, κύρια εξοπλιστική στους ισλαμοφασίστες του ISIS.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός που συνέβη τον Οκτώβρη του 2014 στην κωμόπολη Hatay'da όταν στρατιώτες σταμάτησαν φάλαγγα με νταλίκες που κατευθυνόταν προς την Συρία με υποτιθέμενο περιεχόμενο ανθρωπιστικής βοήθειας. Στον έλεγχο όμως που επιχειρήθηκε οι επικεφαλής της στρατιωτικής φάλαγγας αντέδρασαν και με το πρόσχημα ότι πρόκειται για αποστολή της ΜΙΤ θέλησαν να αποφύγουν τον έλεγχο. Οι στρατιωτικές δυνάμεις όμως δεν υπάκουσαν και στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι νταλίκες περιείχαν βαρύ εξοπλισμό με προορισμό το  ISIS.

Εδώ να κάνουμε μια απαραίτητη σημείωση. Οι διαμάχες στο εσωτερικό της τούρκικης αστικής τάξης είναι έντονες με κύρια αντιπαράθεση μεταξύ του μηχανισμού που ελέγχει ο Ερντογκάν και της φατρίας του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Ο τούρκος πρωθυπουργός απέδωσε σε προβοκάτσια εκ μέρους στρατιωτικών που πρόσκεινται στο Γκιουλέν την γνωστοποίηση του περιστατικού και στράφηκε με το ελεγχόμενο απ’ αυτόν δικαστικό σώμα στους στρατιωτικούς που έκαναν την αποκάλυψη.

Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθούν δεκάδες ποινικές διώξεις στους άντρες του στρατιωτικού αγήματος που αποκάλυψαν το περιστατικό και το θέμα αυτό να πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πολιτική ζωή της Τουρκίας.
Η τελευταία εξέλιξη σ’ αυτό το θέμα είναι ότι χτες έγιναν άλλες 34 συλλήψεις στρατιωτικών και στους 32 απ’ αυτούς αποδόθηκε η κατηγορία ότι συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση η οποία επιδιώκει τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Ασχετα από τις ενδοαστικές αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας η υποστήριξη που παρέχει το καθεστώς της Αγκυρας –για δικούς του πολιτικο-στρατιωτικούς λόγους- στους ισλαμοφασίστες του ISIS είναι αναμφισβήτητο γεγονός. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger