Home » , » Απαγορεύτηκε στην Ουκρανία το Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς και κάθε κομμουνιστική δραστηριότητα

Απαγορεύτηκε στην Ουκρανία το Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς και κάθε κομμουνιστική δραστηριότητα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 | 3:57 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Με ψήφους 254 έναντι 226 η Ουκρανική βουλή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται κόμματα και δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό. Ο συγκεκριμένος νόμος θέτει στην παρανομία και τα ανάλογα σύμβολα καθώς και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν παρόμοιες δραστηριότητες, συλλογικότητες και οργανώσεις  με σχετικό προσανατολισμό.

Στις  δικαστικές αρχές της χώρας ανατίθεται η αποστολή να καθορίσουν ποιες οργανώσεις εμπίπτουν στην απαγόρευση του νόμου και να τις κηρύξουν παράνομες.

Είναι μια τακτική που έχει εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια και σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες ενώ η ταύτιση κομμουνισμού – φασισμού χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα γιατί στην πραγματικότητα ξεκάθαρος στόχος είναι το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Ειδικά στην Ουκρανία οι ναζιστικές οργανώσεις έχουν μεγάλη πρόσβαση στον κυβερνητικό μηχανισμό και οι δραστηριότητες τους είναι ανεμπόδιστες σε όλες τις πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2015 στις 4:11 μ.μ.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελεσματά της Ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και των αυταπατών ΚΚ όπως της Ουκρανίας που συμμετείχε στην Προηγούμενη αστική κυβέρνηση εξαθλίωσε τον λαό ανοίγοντας τον δρόμο στον Φασισμό. Μοναδική λύση ο αγώνας για την ανατροπή του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2015 στις 4:59 π.μ.

Ρε ΠΑΝ δεν ξέρω αν η αιτία του φασισμού είναι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά είναι εύκολο να στείλεις και ενα μηνυμα στον 902 να αναρτηθεί αυτό το σημαντικό θέμα χωρίς μεγάλη καθυστέρηση....

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2015 στις 8:36 μ.μ.

@Ανώνυμος
Από 4:11 @ 4;59
Θα μας τιμήσεις με την άποψή σου,αβέλτερε ή θα συνεχίσεις να ασκείς το αγαπημένο σου άθλημα;

Ανώνυμος
11 Απριλίου 2015 στις 10:33 μ.μ.

@4:11
Εντάξει παρασύρθηκα και δεν είσαι ο ΠΑΝ, είσαι λόγιος.
Δηλαδή εσύ έχεις λυμένο οτι για την ίδια πολιτική που εφαρμόζεραι στις Βαλτικές χώρες φταίει (απλά) το προηγούμενο καθεστώς δηλαδή η Σοβιετική ένωση;
Και που σε οδηγεί αυτό; στο να μην παλεύεις ενάντια των φασιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;
Και καλά εγώ πραγματικά δεν τα έχω όλα λυμένα για ένα σύνθετο πρόβλημα, το ΚΚΕ που και αδιάφορο για το πολιτικό καθεστώς στην ουκρανία είναι και εναντίων των φασιστών του Κιεβου είναι, τα έχει λυμένα; (Υπήρξαν επίσημες δηλώσεις περι ανατροπής της νόμιμης (ναι αστικά νομίμης) κυβέρνησης με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα οπερέτα που έφερε τους φιλοναζι).
Και τελικά αυτό που οδηγεί; Στο να γίνεται η πρώτη ανάρτηση στο 902.gr 22 ώρες όχι μετά το γεγονός αλλά 22 ώρες αφού το έχει αναρτήσει το in.gr;! Και μάλιστα δεν αξιολογείται στα σημαντικά!!!!! Αυτό δείχνει επαγρύπνηση και οργάνωση του λαού;;;
4:59

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2015 στις 12:01 π.μ.

10.33 Το πρώτο είναι οτι φταίει η ανατροπή του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Το δεύτερο η προηγούμενη κυβέρνηση που την στήριζε το ΚΚ και άνοιξε τον δρόμο στον Φασισμό. Ο Αγώνας ενάντια στον Φασισμό είναι αποτελεσματικός οταν παλεύεις ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει τον Καπιταλισμο. Χωρίς καμμία συμμετοχη σε Αστική κυβέρνηση. Το ΚΚΕ έχει πάρει πρωτοβουλίες με τους Ευρωβουλευτές του.

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2015 στις 12:38 μ.μ.

Γενικά συμφωνώ, και; Γενικεύσεις, ακόμα και με όργανο τη διαλεκτική, που μπορεί να οδηγήσουν στην αυταρέσκια, τον ελιτισμό και την αποστασιοποίηση.
Αλήθεια γιατί να είναι διαφορετικός ο μηχανισμός που φταίει η ΕΣΣΔ και η προηγούμενη κυβέρνηση; Ο λαός αγανακτεί από τη πολιτική τους και στρέφεται στο φασισμό. Δεν συμφωνώ, αλλά εκεί οδηγούν τα απλά σχήματα.
Και με γραμμή σοσιαλφασισμού (που φαντάζομαι θαυμάζεις αλλά και εγώ δεν αποκυρήσσω) πάλι ο Ναζισμός ανέβηκε και προχώρησε σε φυσική εξόντοση των κουμμουνιστών οπότε πήγε περίπατο το «μετά τον Χίτλερ εμείς». Τέλοσπάντων οι κομμουνιστές εκεί συγκρούονταν με τα τάγματα εφόδου του φασισμού καθημερινά και ακόμα και ένοπλα· δεν είπαν δεν πέφτουμε στη παγίδα να συγκρουστούμε με τους ΝΑΖΙ για να μην μας ταυτίσει το αστικό πολιτικό σύστημα με τη θεωρία των δύο άκρων...
(Ρε μπαγάσα, σχόλιο 12:01; Ωραίος...)
4:59

Ανώνυμος
12 Απριλίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

12.38 Μιλάω για την ΕΣΣΔ απο το 20ο Συνεδριο το 1956 και μετά. Ο Φασισμός ήτανε και ειναι συνειδητή επιλογη της Αστικής τάξης. Τον στηρίξανε και οι Αγγλοαμερικά νοι μέχρι το 1943. Ο Λενιν το 1917 αντιμετώπισε τον Κορνίλοφ χωρίς ποτέ να μπει στην Αριστερή κυβέρνηση Κερένσκι

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2015 στις 12:30 μ.μ.

Ά μωρε Παναγιώτη, ποιό 20 συνέδριο που έφερε το ναζισμό, αφού απορρίπτεις την ΣΕ από το 1932. Το φασισμό τον έφεραν τα λαικά μέτωπα, ο Στάλιν και ο Δημητρόφ και εγώ αποχωρώ για να μην πάω να συναντήσω τη Βίκη Σταμάτη...

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2015 στις 2:35 μ.μ.

Ο Λενιν το 1917 αντιμετώπισε τον Κορνίλοφ χωρίς ποτέ να μπει στην Αριστερή κυβέρνηση Κερένσκι !!
Συμπερασμα: η τακτικη σε επαναστατικές και ειδικες συνθηκες του Λενιν γινεται τσελεμεντες για τους κνιτες για το μελλον!

Ανώνυμος
13 Απριλίου 2015 στις 5:01 μ.μ.

12.30 Η Διαστρέβλωση τον Λαικών Μετώπων απο ΕΛΙΓΜΟ σε ΘΕΩΡΙΑ απο τους οπορτουνιστές.2.35 Με άλλο τρόπο η Εργατική Τάξη δεν πήρε πουθενά την εξουσία. Μα πουθενά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger