Home » , » Κάποτε υπήρχε κι αυτός ο Τσίπρας (Βίντεο) - Ηχηρή διαφοροποίηση της Ραχήλ Μακρή απ την κυβερνητική πολιτική (Βίντεο)

Κάποτε υπήρχε κι αυτός ο Τσίπρας (Βίντεο) - Ηχηρή διαφοροποίηση της Ραχήλ Μακρή απ την κυβερνητική πολιτική (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 | 6:08 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν νομίζουμε ότι σήμερα θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

 Πριν λίγο ανέβηκε στην ιστοσελίδα  iskra  το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας που κατατέθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφεται από τον Στάθη Λεουτσάκο, Αντώνη  Νταβανέλο, Σόφη Παπαδόγιαννη,  Κώστα Λαπαβίτσα  και Θανάση Πετράκο και το περιεχόμενο του το διαπιστώνουμε από την πρώτη πρόταση:
«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των "θεσμών" για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων». Στην ονομαστική ψηφοφορία όμως είναι αμφίβολο ότι θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση.

Ο μόνος προβληματισμός είναι αν η κάθετη τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή ενάντια στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έγινε σε συνεννόηση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Εύη Καρακώστα που δημοσιογραφικές πληροφορίες τις φέρουν να λειτουργούν με κοινή γραμμή.
   

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσίπρας ζήτησε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης, για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, επικαλούμενος τις κρίσιμες στιγμές που υπάρχουν για την χώρα –πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό – λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις … Δεν θα δεχθούμε να μην έχει δεδηλωμένη η κυβέρνηση στην ψηφοφορία». 

Δεν θα σταθούμε προς το παρόν στις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας της Κουμουνδούρου. Θα εστιαστούμε σε ένα ζήτημα ηθικής τάξης.

Ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ περιέγραψε την κατάσταση των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη». 
Εστω και να δεχθούμε αυτή την διαπίστωση του Τσίπρα. Από πού κι ως που έχει εξουσιοδότηση από την λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή προέκυψε από το δημοψήφισμα να πάει να διαπραγματευτεί με τους «μαφιόζους» -δικός του χαρακτηρισμούς για το ευρωιερατείο- έχοντας σαν πλαίσιο θέσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ουσιαστικά την πρόταση των δανειστών – τοκογλύφων του ελληνικού κράτους, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον  πρόεδρο της Κομισιόν  Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, στις 28 Ιούνη και η οποία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (61,31%) από την ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα;

Πάει δηλαδή να μας φορτώσει ένα νέο πολυετές μνημόνιο που θα σφαγιάζει ακόμα μια φορά τα εργατικά δικαιώματα και θα σπρώξει σε ακόμα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο τα λαϊκά στρώματα.

Κι αυτά τα προωθεί το ίδιο άτομο που μόλις πριν λίγο καιρό –στις 5 Ιούνη- έλεγε τα ακριβώς αντίθετα πράγματα από όσα ισχυρίζεται τώρα.


Υ.Γ. Προσωπικά δεν αισθάνομαι «προδομένος», «απογοητευμένος» και όλα τα παρόμοια που επικαλούνται σύντροφοι και φίλοι οι οποίοι στήριξαν το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Η δικιά μου επιλογή, -όπως και της συντρόφισσας Αντωνίας Λεγάκη-, που την διατύπωσα ανοιχτά στο μπλογκ μας, ήταν αποχή απ’ αυτή την εκλογική διαδικασία. Κατά την δικιά μου άποψη δεν ήταν το δημοψήφισμα μια ταξική μάχη αλλά μια κυβερνητική επιλογή που αναζητούσε –και την πέτυχε- λαϊκή «ανάθεση». Το ότι υπήρχε ταξική χροιά στον τρόπο που ψήφισε το εκλογικό σώμα είναι μια άλλη συζήτηση.

Υ.Γ Απ’ αυτή την άποψη θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου εκτιμήσεις οργανώσεων που επαγγέλλονται την αταξική κοινωνία – όπως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- που παραμονές δημοψηφίσματος με ανακοίνωση της ΚΣΕ διαπίστωνε: «Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2015 στις 6:33 μ.μ.

Φταίει το ΚΚΕ που δεν έκανε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μετέπειτα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψεύσει 100% τις υποθέσεις που είχε κάνει το ΚΚΕ.

Rossa Salonica

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2015 στις 8:10 μ.μ.

6:33. Πραγματικά το ΚΚΕ σε εναν βαθμό διαψεύστηκε!!! Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ και η προδοσία Τσίπρα, η απάτη του δημοψηφίσματος και η υποτέλεια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μέσα σε πέντε μήνες ξεπερνούσε κάθε πρόβλεψη

10 Ιουλίου 2015 στις 10:50 μ.μ.

Ετσι καταλυγουν τα σοσιαλδημοκρατικα κατασκευασματα των εργαστηριων της πλουτοκρατιας/ιμπεριαλισμου.
Αναλωσιμα μεχρις οτου εκτελεσουν το εργο που τους αναθετει η πλουτοκρατια.

Τωρα η πλουτοκρατια ετοιμαζει δυο τρεις κλωνους ταυτοχρονα που θα συνεχισουν το εργο, παραλληλα με τα ναζιστικα σκυλια που τα ξαναφουσκωνουν.

Ολοι στους δρομους με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Ολοι να επανδρωσουμε τις λαικες επιτροπες για την επιβιωση του λαου.

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

Ρ. Μακρή: Ηχηρό "ΟΧΙ" στην κυβερνητική πολιτική. Πολύ τη πάω ψυχούλα με κότσια η γκόμενα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger