Home » » Ούτε στα Εξάρχεια, ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε σε κανέναν και πουθενά

Ούτε στα Εξάρχεια, ούτε στον Βαρουφάκη, ούτε σε κανέναν και πουθενά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 | 7:18 μ.μ.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ........


(ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ γιά να ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ,προτού είναι οριστικά αργά για εσάς και εμάς μαζί.....)

  Η εκδίωξη τού Γιάννη Βαρουφάκη και της συντροφιάς του από τον λούμπεν πολιτικό χουλιγκανισμό που με εξουσιοφασιστικές πρακτικές στα Εξάρχεια και στις συγκεντρώσεις εφαρμόζουν την "πολιτική" του τραμπουκισμού σε όποιον δεν είναι με το "τοπικό Κρατίδιο" της φοβέρας και της σκλαβιάς, είναι μια στενάχωρη υπόθεση που μόνο οι πολιτικοί χώροι μπορούν να λύσουν με τα "όπλα" της αυτοοργάνωσης, της περιφρούρησης και του διαχωρισμού. Ο λούμπεν πολιτικός χουλιγκανισμός που έχει "ιερό και όσιο" την Βία και την "δημοκρατία" της εκδίκησης είναι η άλλη σκοτεινή πλευρά που συμπληρώνει τον Φασισμό και όσο "γυρνάμε την πλάτη" τόσο πιο συχνά θα τον βρίσκουμε μπροστά μας! Δεν γίνεται να δείχνουμε ενδιαφέρον επιλεκτικά μόνο για ρατσιστικές και ναζιστικές δράσεις χωρίς να αναφερόμαστε στον "κόκκινο" ψευτοαντιφα /Φασισμό, αν θέλουμε πράγματι οι κοινωνίες να μην βρεθούν από την οικονομική κρίση και εξαθλίωση σήμερα, στον πόλεμο "όλοι εναντίον όλων" αύριο! Ο Φασισμός θα μπει από όλες τις πόρτες "δικαιολογημένος" και "νομιμοποιημένος" και κανείς τότε δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει ως "ανεπιθύμητο"!

Ο πανέξυπνος και αθάνατος Φασισμός (για αυτό Φασισμέ ποτέ δεν εγκαταλείπεις τα εγκόσμια, γιατί δεν σε καταλαβαίνουν καθώς αργά γλιστράς ξεγελώντας τον εγκέφαλο και τον διαλύεις κάνοντας τον Ανεγκέφαλο....), νίκησε άλλη μια φορά στα σημεία.

Την έχω "εισπράξει" αυτή την βία από όλης της εξουσίας τους "εκλεκτούς αντιπροσώπους"! Απο φασίστες, "αντιφασίστες" και "αντιεξουσιαστές", από βασανιστές αστυνομικούς  σε κλούβες, περιπολικά και αστυνομικά τμήματα. Την έχουν "εισπράξει" σωματικά κι άλλοι όπως ο φαντάρος στις 8/2/2014 στο Μοναστηράκι που έμεινε 5 μέρες βαριά χτυπημένος στο 401, κάποιοι περαστικοί Κύπριοι φαντάροι επίσης στις 30/11/2013 στην ίδια περιοχή επειδή το ψευτοαντιφα φασισταριό τους καταδίκασε για ασφαλίτες και ακροδεξιούς με αφορμή την συνολική "εμφάνιση" και "αμφίεση". Το ‘χω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω ακούραστα με συνέπεια.

Τα μέλη της "αγέλης των λύκων" (κι ο ναζισμός ακριβώς την ίδια "ομάδα καθαρού επαναστατικού αίματος και υπεροχής" έχει και προωθεί, εκεί είναι ο φυσικός χώρος του Μπαχαλισμού και του Μηδενισμού κι όχι στον Αναρχισμό) ακολουθούν πάντα την ίδια θρασύδειλη τακτική, την αριθμητική υπεροχή εκ τού ασφαλούς, μέσα και έξω από το "γκέτο" και το "άβατο" που τούς παρέχει προστασία και "εξασφαλισμένη καριέρα και επιτυχία"!

Ακόμα και φασίστας να είναι κάποιος ή ασφαλίτης, η μέθοδος της βίας και του λυντσαρίσματος είναι από μόνη της πράξη Φασιστική και δεν ανήκει στην δική μας συμπεριφορά και πολιτική πράξη! Και ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ είναι όποιος παραβιάζει αυτόν τον κανόνα, σε όποιο "στρατόπεδο" ή "τάξη" κι αν είναι αλλοτριωμένος και προσκυνημένος!

Τό ψευτοαντιεξουσιαστικό και ψευτοαντιφασιστικό φασισταριό που με έπαρση, αλαζονεία και  μηδενισμό αλλοιώνει και προβοκάρει τα τελευταία χρόνια τους κοινωνικούς αγώνες (και ταυτόχρονα τις αναρχικές ιδέες και εκδηλώσεις) δεν αφήνει τίποτα "ζωντανό" και "άθικτο" εκτός από τους μιλιταριστές τού δικού τους τάγματος εφόδου. Γιατί ο στρατός της "αντιεξουσιαστικής" τζιχάντ πού δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται άλλες απόψεις εκτός από τις δικές της (τις ανοησίες του παραλογισμού και του αντικοινωνικού μικρόκοσμου δηλαδή) είναι αυτός που στις 20 /4/2015 στον Κορυδαλλό (εν μέσω αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την δίκη της Χρυσής Αυγής) έδιωξε με προπηλακισμούς, βρισιές και βία τον βουλευτή Ν. Ορφανό από το "Ποτάμι" γιατί η παρουσία του "παραβίαζε" το ... καταστατικό "καθαρότητας" και "μαχητικότητας" της ψευτοαντιφα.

Είναι ο ίδιος μηδενοφασισμός που επιδόθηκε άλλη μια φορά στο "επαναστατικό άθλημα" του κυνηγητού και ξυλοδαρμού εργαζομένων των ΜΜΕ στις 18/4/2015 στα δικαστήρια τής Ευελπίδων, κατά την διάρκεια της προσαγωγής των συλληφθέντων έπο την αστυνομική επέμβαση στην πρόσφατη κατάληψη της Πρυτανείας. Στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαιωάννου, Πάσχο Μανδραβέλλη, Κώστα Μπογδάνο, στον σκιτσογράφο Soloup, στην Σώτη Τριανταφύλλου, σε φοιτητικές εκδηλώσεις, στον Γιάννη Πανούση (οταν ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο), οι επιδρομές στα πρότυπα της μαφίας, του παρακρατισμού και της "ιδεολογίας" του τυφλού αφηνιασμένου όχλου έχει γράψει "λαμπρές σελίδες" και "ηρωισμούς" στα πρωτοσέλιδα του θεάματος!

Αλλά και στο "Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα" στις 16/12/2012, στον εμπρησμό του Εναλλακτικού βιβλιοπωλείου του συντρόφου Γ. Καραμπελιά στην οδό Θεμιστοκλέους και του περιοδικού "Ρεσάλτο" στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, το ψευτοαναρχικο κατάμαυρο φασισταριό απονέμει παντού "δικαιοσύνη". Αλλά και στο σπάσιμο του καφε-βιβλιοπωλείου "Φλοράλ" στις 20/2/2013 στην πλατεία Εξαρχείων, στον εμπρησμό βιβλιοπωλείων και πολιτικών γραφείων, στον εμπρησμό της εφημερίδας "Athens Voice" στις 6/11/2014, στον ξυλοδαρμό συντρόφων στις 29/3/2015 επειδή διαφώνησαν με την επίθεση σε περιπολικό στα Εξάρχεια, στην επίθεση στο στέκι της Αναρχικής Συλλογικότητας ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ στην Πάτρα το βράδυ της Κυριακής 26/4 /2015 επειδή οι σύντροφοι αναρχικοί διαχωρίστηκαν από την βιαιομανία τους που διαλύει πολιτικές συγκεντρώσεις. Το αντιεξουσιαστικό φασισταριό δεν κάνει "εκπτώσεις" και "χάρη" σε κανέναν γιατί ...."εδώ μόνο εμείς" ,"νόμος είναι το δίκιο το δικό μας" και "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας"!

Σε αυτόν τον Κόσμο δεν ήρθαμε για να "εκτονωθούμε" και να κάνουμε την "πλάκα μας", αλλά για να συμβάλλουμε (ο καθένας από την αλήθεια του κι από όσο κι ότι μπορεί....) στην αλλαγή του και στην εκτροπή από την μακάβρια κανονικότητα και δουλεία πού επιδιώκει να μας κάνει να συνηθίσουμε ο καπιταλισμός και η τερατογεννησή του ο φασισμός.

Διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι κι απέναντι με πολλούς και πολλά. Κι αυτοί μαζί μας. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς δεν είναι  αντιγραφές από τον Φασισμό πού κλωτσά  στον αποκλεισμό, στην εξορία και στον αφανισμό  ότι γι αυτόν είναι "ανάπηρο" και "άπλυτο", ότι δεν έχει το full face της κτηνωδίας του! Οποιος λοιπόν συμπεριφέρεται σαν  συμμορία  με σεξισμούς, βρισιές, προπηλακισμούς, βία  και απειλές, όποιας λογής ή κοπής  φασιστότσουρμο κι αν είναι, "περαστικά του" και να πάει  στα τσακίδια, δεν αξίζει εδώ να μοιράζεται το ψωμί και το νερό μας! Δεν είναι Αναρχισμός η "ετυμηγορία της λαϊκής αγανάκτησης" στην οδό Βαλτετσίου, δεν είναι  "άνεμος ελευθερίας" παρά μόνο Φασισμός και ποινή Φυλακής τύπου Γ!

Στο ατέλειωτο σύμπαν που ανοίγει διαρκώς στο άκουσμα της πολιτικής θέσης και σκέψης για την διαχείριση της ζωής μας, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιλογές, τις ίδιες πολιτικές ή ιδεολογικές αναφορές, αφετηρίες και πορείες. Προφανώς καμιά πρόταση (ακόμα κι η αναρχική) από μόνη της δεν φτάνει, τίποτα δεν είναι αλάνθαστο, αυτόφωτο  και μοναδικό! Τίποτα δεν είναι "ιδανική αυθεντία" και "βεβαιότητα" όσο αγνός κι ανιδιοτελής είναι ο αγώνας κι η πρόθεση για το "ταξίδι στα αστέρια ή στον παράδεισο" της κοινωνικής-συλλογικής μας αξιοπρέπειας και αρμονίας. Ολες οι προσπάθειες, οι συνεργασίες και οι ουτοπίες μαζί θα "απαιτηθεί" εκ των πραγμάτων να ενωθούν στο τέλος για να αποδεσμευθούν οι ανθρώπινες σχέσεις από τις εξαρτήσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης που διαιωνίζουν τον Φασισμό!

Δεν βρίσκω άλλη διέξοδο παρά μόνο μέσα από τον κοινό διάλογο (με τις απαραίτητες ωφέλιμες και ενδογενείς συγκρούσεις που τον διευρύνουν) και εκπαίδευση στο πολύμορφο  σχολειό της διαφορετικότητας, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή (μετά από γενιές και χρόνια) να προκύψει η ανασύνθεση και η κατάκτηση της απάτητης κορυφής στο βουνό της Ανθρωπιάς. Για να προκύψει η κοινωνία της συν-ευθύνης που "δεν θα πετάξει στον δρόμο το τσιγάρο για να πιαστεί η μέση τού οδοκαθαριστή" πού γράφει τονίζοντας το "φταίμε κι εμείς", ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος!

Αυτοί που πριν λίγες μέρες βανδάλισαν μέσα και έξω από την Νομική με πρόσχημα την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύντροφοι μας, δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές αλλαγές. Κάτω από κουκούλες και μαύρα ρούχα δεν βρίσκεται η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης για τα προβλήματα τού ανθρώπινου είδους, δεν βρίσκεται ένας καλύτερος Κόσμος, δεν βρίσκεται το αναρχικό ήθος κι η ευγένεια των συντρόφων Νίκου Μπαλή, Γιάννη Πασχαλίδη, Χρήστου Κωσταντινίδη, Βασίλη Καραπλή, Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Σύλβιας Παπαδοπούλου  και άλλων που "φύγανε" νωρίς, αλλά κι άλλοι  φασίστες κουφάλες μέσα στους τόσους άλλους που το "όραμα" τους είναι κρεμάλες και εμφύλιος (πάνω στο αίμα όλων των άλλων εκτός από το δικό τους)!

Εχω γράψει πολλές φορές (και στο τελευταίο κείμενο μου εδώ), πώς Τρομοκράτης δεν είναι μόνο η Εξουσία, αλλά κι όποιος "από τα κάτω" την συνοδεύει στην γιορτή του μίσους και τού θανάτου, όποιος αδιαφορεί για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης. Πώς οι κουκουλονόμοι, οι τρομονόμοι και η συκοφάντηση τού αναρχικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν "έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό εν αιθρία"! Ναι μεν συντάχθηκαν από εξουσίες-ξυράφια, αλλά με την συναυτουργία της χρήσιμης ηλιθιότητας της ψευτοαντιφα και της "νέας αναρχίας" που καταστρέφει ότι "δεν της γουστάρει"!
Και για να σταματήσει να χρεώνεται (άδικα) ο αναρχικός χώρος την καταστολή και την ανομία από τις πολιτικές συμμορίες και τους μηδενιστές "σερίφηδες" που υποδύονται τους αναρχικούς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και λύση από ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ που θα κλείσει τον κύκλο της Ανοχής και Σιωπής γιατί ο Φασισμός δεν αργεί να περάσει από "φαινόμενο" της εποχής, στην πλήρη ;κυριαρχία!

Κανένας δεν είναι ικανός να καθορίζει  και να αποφασίζει ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει από εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία ή πλατείες, κανένας δεν είναι "ιδιοκτήτης" ή "τσιφλικάς" της γης και τού δημόσιου χώρου που ανήκει σε όλους μας. Και στον Ορφανό και στον Βαρουφάκη και στους αναρχικούς και σε όλους χωρίς εξαιρέσεις! Δεν θα γίνουμε εμείς "καθεστώς εξαίρεσης και απαγόρευσης", ποιοί είμαστε εμείς που θα επιβάλλουμε στους άλλους (θεσμικούς ή εξωθεσμικούς, ανώνυμους ή επώνυμους, "περσόνες" ή "αντισυμβατικούς"....) πού θα διασκεδάσουν, πού θα εκφρασθούν, πού θα διαδηλώσουν; Ο Κόσμος μας χωρά όλους τους Κόσμους ακόμα και εκείνους που στον δικό τους (ίσως ) ποτέ δεν θα είμαστε επιθυμητοί ή καλοδεχούμενοι! Κι αυτή είναι η νίκη μας στην Εξουσία τού Φασισμού!

Η απάντηση στον φασισμό δεν μπορεί να είναι η μπατσαρία της σκέψης, οι κομάντο περιπολίες (σαν αυτές πού κάνουν οι εθνικιστές "πατριδοφύλακες" στον Αγιο Παντελεήμονα και στο κέντρο της Αθήνας) και οι εξώσεις - επιθέσεις για όποιον δεν ανήκει στην "φυλή μας"!
Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι η ανακύκλωση του ίδιου του φασισμού!

"Κυνηγοί κεφαλών" και "πορτιέρηδες-μπράβοι" του ψευτοαναρχισμού δεν έχει καμιά διαφορά ο φασισμός σας στον Κορυδαλλό και στην οδό Βαλτετσίου με τούς φασίστες και θρησκόληπτους που πολιόρκησαν στις 11/10/2012 το θέατρο "Χυτήριο" και ματαίωσαν την παράσταση Corpus Christi για του "Χριστού την πίστη την αγία", δεν έχει καμιά διαφορά το δικό σας "καθαρτήριο" με εκείνο της ένστολης αλητείας και του ναζισμού μέρους της ΕΛΑΣ που όταν τούς δοθεί η ευκαιρία (όπως τους την δώσατε με την επίθεση στο περιπολικό στα Εξάρχεια και στις "φάσεις" σας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο) έχουν "ψωμοτύρι" τις εισβολές, τις προσαγωγές και τούς τραμπουκισμούς σε καταστήματα και χώρους πολιτικών ομάδων σε μια συνοικία που την ιστορία της και την αγνοείτε και την έχετε τσακίσει με τον φασισμό σας!

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται για να προστεθεί κοντά στον φασισμό των Κέλτικων και Πύρινων σταυρών ο δικός σας "αντιφασιστικός " ολοκληρωτισμός ως νέος φασισμός με άλλα "χρώματα, σύμβολα και σημαίες", οι κοινωνικοί αγώνες δεν συμπορεύονται με τα άτυπα "υπουργεία" σας (πολύ πιο σκληρά κι αυταρχικά από εκείνα της εξουσίας πού δήθεν "πολεμάτε" ... νομίζετε...), τις κλίκες, τις εμμονές, τις ιδεοληψίες και τα "συνοπτικά λαϊκά δικαστήρια τού δρόμου" που αναπαράγουν με την "ιερή βίβλο" της οργής την βαρβαρότητα, τον ατομικισμό και την πολιτιστική και πολιτική ισοπέδωση που προκάλεσαν οι κάθε λογής φασισμοί και χρηματοαξίες της ψευτοδημοκρατίας και των εξουσιαστικών συστημάτων.

Γιατί,την ζωή μας πάνω απ΄ όλα έχει πάντα σημαδέψει πως για να μην περάσει ο Φασισμός έχουμε ως θεμέλιο να υπερασπίζουμε το δικαίωμα τού καθενός να λέει την γνώμη του χωρίς να βλάψει τον άλλο, να ξεπερνάμε την εξουσία και να σέρνουμε μπροστά τον τροχό για Ζωή με τον πολιτικό λόγο και την πειθώ των προτάσεων, να στέκεται όρθιος ο διπλανός μας χωρίς φόβο ανάμεσα σε χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους και απόψεις χωρίς να κινδυνεύει από τον φονταμενταλισμό και τον σεκταρισμό που καταστρέφει μαζί με όλα τα άλλα όλες τις δημοκρατικές αξίες και ιδέες των κοινωνικών κινημάτων!

Η διάβαση από το Εγώ της Εξουσίας για να φθάσουμε στο Εμείς της Αυτοδιεύθυνσης και της Συμμετοχής θα μπορέσει να πραγματωθεί μόνο όταν σκοτώσουμε τον φασίστα και δήμιο πού έχουμε μέσα μας !
Μετά ...θα μπορέσουμε πιο εύκολα να μιλήσουμε με τούς "άλλους" για Κομμουνισμό και Αναρχία που το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορούν να ζήσουν χώρια και αυτά πάλι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Κοινωνία! Ας κοινωνήσουμε παντού τις σταγόνες τού ήθους τού Αγώνα χωρίς διακρίσεις, προτού ο Φασισμός ... μας προλάβει "ντύνοντας" τον Κόσμο στις ατέλειωτες κρύες Νύχτες των Κρυστάλλων και των Ολοκαυτωμάτων!

Η ΑΝΑΡΧΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ Η "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ"...) ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν) / erozer2000@yahoo.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 24 σχόλια

1 Μαΐου 2015 στις 8:21 μ.μ.

Απ’ τα πιο ανούσια κείμενα που έχω διαβάσει στο μπλοκ μας και αναρωτιέμαι αν έχει θέση εδώ. Κάνει ένα χαρμάνι την κρατική καταστολή, τις φασιστικές πρακτικές της ναζιστικής συμμορίας με την λαϊκή αντιβία και τις ακτιβίστικες ενέργειες για να καταλήξει σε ένα ανόητο πασιφιστικό κήρυγμα.

Πιθανόν κάτι ανάλογο μπορούσε να γράψει ένας … παπάς, όχι κάποιος πάντως που ισχυρίζεται ότι είναι αναρχικός.

1 Μαΐου 2015 στις 8:39 μ.μ.

Εξυπακούεται ότι είναι απαράδεκτη η εξουσιαστική αντίληψη κάποιων ανεγκέφαλων αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών –αυτό σε σχέση με το επεισόδιο με τον Βαρουφάκη- καθώς και οι βανδαλισμοί σε αγάλματα κλπ, όπως έχουμε γράψει και στο μπλοκ μας. Αυτό όμως δεν αναιρεί την παραπάνω διαπίστωση.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 10:36 μ.μ.

Καλή ανάλυση ! Θα μπορούσες να την έκανες και από την γωνία (τόσο την οπτική όσο και την πραγματική) της Φιλοσοφίας ;;

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 11:39 μ.μ.

Πολλά εύστοχα σημεία το κείμενο, δεν είναι εύκολος στην κατανόηση του ο φασισμός, θέλει μυαλό κ καρδιά ανοιχτά διαρκώς...

1 Μαΐου 2015 στις 11:40 μ.μ.

μεγαλη πλανη διαβιωνουν οι πιο καλοπιστοι των αστων αν νομιζουν οτι οι αναρχικοι και ο κοσμος τους στερουνται γραφικων προσωπων οπως ο συντακτης του παραπανω
(τωρα κατ εξαιρεση γιαυτην την περιπτωση -του βαρ φακη δεν διακρινω αν συντελεστηκε πραξη επαναστατικη η υγιεινιστικη οσον τουλαχιστον αφορα την χοληστερινη του υπουργου)

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 2:30 π.μ.

Αν είμαι "πασιφιστής" και "γραφικός" επειδή δεν συνυπάρχω και είμαι σε σύγκρουση με τόν ψευτοαναρχισμό ,επειδή επίσης δεν θεωρώ πώς τα μεγέθη και τα άπειρα μέτωπα τών πολιτικών προβλημάτων δεν θα τά αλλάξει η "μαγική σφαίρα" τής πολιτικής βίας ή τού κάθε Δεκέμβρη.....,αποδέχομαι με χαρά και τούς δύο όρους....
Καλύτερα έτσι...παρά να ονομάζω "λαϊκή αντιβία" τόν τραμπουκισμό φαντάρων απο την ψευτο αντιφα στο Μοναστηράκι ή τον εμπρησμό τού βιβλιοπωλείου τού Καραμπελιά κτλπ.....
Αν τώρα υπάρχει "παπάς" ή "καλόγερος" που σκέφτεται και γράφει....σάν κι εμένα, θα τον αποκαλούσα ευχαρίστως σύντροφο.Συντρόφους δέν έχω μόνο στην αριστερά ή στην αναρχία(ευτυχώς)......
Ποιά είναι "εξεγερσιακή" πράξη και "κοινωνικός ακτιβισμός" απο αυτές που παραθέτω στο κείμενο ως παραδείγματα?Ποιά απο αυτές τις δράσεις του πολιτικού χουλιγκανισμού που "πουλάει αναρχία" στά Εξάρχεια και στίς κινητοποιήσεις,είναι "αντίσταση" στήν κρατικη καταστολή?Τό σπάσιμο τού Φλοράλ,η επίθεση με τραυματίες συντρόφους στο Δίκτυο,ο εμπρησμός σε εφημερίδες,βιβλιοπωλεία και έντυπα,οι τραμπουκισμοί σε εργαζομένους στά ΜΜΕ,ποιές από αυτές εδώ μέσα που αναφέρω ως παραδείγματα είναι έστω αναρχικη αντιβία(τής άμυνας η αντιβία και όχι η υπόλοιπη που απλώνεται στον φετιχισμό )και έχουν "πολιτικό λόγο"? ΠΟΤΕ στην δεκαετία τού 80 ,δέν αγγίξαμε "τρίχα" απο δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ,το αντίθετο τούς καλούσαμε στις διαδηλώσεις γιατί θέλαμε να ξεπεράσουμε το σύνορο τής ενημέρωσης απο τήν "εσωτερική" και περιορισμένη απεύθυνση.Αυτά είναι τά γεγονότα και τα αποτελέσματα χρόνια τώρα ενός άλλου Χρυσαυγιτισμού που φέρνουν τον αναρχικό "χώρο"(ότι σοβαρό έχει απομείνει από αυτόν) όλο και πιο βαθιά στήν πολιτική του κρίση και τήν κοινωνία να καταδικάζει συλλογικά (δυστυχώς)τους αναρχικούς στην απομόνωση ως άλλους φασίστες και εγκληματίες !
υγ/εγώ δεν "παρακαλώ" κανένα μέσο να μου δημοσιεύσει τα "ανούσια" κειμενά μου,τα σοβαρά μου ή τις ανοησίες μου.Αυτοί είναι η προβληματισμοί μου,αυτή είναι η Αναρχία μου....και "βεβαιότητες" δέν έχω!Η κάθε ιστοσελίδα αναλαμβάνει τήν ευθύνη αν θα τα παρουσιάσει ή άν θα τά πετάξει.Επίσης τά κειμενά μου (και αυτή είναι η "γραμμή" μου)δεν τα στέλνω μόνο στίς σελίδες τού "χώρου" ή τής αριστεράς, αλλά παντού όπου διαβάζουν άνθρωποι,παντού όπου διακινούνται γνώμες και αντιπαραθέσεις.....εκεί όπου μπορεί,έστω μία....να ξυπνήσει και να κερδηθεί, συνείδηση!

παρ΄όλα αυτά,συντροφικά....Κάϊν....

2 Μαΐου 2015 στις 7:26 π.μ.

Μια χαρά είναι το κείμενο και καλώς δημοσιεύθηκε.

2 Μαΐου 2015 στις 3:02 μ.μ.

Πολύ επιλεκτική μνήμη έχει αυτός ο Κάιν ρε παιδί μου... πολύ "Εφημερίδα των Συντακτών" θυμίζει η κρυφοσυριζαίικη ρητορική του που βγάζει λάδι το Μπαρουφάκη κι όλο το ροζουλί "αριστερό"/ΔΗΜΑΡίτικο κηφηναριό που με μεγάλη (οικονομική) άνεση συχνάζει στα πανάκριβα φαγάδικα & καφέ των Εξαρχείων... να φταίει το γεγονός ότι πολύ συγγενικό του πρόσωπο εργάζεται στη νέα ναυαρχίδα του φιλοσυριζαίικου Τύπου;

Πέρα από αυτά, δεν βλέπω να πειράζει την "Αναρχία του" η εισβολή των κτηματομεσιτών και μεγαλοεργολάβων στα Εξάρχεια κι η αλλοίωση του ιστορικού χαρακτήρα της συνοικίας από τα κάθε λογής συμφέροντα που αναμένουν εναγωνίως την προβλεπόμενη κατασκευή του σταθμού της γραμμής 4 του Μετρό στην πλατεία και την εκτόξευση των εμπορικών τιμών χρήσης γης της περιοχής.
Δεν βλέπω να τον πειράζει η εξαφάνιση των παραδοσιακών λαικών και φθηνών καφενείων και ταβερνείων των Εξαρχείων (που επί δεκαετίες ήταν χώρος ζύμωσης του κινήματος) και η αντικατάστασή τους με πανάκριβα δηθενάδικα αλκοολομάγαζα και κυριλογκουρμεδάδικα που ακούγεται ότι λειτουργούν ως βιτρίνα συμφερόντων, ως πλυντήρια μαύρου χρήματος, ως μέσα "εξευγενισμού"/εξαστισμού (gentrification) των Εξαρχείων κατά πώς οι κτηματομεσίτες και το κράτος μεταμόρφωσαν σε περιοχές δηθενάδων & πλουσίων τις κεντρικές εργατικές συνοικίες πολλών δυτικοευρωπαικών πρωτευουσών.

Ούτε φυσικά είδα να τον ενοχλεί η συστηματική προώθηση (και προστασία) των πρεζεμπόρων στα Εξάρχεια από τους μπάτσους και με την κάλυψη των δημοτικών αρχών που "κάνουν οικονομία" βυθίζοντας στο σκοτάδι τα δρομάκια της συνοικίας.

Ας ξέρει όμως αυτό το είδος "επαναστατών" ένα πράγμα: αν είναι τα Εξάρχεια να γίνουν πλατεία Καρύτση (με σταθμό Μετρό), άνδρο κτηματομεσιτών & εργολάβων, ορμητήριο μαφιόζων της εστίασης & της μπαροκατάστασης, στέκι των κωλοπλουσιόπαιδων των ΒΠ που θέλουν να το παίξουν "καλλιτέχνες"/εναλλακτικοί/"επαναστάτες" με τα λεφτά του λαμογιομπαμπά τους, φωλιά βολεμένων κρατικοδίαιτων και ΕΕεπιδοτούμενων ροζουλί "αριστερών", τότε καλύτερα να γίνουν ΣΤΑΧΤΗ (τα μέρη αυτά, όχι φυσικά οι κατοικίες των ανθρώπων της εργασίας που κατοικούν στα Εξάρχεια) και οι κάθε λογής Μπαρουφάκηδες όχι απλά να φάνε μια κατσάδα αλλά αυτό που τους αναλογεί για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας αυτά τα 5 χρόνια μνημονιακής τυραννίας κι άλλα περισσότερα πασοκονεοδημοκρατικής νωρίτερα!

"Αναρχικοί" κι "αριστεροί" υπερασπιστές συμφερόντων, πιόνια Real Estate παιχνιδιών στην καμπούρα του λαού,
ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 4:13 μ.μ.

Δεν γίνεσαι πια γραφικός αλλά έχεις καταντήσει γελοίος Παναγιώτη ή Κάιν ..Και στο γράφει αυτό κάποια που κάποτε ήταν φίλη σου.... Ελένη Α.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 9:40 μ.μ.

Αν στον Α/Α χώρο, ήταν πιο διαδεδομένες απόψεις σαν αυτές του Κάιν, μπορεί και να είχα παραμείνει εκεί. Σορυ πρώην "σύντροφοί" της πλατείας... Δεν είστε τίποτε παραπάνω απο φασίστες... Το ίδιο και όσοι αριστεροί ή όποιοι άλλοι τους χαϊδεύετε...

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 10:46 μ.μ.

pros El Carnicero Rojo


πρώτο μέρος της απάντησης.....

Είσαι παντού λάθος .....

1/Απ τα τόσα γραπτά μου για τήν Κρατική βία, μόνο για επιλεκτική μνήμη δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει.Κι επειδή δεν είμαι επιλεκτικός στην εξουσία τής βίας (σε Κράτος και "αντικρατιστές"....)για αυτό είμαι σε σύγκρουση με τόν μηδενοφασισμό πού έχει ποινικοποιήσει τόν αναρχικό χώρο(με ευθύνη του γιατί εξακολουθεί να σωπαίνει και να δικαιολογεί τήν "άγρια νεολαία"....)και έχω αποδεχθεί το "τίμημα" της "απομόνωσης"!.....
2/Είναι άλλο η κριτική στην εξουσία ή στην κυβέρνηση (όπως θέλεις πέστο)και άλλο να τρομοκρατείς κάποιον(και έναν υπουργό ακόμη....) και να τού φέρεσαι επιθετικά(αλλά ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ) τήν ώρα πού έχει την μπουκιά στο στόμα.
3/Τό ότι βρίσκεται στούς "Γιάντες" ή στό όποιο εστιατόριο είναι δικαιωμά του,δέν θα πάρει "άδεια" απο τήν "διεύθυνση τού ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ" αν επιτρέπεται να περάσεις τήν "εξεγερσιακή ζώνη" των Εξαρχείων.Αν τρώνε αύριο δηλαδή αριστεροί ή αναρχικοί ένα βράδυ στήν Κυψέλη ή στήν πλατεία Αττικής ή στον Αγιο Παντελεήμονα και βρεθούν απέναντι στο ίδιο σκηνικό Βαρουφάκη(με καμμία πιθανότητα να σωθούν)είναι φασισμός,ενώ τώρα δέν είναι?Μήπως είσαι εσύ ο επιλεκτικός κι αντί για τό "ρόζ" το δικό μου να μιλήσουμε για τό κόκκινο που έχει ξεθωριάσει?
4/Τα χρόνια της μνημονιακής τυραννίας είναι κομμάτι τής καπιταλιστικής τυραννίας πού βρίσκεται ο λαός χρόνια τώρα απ την λιτότητα και τήν ύφεση τής μεταχούντας εποχής,μέχρι τήν σκληρή κρίση τής "επανίδρυσης τού Κράτους".Η συλλογική ευθύνη τήν οποία επικαλείσαι και "όλοι τό ίδιο είναι"(αυτοί που έκαψαν δηλαδή τήν Μαρφίν και οι υπόλοιποι Αναρχικοι είναι τό ίδιο μάς λές,μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι....)είναι "λογική" των ταγμάτων εφόδου και φέρνει και μυρίζει φασισμό.Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος να ταυτίζεις τον Βαρουφάκη με τούς "τσάρους" τής οικονομίας πού πήραν αποφάσεις ενάντια στά συμφέροντα τής κοινωνίας!Δέν έχει τήν πολιτική ευθύνη ο Βαρουφάκης άν μέσα σε λίγα χρόνια γέμισαν οι πόλεις πεινασμένους,άρρωστους και εξαθλιωμένους.Δέν ήταν αυτός πού έπαιρνε τότε αποφάσεις,θα κριθεί για τίς αποφάσεις πού παίρνει τώρα και το τώρα....δεν θά γίνει εδώ και τώρα (μέσα σε τρείς μηνες διαχείριση και μετά απο 45 χρόνια ερείπια απο το βουλευτάτο ΝΔ -ΠΑΣΟΚ ) με εκβιαστικούς απολίτικους όρους τής πιάτσας ,αλλά όταν θάρθει ο καιρός,στόν σωστό χρόνο....μήν βιάζεσαι λοιπόν να αρχίσεις "δικαστήρια"!
Εσύ που έχεις κάνει ήδη "απολογισμό" και έχεις έτοιμη φόρμουλα για την "αυτοργάνωση" μιάς τσακισμένης απο ανάθεση κοινωνίας.....περιμένω να μού δείξεις τα αμπελοχωραφά σου να δώ άν βγάζουν "καρπό".Γιατί καρπό δεν βγάζουν στό λέω εγώ γιατί το χώμα τό αφήσαμε ξερό,ασκάλιστο και απότιστο.Καί εγώ δεν είμαι έξω απο τό λάθος.Είναι αυτό πού έλεγε ο γερο Κροπότκιν πώς αν δεν έχεις κάτι να αντικαταστήσεις το παλιό,μην προχωράς στόν βρόντο.Γιατί μια κουρασμένη και διασπασμένη κοινωνία δεν δομείται πάνω σε κραυγές και συνθήματα,είναι ή δέν είναι "ρόζ" και είναι "εύκολη τροφή"(μια πού σού αρέσει να μιλάς για τραπεζώματα....)στις τωρινές συνθήκες,για την ακροδεξιά!

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν) erozer2000@yahoo.gr

υγ/στο δεύτερο μέρος η συνέχεια γιατί η φόρμα υποβολής δέν χωρούσε την απάντηση ολοκληρωμένη....

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 11:00 μ.μ.

πρός El Carnicero Rojo
δεύτερο μέρος τής απάντησης...

5/Ο Σύριζα δέν είναι τό "φάρμακο" απο μόνος του για ελπίδα και αλλαγή,αλλά ούτε "φάρμακο" θα είναι το "πραξικόπημα" κι η ανατροπή του.
Η ανυπαρξία κινημάτων και ουσιαστικής οικονομικής πρότασης "απο τα κάτω" είναι τό πρόβλημα και καμμία διαχείριση δεν μπορεί να σταθεί ή να προχωρήσει όταν υπάρχει αυτό το πολιτικό κενό,κενό που το γεμίζει "ανταγωνιστικά" ο αναρχομηδενισμός και ο ελιτισμός τού ένοπλου!
6/Εδώ γράφω για μια φασίζουσα συμπεριφορά,η συζήτηση πού ανοίγεις για τό εικαστικό ζήτημα των Εξαρχείων είναι εκτός θέματος,παρά τό ότι συμφωνώ μαζί σου σε κάποια σημεία σχετικά με την εμπορευματοποίηση και τήν αλλοίωση τής παραδοσιακής εικόνας πού είχε η γειτονιά.Αλλά πού δέν έγινε στήν χώρα αυτή η οικοδομική και εμπορική παρέμβαση τής "αγοράς"?Σού έχω παρ΄όλα αυτά μια σύντομη απάντηση.Αν θέλανε τά κινήματα κι οι πολιτικοί χώροι να κρατήσουν το λαικό επίπεδο στην γειτονιά, να μην ξέπεφτε στην κατανάλωση ,στήν βρώμα και στο σκουπίδι άς δημιουργούσαν αυτοδιαχειριζόμενες παντού εστίες και συνεργασίες κοινωνικής οικονομίας.Οι αναρχικοί στήν Βαρκελώνη είναι πιό έξυπνοι όταν πρόσθεσαν την κουλτούρα τους,τα καταστηματά τους,τα καφενεία τους και τίς εικαστικές τους προτάσεις και δημιουργίες στο πολιτιστικό κλίμα τής πόλης?Αλλα αυτό είναι τό δύσκολο,ενω τό νά κάνεις κριτική στόν κακό καπιταλισμό(που είναι κακός και κτήνος δεν λέω....)είναι το εύκολο.Αλλά προτιμήσανε να είναι πελάτες στών άλλων τα μαγαζιά και να τούς έχουν κάνει φραγκάτους παρά να επενδύσουν σε ένα σχέδιο αναγέννησης της γειτονιάς με μια "οικονομία για όλους".Αλλά αυτά παθαίνει κανένας όταν μισεί (χωρίς να ξέρει και χωρίς να έχει δοκιμάσει)τίς μικρές δομές και τήν σημασία τού εναλλακτισμού,όταν τον θεωρεί "ναρκωτικό" καί "κόλπο" τού καπιταλισμού και με την μπύρα και το σουβλάκι στο χέρι βρίζοντας τον κάθε Βαρουφάκη νομίζει πώς η καλυτερη κοινωνία είναι έτοιμη αύριο που ξημερώνει με στρωμένο το κρεβάτι και το τραπέζι....
7/Οι κάτοικοι τών Εξαρχείων έχουν ήδη πρόβλημα με αυτή τήν βία,βρίσκονται πολλές φορές στήν μέση σε αστυνομία και τήν "αναρχία" τού θεάματος και επειδή δεν θέλουν τα σπίτια τους να γίνουν στάχτη ,έχουν πάρει πολλές φορές θέση και είναι σε "καθεστώς έκτακτης ανάγκης" και αγανάκτησης.Αν σού λέει τίποτα αυτό και άν ενδιαφέρεσαι πράγματι για τήν "ασφαλειά" τους.....

8/τελευταίο και ίσως και το τελευταίο σχόλιο στην συζήτηση απο μένα γιατί όταν δεν υπάρχει ευγένεια και σεβασμός απο "επαναστάτες" δεν μπορεί ποτέ να έχει προοπτική καμμία επανάσταση !Εγώ δεν "εύχομαι" κακό ψόφο για κανένα,όσο κακός κι άν είναι ο συνομιλητής.....

"περαστικά σας" ,οι εμμονές κι οι ιδεοληψίες περνούν φτάνει να θέλουμε εμείς να τίς νικήσουμε!Αυτό που λέει κι ο λαός(μιά που πολύ τον νοιάζεσαι)....την δική μας "καμπούρα" δεν τήν κοιτάμε πού έχει γίνει βουνό απο τό παραμύθιασμα,τών άλλων κοιτάμε δειχνοντάς την με αποδοκιμασία.....
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)erozer2000@yahoo.gr

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 11:27 μ.μ.

αυτο που βλεπω ειναι οτι η λεξη φασισμος χρησιμοποιειται πλεον οπως και οπου να ναι.
με οποιον δεν συμφωνουμε ειναι φασιστας
πολυ ορθοδοξια επεσε συντροφοι

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 12:22 π.μ.

Κανείς δεν βλέπει αλλά ούτε και μπαίνει στην ουσία, όλοι ... θεωρητικολόγοι είσασται ! Δηλ. ... μπλαμπλατζίδες !

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 10:01 π.μ.

Η ουσία είναι μία, ο Κάιν μπορεί να είναι γελοίος, εσείς μπορεί να τα λέτε ωραία κουλτουριάρικα και με καλό μπλα μπλα, Αλλά....
Δεν είναι μακριά η ώρα που με τον Ελληνικό αναρχισμό - αναρχικούς θα γελά όλη η Ελλάδα. Μέχρι τώρα έλεγα, ως αν κάτι στέκει ίσως να είναι ο αναρχισμός, έτσι όπως το πάτε παιδάκια, μόνοι σας διαλέξατε την ήττα σας. ΚΚΕ θυμίζετε, αυτό λέει όχι σε ό,τι κι αν προτείνουν εντός βουλής, κι εσείς βαράτε ό,τι περπατάει, πετάει και τσουλάει.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 10:32 π.μ.

εξαιρετικό .

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 1:24 μ.μ.

Ο Κάιν τα λέει καλά. Μακάρί περισσότεροι να είχαν τις ιδιες αποψεις..

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 3:58 μ.μ.

Επαναστατική γυμναστική γκρουπούσκουλων και σεχταριστών αλωμένων από την ασφάλεια και τις μυστικές υπηρεσίες τουλάχιστον από τη δεκαετία του '80. Τι έχουν προσφέρει τα "μπαρουτοκαπνισμένα" χουλιγκάνια στο μαζικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια; Τι πρόσφεραν ακόμα και στο ίδιο το αναρχικό κίνημα; Τίποτα απολύτως. Λουμπεναριά του κερατά, έχουν βεβηλώσει ακόμα και το τόπο θυσίας του Γρηγορόπουλου.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 4:10 μ.μ.

Ανώνυμος

2 Μαΐου 2015 - 11:27 μ.μ.


αυτο που βλεπω ειναι οτι η λεξη φασισμος χρησιμοποιειται πλεον οπως και οπου να ναι.
με οποιον δεν συμφωνουμε ειναι φασιστας
πολυ ορθοδοξια επεσε συντροφοι
---------------------------------------------------------
συμφωνώ ότι η λέξη "φασίστες" σκορπίζεται δεξιά,αριστερά και αναρχικά σε ρυθμούς κατανάλωσης και πολλές φορές αδικεί πρόσωπα και πράξεις.Εγώ δεν θα ακολουθήσω αυτο το "μονοπάτι" που πάλι στον Φασισμό οδηγεί(πές ,πές, κάτι μένει-Γκαίμπελς).Εγω αναφέρομαι σε συγκεκριμμένες πράξεις τής "ορθόδοξης και μαχητικής αναρχίας"(ο όποιος θεός να την κάνει...αναρχία) πού εκπαιδεύεται και αντιγράφει τάγματα εφόδου(και αναφέρομαι σε κάποιες από πολλές ακόμη περιπτώσεις όπου ο Αναρχισμός,με ευθύνη τών ίδιων τών αναρχικών στήν Ελλάδα,ταυτίζεται με τόν αυταρχισμό και το παράλογο τών εχθρών του).Η "ορθοδοξία" δεν αμφιβάλλει πουθενά για τίς πράξεις της και την δράση της,εγώ θα μου επιτρέψεις απο τίς εσωτερικές πολιτικές αμφιβολίες μου για το αποτέλεσμα,δημιουργώ το επόμενο βήμα(και πάλι βεβαιότητες δεν έχω πώς θα νικηθεί η εξουσία,τού εαυτού μου πρώτα η εξουσία....).Δέν έχω τίποτα να "κερδίσω" απο αυτή την κριτική που πρώτα εμένα απ΄όλους πληγώνει και μού ειναι στενάχωρη ,πέρα απο τήν επιθυμία να φέρω ξανά πίσω στό "ανορθόδοξο" τής μεριάς μου όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα από τούς "ορθόδοξους συντρόφους"!......Μετά χαράς και άς με λένε "προδότη","αποστάτη","γραφικό" ή "γελοίο"....νάναι καλά!

υγ/τήν πέρασα κι εγώ κάποτε τήν αρρώστεια τής "ορθοδοξίας" και τής "πανσοφίας" ,άρα μιλάω απο τά μέσα πού λένε.....

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2015 στις 6:05 μ.μ.

2 Μαΐου 2015 - 4:13 μ.μ.
Δεν γίνεσαι πια γραφικός αλλά έχεις καταντήσει γελοίος Παναγιώτη ή Κάιν ..Και στο γράφει αυτό κάποια που κάποτε ήταν φίλη σου.... Ελένη Α.
-------------------------------------------------------------------------------------------
"oι παλιοί μας φίλοι μην το πείς για πάντα φύγανε".....
Είναι ένα ζήτημα βέβαια πώς "φεύγουνε" και πού καταλήγουν οι σχέσεις μέσα σε ένα κίνημα ή στούς πολιτικούς "αντιεξουσιαστικούς χώρους".Θίγεις -χωρίς να το καταλαβαίνεις-ένα επίσης ουσιαστικό ζήτημα για τήν ποιότητα των σχέσεων και την συμπεριφορά μεταξύ "συντρόφων" καί εδώ ανοίγει άλλος "πόνος"...
Γιατί αν οι "αποκλίσεις,οι αναθεωρήσεις και οι ανακατατάξεις" στο θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τών συντρόφων γίνονται με βρισίδια στό "αντίο" .....,
μάλλον δεν υπήρξαμε αγαπητή μου ποτέ σύντροφοι και φίλοι τους.Μείναμε κάποτε δίπλα τους ή μαζί τους (δήθεν) γιατι ακούγαμε αυτό που θέλαμε εμείς μόνο να ακούσουμε απο αυτούς και αυτοί από μάς!
Ελα όμως που η συντροφικοτητα και η φιλία δεν δομούνται με εξουσιαστικούς όρους,με ιδιοτέλεια και με την απαξία "είσαι γελοίος" στίς αναπότρεπτες "στροφές"(μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν) πού κάνουν στίς απόψεις και στην ζωή τους οι "πρώην" συντρόφοι μας(καί όλοι μας κάποια στιγμή).....
Εχω συντρόφους και φίλους που συμφωνώ και διαφωνώ 35 χρόνια και βάλε....ακόμα και μια λέξη τους ή επιλογή τους να με "θυμώνει" μετά απο χρόνια συγκατοίκησης ή χωρισμού , ποτέ δεν στάθηκα απεναντί τους απαξιωτικά και δεν τούς "έστειλα" κανένα ανάθεμα....
Μέ λίγα λόγια,εσύ και πολλοί άλλοι και άλλες(όσοι μιλάνε σάν και σένα για μένα "στό όνομα τής κάποτε συντροφικότητας").....δέν υπήρξατε μαζί μου ποτέ ούτε φίλοι,ούτε σύντροφοι και δέν έχετε ποτέ βαδίσει (στά αγκάθια)την άγια διαδρομή αυτής τής σχέσης....

Μέ λίγα λόγια,τί είχαμε τί χάσαμε.....

τήν αγάπη μου όπως και νάχει....
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)

3 Μαΐου 2015 στις 11:55 μ.μ.

Πασιφιστικές-πρωτοχριστιανικές άρες-μάρες-κουκουνάρες από τον Κάιν!
Με αυτά που λες, μάλλον το "Άβελ" ή το "Αβερελ" σου ταιριάζουν καλύτερα, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα...
Δεν αξίζει να αποδομήσω τη φιλοσυριζαίικη-συστημική λογική των κατεβατών σου στα οποία με κάλυμμα τον πασιφισμό και τον "πολιτικό πολιτισμό" καταδικάζεις κάθε ακτιβιστική ενέργεια εναντίον του καθεστωτικού πολιτικού-επιχειρηματικού προσωπικού... ευτυχώς τα λες από μόνος σου κι εκτίθεσαι...

Θα σημειώσω μόνο τα εξής δύο στοιχεία για το τί πρεσβεύεις βάσει των νέων λεγομένων σου:
1) ότι ΛΕΞΗ δεν λες για την προώθηση των πρεζεμπόρων στα Εξάρχεια υπό την καθοδήγηση και προστασία των μπάτσων και βάσει της λογικής σου, καταδικάζεις ΚΑΘΕ ακτιβισμό σε βάρος και των μεν και των δε...
Μόνο "praetores urbanis" ή "ακούνητα κι αμίλητα στρατιωτάκια που κάθονται και τις τρώνε", δεν έχεις πει ακόμη τους μπάτσους προστάτες των πρεζεμπόρων, όπως είχε κάνει πριν από χρόνια ο μακαρίτης ο Πολύδωρας!
Μήπως τελικά να κάνουμε τα Εξάρχεια ένα free πρέζα μάρκετ όπου μπάτσοι και πρεζέμποροι (κι αύριο και κάθε είδους μαφιόζοι, ίσως ακόμη κι ακροδεξιοί) θα αλωνίζουν ανενόχλητοι για να μη χαλάσουμε την "Αναρχία σου" και τον "πολιτικό πολιτισμό" σου;
2) Ώστε για την άλωση των Εξαρχείων από μεγαλοσυμφέροντα (κτηματομεσιτικά-εργολαβικά-εστιακά-μαφιόζικα) και την εξαφάνιση των παραδοσιακών λαικών-φθηνών καφενείων & ταβερνείων και την αντικατάστασή τους με πανάκριβα δηθενάδικα αλκοολομάγαζα και κυριλογκουρμεδάδικα-πλυντήρια μαύρου χρήματος -μέσα "εξευγενισμού"/εξαστισμού (gentrification) της συνοικίας στο δυτικοευρωπαικό καπιταλιστικό πρότυπο ΔΕΝ φταίνε τα μεγαλοσυμφέροντα αλλά ο α/α χώρος και οι αριστεροί-ανένταχτοι-εναλλακτικοί που ΔΕΝ έπεσαν με τα μούτρα στις business εστίασης -μπαρ-ταβερνίων-ρακάδικων-γκουρμεδάδικων!!!
Φταίνε, λες, επειδή ΔΕΝ έγιναν... επιχειρηματίες!!!! επειδή δεν "ανταγωνίστηκαν" τους κάθε λογής Γιάντες ανοίγοντας μαγαζιά με μαύρη εργασία, μαύρο χρήμα ή/και κρατικές/κοινοτικές επιδοτήσεις!!!
ΟΚ... ευτυχώς που λες τέτοια νεοφιλελεύθερα ΔΗΜΟΣΙΑ κι ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ... μπορεί βέβαια να κερδίσεις κάποιο πόστο στο Ποτάμι...

ΥΓ1.Πάντως, συμφωνούμε κατά κάποιο τρόπο ότι "φταίνε" για την άλωση των Εξαρχείων... φταίνε επειδή δεν τα ξεσκέπασαν δημόσια-μπλοκάρισαν επαρκώς ώστε να μην μπορούν να πηγαίνουν οι κάθε λογής Μπαρουφάκηδες, βολεμένοι & κρατικοδίαιτοι ροζουλί "αριστεροί" και λοιπά χιπστεριά/επαναστατημένα κωλοπλουσιόπαιδα των ΒΠ που θέλουν να κάνουν τα Εξάρχεια τη νέα Καρύτση (με σταθμό μετρό ώστε να κατεβαίνουν δίχως τα τζιπ τους... ώστε να μην κινδυνεύουν να τα κάψουν κάποιοι" αναρχοάπλυτοι"...)
ΥΓ2. Να ξέρεις πάντως πως με το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" και τα τελευταία αποθέματα "πολιτικού πολιτισμού" θα στερέψουν... και όποιος βάλει σε μνημόνιο την υπογραφή του, ακόμη κι αν αυτοαποκαλείται "αριστερός" θα πληρώσει όσα οφείλει ο λαός μας στους δοσιλόγους που του ήπιαν το αίμα τόσα χρόνια... δοσίλογους μπλε και πράσινων κόκκων μέχρι πρόσφατα, τώρα και δοσίλογους ροζουλί που με τη νέα προδοσία των λαικών συμφερόντων που θα κάνουν, ανοίγουν το δρόμο για να γιγαντωθεί ξανά το φασιστικό φαινόμενο στη χώρα μας...

3 Μαΐου 2015 στις 11:59 μ.μ.

Ήδη το σενάριο ενδυνάμωσης μιας "σοβαρής" χρυσής σκατής ξανακούγεται λόγω της επικείμενης μνημονιοποίησης του Σύριζα... κι αυτή τη φορά δεν τα λέει μόνο ο ΣΚΑΕΙ... Συνέχισε εσύ Κάιν-Άβελ-Άβερελ να χύνεις "αναρχικό" νερό στο μύλο όσων ετοιμάζονται να ρίξουν "αριστερό νερό στο μύλο της Μέρκελ... και με τα πασιφιστικά-πρωτοχριστιανικά σου κηρύγματα να ευνουχίζεις και να αφοπλίζεις το κίνημα...
ΠΗΓΗ των σεναρίων: "Ορισμένοι επικαλούνται την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως απειλή ενώ θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη ώστε να ανανεωθεί η δημοκρατία" http://bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/193774-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1.html

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 12:49 π.μ.

Μέχρι εκεί που φτάνει καλά τα λέει. Με τα τσογλάνια, όμως, τι θα κάνουμε;

9 Μαΐου 2015 στις 8:59 μ.μ.

Αναρχια είναι μια προσωπικη θεωρηση και ενας τροπος ζωης που στη συνεχεια γινεται μια ελευθερη κοινωνικη συμβιωση αδελφοσύνης αναμεσα σε ελευθερους ανθρωπους.

Είναι υποκριτικο να κατηγορουν για βια τους αναρχικους εκείνοι που δημιουργούν πολεμους καταστροφές και θανατο. Εκεινοι που επικροτουν την αστυνομευση και την τιμωρια. Εκεινοι που επιβαλουν οικονομικη λιτότητα, μνημόνια, φτώχεια και εξαθλιωση.

Αυτό για τα εξαρχεια ως αβατο θα μυριζε φασισμο αν απαγορευόταν στον καθενα μας. Και φυσικα δεν απαγορευεται στον καθηγητη Βαρουφακη να παει οπου θελει ακομη και στο μαχαλα των τσιγγάνων στο Ζεφυρι αν το επιθυμει. Δεν θαλεγα το ιδιο για τον κάθε «πολιτικο» Βαρουφακη με ότι αυτό συμβολίζει η πολιτικη του ταυτοτητα και ότι εκπροσωπει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger