Home » , » Εκβιάζει την κυβέρνηση ο Βαρουφάκης για την Παναρίτη; (βίντεο)

Εκβιάζει την κυβέρνηση ο Βαρουφάκης για την Παναρίτη; (βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαΐου 2015 | 8:33 μ.μ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που παραθέτουμε σε βίντεο «σεισμός» έχει δημιουργηθεί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση της Ελενας Παναρίτη σαν εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Μια σειρά στελέχη εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη μάλιστα να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει τον διορισμό της Παναρίτη, ενώ γίνεται γνωστό ότι και ο Γιάννης Δραγασάκης διαφώνησε με αυτή την επιλογή.

Την ίδια στιγμή σκωπτικά είναι τα σχετικά σχόλια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα πληροφορίες φέρουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να επιμένει στην εκτίμηση του ότι η Παναρίτη είναι ιδανικό πρόσωπο για την θέση που επέλεξε δηλώνοντας ότι τυχόν απόσυρση της θα την θεωρήσει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, πιθανόν φτάνοντας στο σημείο να παραιτηθεί.
Αν ισχύουν αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δείχνουν ότι ο υπουργός οικονομικών, στην ποιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, εκβιάζει την κυβέρνηση για να γίνει δεκτή την επιλογή του.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

30 Μαΐου 2015 στις 8:46 μ.μ.

Ο πιο άκυρος τίτλος της χρονιάς.
Ο Βαρουφάκης είναι μέλος της κυβέρνησης. Δεν είναι κάτι έξω από αυτήν για να την "εκβιάσει".
Και τι σόι "εκβιασμός" είναι ετούτος, να "εκβιάζει" δηλαδή να παραιτηθεί ένας υπουργός εάν δεν συμφωνεί με την πολιτική της υπόλοιπης κυβέρνησης που τον διόρισε στην θέση αυτή;
Αν τα πράγματα είχαν έτσι, θα έπρεπε να τον έχουν ξηλώσει ήδη!

Κανέναν δεν "εκβιάζει" ο Μπαρουφάκης. Την (βρωμο)δουλειά που του ανάθεσε ο Τσίπρας φέρνει σε πέρας.
Οι κραυγές των μωρών παρθένων του ΣΥΡΙΖΑ (που τάχα δεν ήξεραν ποιός ήταν ο Μπαρουφάκης πριν τον κάνουν υπουργό οικονομίας) αποσκοπούν στο να πάρει επάνω του και το πολιτικό κόστος αυτός προσωπικά, ώστε οι υπόλοιποι ΠΑΣΟΚοι (συγνώμη, "αριστεροακροδεξιοί ήθελα να πω) να μείνουν -επί του παρόντος- στο απυρόβλητο.
Και κάποιοι τους βοηθάνε βεβαίως ΚΑΙ σε αυτήν την παραπλάνηση του λαού...

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2015 στις 9:28 μ.μ.

Δεν γνωριζω,αν πραγματι ο κ. Βαρουφακης,εκβιαζει την κυβερνηση.......,μπορω ομως να πω,με σιγουρια,πως η κυβερνηση,και με εκβιαζει και με εξαπατα ως πολιτη της χωρας. Απο οτι φαινεται,πεσαμε απο την μια συμμορια ,στην αλλη! Τωρα...αν εκβιαζονται και μεταξυ τους.....δεν με εκπλητει.Μια χαρα χαλια!

30 Μαΐου 2015 στις 10:20 μ.μ.

Προφανώς κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν από πάνω τους το πολιτικό κόστος για την πολιτική που θα ακολουθήσει (και ακολουθεί) ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Παναρίτη την εκφράζει απόλυτα. Εμάς τι μας νοιάζει και ασχολούμαστε με την "είδηση";

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2015 στις 1:11 π.μ.

O Ξενοφών Ζολώτας, ο Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο Σάκης Καράγιωργας, ο Άγγελος Αγγελόπουλος, ο Παναγής Παπαληγούρας είχαν τελειώσει Ελληνικά πανεπιστήμια.
Δεν σημαίνει ότι λόγω του λά'ι'φ στά'ι'λ και των εκλεκτών χώρων διασκέδασης κολεγγίων μαζί με την κληρονομικότητα και τις οικογενειακές σχέσεις γαμπροκουνιάδια, μπατζανάκια κλπ παρουσιάζεσαι στην κοινωνική ζωή ως δημόσιο πρόσωπο. Χαρακτηριστικό όλων αυτών των τύπων και τύπισων είναι ότι δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν λόγω οικογενειακής ευμάριας, και καιροφυλακτούν με δημόσιες σχέσεις να τρουπώσουν στην διαχείρηση της χώρας από υψηλές διοικητικές θέσεις.
Και η κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα - το πολιτικό μήνυμα είναι σημαντικό και πρωτοπόρο για την Ευρώπη- ( γιατί είναι αριστερά και την ψηφίσαμε για να φύγουν οι επαγγελματίες της πολιτικής) και η κυβέρνηση ίσως δεν έχει καταλάβει τι καλείται να υλοποιήσει.
Δημόσιες σχέσεις, κολέγγια ( γιατί δεν πήγε σε Ελληνικό πανεπιστήμιο??) και κλπ κοινωνικά του Live , ούτε πολιτικές ανταλλαγέ΄ς με προηγούμενους πρωθυπουργούς , έχουν θέσιν σήμερα.
Καλή είναι η δήθεν ανώτερη τάξη των προσφιλών οικογενειών ( αυτών που περιμένουν να τρυπώσουν) αλλά η ανεργία και ο καθημαγμός της χώρας απαιτεί άλλα.
Και καλά η ομάδα των εκσυγχρονιστών που διακονεί ακόμα ως στελέχη την χώρα( αμοίφθηκε μέσω του χρηματιστηρίου των ετών 1997-2000 που η ίδια το δημιούργησε μαζί με τον πολιτικό εκσυγχρονιστή που τους επέβαλε.
Αλλά ο σημερινός υπουργός οικονομικών , βγήκε μπροστά στην εσπερία και είπε ορθολογικά της Ελληνικότητας πράγματα. Τι σχέσει έχει με τα παραπάνω περί της εκπροσώπου στο ΔΝΤ.????
Θέλει προσοχή γιατί την ομάδα των Ιαπώνων πολιτικών στο τέλος του 19ου αιώνα κατάφερε και την έφερε στα μέτρα της η τότε παλαιοκοματικομοναρχική και αντιδραστική φατρία. Στο τέλος ζημιωμένη βγήκε η Ελλάδα απ αυτή την των Ιαπώνων προσχώρηση στην μοναρχικοκαθεστωτική φατρία.
Να μην έχουν την αγωνία οι τωρινοί πολιτικοί αν θα ενθυλακωθούν μέσα στο υπάρχον σύστημα διαχείρησης και αυτοί , ίσα για να εξασφαλίσουν την συνέχεια στα πολιτικά πράγματα.
ΤΟ μόνο άγχος που πρέπει να έχουν είναι η υπέρβαση του καθημαγμού της χώρας και η ανάδειξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
Και η συγκεκριμένη πρότασις-επιλογή για την εκπρόσωπο στο ΔΝΤ , δεν υπηρετεί και ως αυτό που νοηματοδοτεί, το παραπάνω άγχος.
Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πρόβατα προ-ορισμένα για σφαγή.
Αυτό πρέπει να το αποτιμά με σεβασμό ο νυν υπουργός οικονομικών αλλά και η τωρινή κυβέρνηση, έχουν τον ψήφο των και με αυτόν εψήφισαν -επέλεξαν.
Εύχομαι΄ποικογενειακή υγεία και γαλήνη και στον Αξιότιμο υπουργό οικονομικών και σε όλους τους συνανθρώπους μας.

31 Μαΐου 2015 στις 4:35 μ.μ.

η Παναριτη δειχνει να μην ξερει που οδηγει ο δρομος που εχομε επιλεξει. Εχοντας συνηθισει την κυβερνητικη εξουσια ο λαικος πονος και οι δημοκρατικες διαδικασιες της φαινονται ξενες και εκφραζεται απρεπεστατα! Δειχνει να λειτουργει σαν πνευματικο παιδι των δασκαλων που υπηρξε μαθητης και συνεργος! δυστυχως δεν νοιωθει το ψυχομαχημα της κοινωνιας αλλα ουτε και οτι η κοινωνια βιωνει το θανατο των μελων της!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger