Home » , » Είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 | 10:40 μ.μ.



Πιθανόν να ακούσατε την σημερινή είδηση από την οποία ενημερωθήκαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε την  κ. Έλενα Παναρίτη και από ειδική σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη έγινε νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια θέση πλουσιοπάροχα αμειβόμενη.  Με την ευκαιρία να θυμίσουμε λίγο το ποιόν αυτής της κυρίας.

Η τύπισσα, λοιπόν αυτή ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα σαν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σαν προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Ασπαζόμενη την  αντίληψη του μέντορα της δήλωνε στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφερόταν στην ελληνική κρίση: «...δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα». Μιλώντας επίσης στην ΝΕΤ εκδήλωνε τις πολιτικές απόψεις της: «Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα».

Το πολιτικό σκύβαλο, λοιπόν, αυτό,  που μιλάει με τόση απαξίωση για έναν λαό που λιμοκτονεί και έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, έχοντας το ίδιο  θησαυρίσει σαν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για πάνω από μια δεκαετία, και αργότερα ελέω Γ. Παπανδρέου απολάμβανε και την πλουσιοπάροχη βουλευτική αργομισθία, τώρα με κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» βλέπει τις «μετοχές» της να ανεβαίνουν κατακόρυφα. 

Ειλικρινά είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ; (Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ της Μιράντα Ξαφά και της Ελενας Παναρίτη δεν επιβεβαιώνονται)

Να ολοκληρώσουμε με ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας. 

Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας. 

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1955), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 12:13 π.μ.

Παπατζεφρυ Μπαρουφάκης Παναριτη Τσιπρας σια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 12:30 π.μ.

Tι κάνει εντύπωση ρε σύντροφοι, αυτή είναι η νέα αριστερά κυβέρνηση που ευαγγελίζονται κάποιοι... ας σταματήσουν λοιπών όλες οι αυταπάτες, εδώ στα επόμενα 24ωρα θα οδεύουμε και επίσημα στο 3ο μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται, ακόμα λοιπών κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα... έλεος

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 8:30 π.μ.

Κριμα στον κοσμακη που ψηφιζε το Συριζα για ναρθει ατοφιο και ανανεωμενο το κομμα της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ
Τετοια κοροιδια σε βαρος του λαου ειναι αμφιβολο αν ξαναγινε γιατι
εχει και τη σφραγιδα της αριστερας Παντως αυτη η τοσο ξετσιπωτη κο
ροιδια θα εχει και την πιο σκληρη τιμωρια που μαλιστα δεν προκειται
ν αργησει melito

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 10:53 π.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Παναρίτη και όχι μόνο

Μπρρρρ. ! Ρε κυβέρνηση ! Είστε ανιστόρητοι ; είστε αδιάβαστοι ; Μάλλον ΝΑΙ ! Εσείς που δηλώνετε "Για Πρώτη Φορά Αριστερά" κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη, κάνετε το ΙΔΙΟ λάθος όπως και η Σοσιαλδημοκρατία (SPD) στην Γερμανία πριν το 1933 ! Τί "είδους" Ελληνικής Αριστεράς είστε ;;

Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν το φτιάχνεις με Παλιά και Σάπια και Βρώμικα Υλικά ! Το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν Ερχετε από το Παλιό και Σάπιο και Ανήθικο !

Οι επιλογές των Ανθρώπων, των Προσώπων δείχνουν τον καθαρό και εθνικό δρόμο για τον συμφέρον του Ελληνικού Λαού ! Και οι Επιλογές ΣΑΣ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ - Ετσι και τόσο απλά είναι !!

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ !

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 12:32 μ.μ.

Προς κυρία Σακοράφα: Κάτι δεν έχω καταλάβει... Όταν ξεπερνιούνται "τα όρια" προφανώς κάτι συμβαίνει, κάτι αλλάζει σε σχέση με την κατάσταση πριν αυτά ξεπεραστούν. Για την ίδια τι συμβαίνει με τα "όρια" της; Αρχίζει το τιτίβισμα; Πω πω πω... εντυπωσιάστηκα!!
ΥΓ Για την καταγγελία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μπαλασόπουλος και η ΠΑΣΚΕ του λειτουργούν σαν προσωπικός σας εκλογικός μηχανισμός θα μας πείτε κάτι;
ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 2:10 μ.μ.

Η κα Σακοραφα στηριζει την κυβερνηση...... αρα και τις επιλογες της.
Τα τιτιβισματα ειναι για τα πασοκοπροβατα ....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger