Home » , » Δεν είναι εμπόριο! Εναι αλληλεγγύη!

Δεν είναι εμπόριο! Εναι αλληλεγγύη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαΐου 2015 | 11:45 π.μ.

(Μπλουζάκια από τους Συγγενείς-Φίλους πολιτικών κρατουμένων & διωκόμενων αγωνιστών)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Κατ’αρχή σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στην ιδέα να βγάλουμε ένα μπλουζάκι που να αποτυπώνει αυτό που σαν Συγγενείς –φίλοι και σύντροφοι των φυλακισμένων και διωκόμενων

αγωνιστών νοιώθουμε: Το σπάσιμο του τοίχους των φυλακών-την αλληλεγγύη-την τελική νίκη!
Η αλήθεια είναι ότι δεν την περιμέναμε και μας βρίσκεται απροετοίμαστους μιας και δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία και ίσως δεν θα μπορέσουμε άμεσα να ανταποκριθούμε στη ζήτηση και να χρειαστεί νέα παραγγελία..

Ωστόσο για τα υπάρχοντα διαθέσιμα θα είμαστε για την Αθήνα: ΤΡΙΤΗ –ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
από 7-10 μμ στο ΒΟΞ.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, στείλε μας στοιχεία, διεύθυνση, μεγέθη (υπάρχουν S-M-L-XL-XXL) για να σας τα στείλουμε ταχυδρομικά.

«Συγγενείς-φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» 28/5/2015

Sygeneis-filoi@espiv.net

Απόσπασμα από περασμένο κείμενο της ίδιας συλλογικότητας.

Ιστορικά, η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας κίνησης Συγγενών και φίλων κρατουμένων, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2011, σαν μια αυθόρμητη αντίδραση στις εξοντωτικές καταδίκες της 1ης δίκης του λεγόμενου Χαλανδρίου, τότε που το κράτος έδειξε τα πρώτα σαφή δείγματα των προθέσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αγωνιστών κατά την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη». Ωστόσο η προσπάθεια εκείνη παρά την αρχική μαζική αποδοχή και τον ενθουσιασμό, δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια για λόγους που δεν είναι χρήσιμο να αναλυθούν τώρα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένα κομμάτι από εκείνη την προσπάθεια, πλαισιωμένο και από νέους ανθρώπους που οι συγγενείς τους είχαν εν τω μεταξύ φυλακιστεί ή διωχθεί, καθώς το κράτος συνέχιζε με τον τρομονόμο του να ρίχνει στις φυλακές ολοένα και πιο πολλούς αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για αντίδραση στο νέο αιφνιδιαστικό  χτύπημα που κατάφερε το κράτος, να ψηφίσει δηλ. εσπευσμένα και μάλιστα στο θερινό τμήμα της βουλής, το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ’, επιχείρησε την ανασύσταση της κίνησης των Συγγενών και φίλων κρατουμένων, και αυτή τη φορά με σοβαρότερες αξιώσεις.

Έτσι ξεκινώντας με κοινό συνδετικό κρίκο την υποστήριξη των κρατουμένων συγγενών και φίλων μας, θέσαμε σαν κοινό πλαίσιο αγώνα τα παρακάτω:.

Αναγνωρίζοντας ότι, ιστορικά καμιά φυλακή δεν σωφρόνισε ποτέ και κανέναν και πιστεύοντας στην οριστική κατάργηση αυτού του απαρχαιωμένου θεσμού, στεκόμαστε συμπαραστάτες:

•   Στους πολιτικούς  κρατούμενους, αναρχικούς και κομμουνιστές.
•   Στους ποινικούς που στέκονται με αγωνιστική αξιοπρέπεια μέσα στη φυλακή.

 Η έμπρακτη υποστήριξη προς τους κρατούμενους, μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, πολλές μορφές.     
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger