Home » , » Ιδιοκτήτης μεγάλου ειδησεογραφικού site με πλαστό πτυχίο!

Ιδιοκτήτης μεγάλου ειδησεογραφικού site με πλαστό πτυχίο!

Από giorgis , Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 | 4:42 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ποτέ δεν χαμπαριάσαμε την λογική που κουβαλάν μερικοί δημοσιογράφοι να «φωτογραφίζουν» καταστάσεις και πρόσωπα, χωρίς να λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως προσπερνάμε ασχολίαστα μια σειρά τέτοιου είδους δημοσιεύματα, εκτός τις περιπτώσεις που ξέρουμε σε τι αναφέρονται και για κάποιους κατανοητούς λόγους αποφεύγουν να αναφερθούν συγκεκριμένα.

Με αυτό το σκεπτικό, ότι δηλαδή η μπαρουφολογία έχει πιάσει μόνιμο στασίδι σε τηλεοπτικά παράθυρα και έντυπα, προσπεράσαμε αυτό που διαβάσαμε πριν τέσσερις-πέντε μέρες. (Στο περιοδικό «Επίκαιρα»).
Συγκεκριμένα  το δημοσίευμα που αναφέρουμε μας έλεγε ότι υπάρχει ιδιοκτήτης μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας  ο οποίος είναι «ένα από τα βαριά χαρτιά των μνημονικών μέσων», και παράλληλα «κατέχει οργανική θέση σε υπουργείο». Το ίδιο πρόσωπο, τόνιζε το δημοσίευμα είχε κατασκευάσει πλαστό πτυχίο εκπαίδευσης πιθανόν για να το χρησιμοποιήσει ώστε να του ανατεθεί στο παρελθόν «ανώτατο πόστο στην δημόσια τηλεόραση».

Χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι και με μια σχετική γνώση του τι συμβαίνει τον χώρο των «λειτουργών της δημοσιογραφίας», δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε ποιο άτομο μπορεί να υπονοεί το δημοσίευμα που αναφέραμε.

Ποιο πρόσωπο δηλαδή μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις ιδιότητες που του αποδίδει το δημοσίευμα με βασική του ότι «κατέχει οργανική θέση σε υπουργείο». Αν το δημοσίευμα έγραφε ότι μισθοδοτείται παράλληλα πέρα των άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του και από δημόσιο οργανισμό που ελέγχει υπουργείο, θα ήταν κάτι διαφορετικό.

Οπως και να 'νε το σχετικό δημοσίευμα το σφυρίξαμε και σε δυο συντρόφια απ' το δημοσιογραφικό σινάφι τα οποία δήλωσαν άγνοια, σε ποιον μπορεί να αναφέρεται ο δημοσιογράφος του περιοδικού. Με αυτό το δεδομένο θεωρήσαμε το δημοσίευμα παπαριά και ανάξιο αναφοράς

Ελα ντε, που πέσαμε έξω. Σε σχετική συζήτηση σήμερα με γνωστό που εργάζεται -σε επιτελική θέση μάλιστα- στα αστικά ΜΜΕ αναγνώρισε τον τύπο που «φωτογραφίζει»  το δημοσίευμα και υποσχέθηκε ότι θα «ψάξει» το θέμα, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα –αν υπάρξουν- σε βδομαδιάτικη εφημερίδα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους.

Αναμένουμε …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger