Home » , » ΟΧΙ στην παραχάραξη του περήφανου ΟΧΙ του λαού.

ΟΧΙ στην παραχάραξη του περήφανου ΟΧΙ του λαού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 | 8:20 μ.μ.

Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος 

Η 5η Ιουλίου θα μείνει στην μνήμη του λαού μας ως μια συγκλονιστική ιστορική ημέρα. Το 61% του λαού μας εξέφρασε και με την ψήφο του την αντίθεση του στη  βαρβαρότητα που βιώνει τα πέντε τελευταία χρόνια. Ψήφισε βιωματικά, ταξικά, κοινωνικά.  Απέδειξε και στην κάλπη όπως αρκετές φορές, στους δρόμους, τις πλατείες, στις διαδηλώσεις  ότι δεν συμβιβάζεται με την βάρβαρη πολιτική τους.

Το συντριπτικό  λαϊκό, νεανικό και  εργατικό ΟΧΙ εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους εκβιαστές και έθεσε σε βαθύτερη κρίση τους κυριότερους πυλώνες του μνημονιακού αστικού συνασπισμού εξουσίας:
α) τη συμμαχική σχέση και ένταξη του ελληνικού καπιταλισμού στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε,
β) το γερασμένο κομματικό πολιτικό σύστημα και πρώτα απ’ όλα  κατεξοχήν «μνημονιακό» και «ευρωπαϊκό» κόμμα της αστικής τάξης, τη Νέα Δημοκρατία,
γ) την εργοδοσία των πολυεθνικών και εγχώριων μεγαλοεπιχειρήσεων, αλλά και εκείνων των μικρών εργοδοτών που συντάχτηκαν  με τις απειλές και  την τρομοκρατία
δ) το μιντιακό αντιδραστικό υπερκράτος,
ε) το αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα και στ) την «πνευματική ηγεσία» της επιχειρηματικής παιδείας.

Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα ξεκίνησε  επιχείρηση παραχάραξης  του ΟΧΙ του λαού,  με πρωτοβουλία του  κ. Τσίπρα και όλων των αστικών δυνάμεων  του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, με στόχο την πάση θυσία συμφωνία με τους δανειστές. Διαφαίνεται μια νέα «εθνική» αντιλαϊκή  συνεννόηση γα την σωτηρία δήθεν του λαού και της χώρας.

Η ηγεσία του Σύριζα παραμένει εγκλωβισμένη στην αυταπάτη για μια «άλλη, δημοκρατική Ευρώπη» που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ μέσα στην Ε.Ε του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών ομίλων. Φαίνεται να υποχωρεί όλο και περισσότερο από τις αρχικές της θέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις , να υποκύπτει στις απαιτήσεις  της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ. και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου  και είναι διατεθειμένη να υπογράψει συμφωνία υποταγής με τους δανειστές.

Η δογματική της προσήλωση πάση θυσία στο ευρώ και τον μονόδρομο της Ε. Ένωσης γίνεται επικίνδυνη για το λαό, όσο δεν επεξεργάζεται ένα άλλο σχέδιο, για μια άλλη πορεία υπέρ της εργατικής τάξης, του λαού, της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, που θα περιλαμβάνει  άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και μείωση φόρων, αυξήσεις μισθών – συντάξεων, συλλογικές συμβάσεις, ξήλωμα των μνημονιακών νόμων μέχρι την πλήρη κατάργηση τους.

Άμεσα, μπροστά στην εργατική τάξη, το λαό αλλά και την κυβέρνηση υπάρχουν δυο δρόμοι: Ή υποταγή και υπογραφή ταπεινωτικής συμφωνίας στο όνομα της «πάση θυσία παραμονής στο ευρώ» ή καμία νέα θυσία για το ευρώ με νέο «όχι» σε κάθε μνημονική συμφωνία.

Οι πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες που πρωτοστάτησαν στο ΟΧΙ  οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με άλλους αγωνιστές  να στηρίξουμε το ΟΧΙ του λαού μας. Να μην επιτρέψουμε καμία παραχάραξη. Καμία  εκτροπή της εκφρασμένης θέλησης του λαού. Καμία συμφωνία . Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια. Να βαδίσουμε  άλλο δρόμο για το λαό και την χώρα. Όχι στο μονόδρομο της  Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Η Ε. Ένωση δεν είναι το σπίτι των λαών είναι το σφαγείο των καπιταλιστών.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος . Μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 8:44 μ.μ.

τωρα ειναι αργα αγαπη μου γλυκια!!!τι μα....κια την κανατε τωρα!!!!Ολοι διπλα στο ηρωικο ΚΚΕ που δεν μασησε στα σαπια της αστικης ταξης

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 8:58 μ.μ.

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ...ή αλλιώς πόση αθωότης!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

"Το συντριπτικό ... ΟΧΙ ... έθεσε σε βαθύτερη κρίση τους κυριότερους πυλώνες του μνημονιακού αστικού συνασπισμού εξουσίας".
Ναι καλά! Όπως ακριβώς τα λες. Λίγο ακόμα και θα κατέρρεε ο καπιταλισμός...
13:31

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 10:31 μ.μ.

"Το συντριπτικό λαϊκό, νεανικό και εργατικό ΟΧΙ". Υπήρχε και το όχι μέρους της αστικής τάξης. Υπήρξε και το όχι του Καμένου και του Κουίκ. Υπήρχε και το όχι της ΧΑ.
13:31

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 12:40 π.μ.

Έχω την αίσθηση ότι όποιος γράφει να ξεκαθαρίζει από την αρχή τη ψήφισε ΟΧΙ της κυβέρνησης? ΟΧΙ του ΚΚΕ? η ΝΑΙ? γιατί πρέπει από την αρχή να γίνετε κατανοητό σε όλους που απευθύνετε ο καθένας, διότι είναι άσκοπο μετά απο λίγα εικοσιτετράωρα κάποιοι να γυρίζουν και σαν μωρές παρθένες να τα μασάνε και να ζητούν έτσι η αλλιώς την όποια εξιλέωση.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 2:41 π.μ.

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού εάν δεν βγει ο ίδιος ο λαός να το υποστηρίξει θα βγει σίγουρα παραχαραγμένο στο τέλος.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 8:36 π.μ.

Αποχη,ακυρο ,λευκο ,οχι , ψηφος κατα συνειδηση ηταν μερικες απο τις θεσεις του του "Κ"ΚΕ για το δημοψηφισμα απατης και συνενοχης του λαου στην προδοσια του Συριζα, αν προτεινε και μια μακαροναδα για καπακι τοτε οι προτασεις του "Κ"ΚΕ θα ηταν πληρεις !!
Η δε την επομενη του δημοψηφισματος συμμετοχη του Κουτσουμπα στην συναξη των πολιτικων αρχηγων υπο τον Πακη ηταν η αποκορυφωση
της τωρινης επαναστατικης ορμης του " Κ"ΚΕ melito

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 1:29 μ.μ.

Η μοναδική φιλολαϊκή πολιτική επιλογή , είναι η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ την Ε.Ε. και το ευρώ, με ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην δραχμή. Δυστυχώς η Ε.Ε. επειδή είναι μια συμμαχία ληστών κεφαλαιοκρατών ΔΕΝ θέλει ΚΑΜΜΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και μας σκάβει τον λάκκο μέχρι τον πλήρη εξευτελισμό των κατοίκων, του λαού.

Σχέδιο;; Μερικά πρώτα μέτρα:

α. ΠΑΥΣΗ πληρωμών προς την τρόϊκα ΣΥΝΟΛΙΚΑ, με διαγραφή του χρέους

β. Ελεγχος στην εκροή κεφαλαίων

γ. Επιβολή υψηλών δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα, και επιβολή διατίμησης στην τιμή τουλάχιστον των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και πλατιάς κατανάλωσης

δ. Το κόψιμο της δραχμής να γίνει άμεσα και συντεταγμένα

ε. Διακρατικές συμφωνίες με ΟΣΑ κρατη επιθυμούν να βοηθήσουν ανά την υφήλιο

στ. ΧΤΥΠΗΜΑ της ιδιωτικής τηλεόρασης: Αφαίρεση αδειών από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καταβολή των χρεωστούμενων ή κατασχέσεις αδειών, δώσιμο των συχνοτήτων σε σωματεία, κοινωνικές συλλογικότητες κλπ.

η. Χτύπημα της διαπλοκής με φυλακίσεις επιχειρηματιών που φοροδιαφεύγουν. Κατάσχεση περιουσιών εταιρειών από το κράτος.

θ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των συστημικών τραπεζών, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο

ι. Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος των βασικών τομέων της οικονομίας

κ. Εθνικοποιήσεις των ΔΕΚΟ όπως και βασικών μεγάλων επιχειρήσεων, με κοινωνικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger