Home » , » Η κριτική όπως κι η αυτοκριτική είναι ουσιώδες γνώρισμα των Κομμουνιστών.

Η κριτική όπως κι η αυτοκριτική είναι ουσιώδες γνώρισμα των Κομμουνιστών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 | 4:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175
Η καλόπιστη κριτική όπως κι η αυτοκριτική είναι ουσιώδες γνώρισμα των Κομμουνιστών. Σε μας δεν ταιριάζει να το παίζουμε "θεούσες", στείρα αντιπαράθεση δηλαδή και κόλλημα ακόμα και σε λάθη. Ας κάνουμε όλοι λοιπόν την αυτοκριτική μας.

Συγκεκριμένα: Είχαμε ένα ερώτημα, έναν αγώνα, μια μάχη σε ένα ταξικό πόλεμο. Ο κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά με ταξικά κριτήρια κι όχι τόσο με κομματικά. Αυτό είναι θετικό. Φυσικά υπάρχει ακόμα δρόμος αλλά βήματα έγιναν. Οι εργαζόμενοι παύουν να πιστεύουν τα κόμματα, να είναι δεδομένοι και να πειθαρχούν σε παράλογες εντολές.

Αν αυτό δεν το αναγνωρίσουν κάποιοι, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους. Θα απομονωθούν και θα μένουν αρχικά ευχαριστημένοι με τη στασιμότητα τους. Αλλά μοιραία τα πάντα αλλάζουν και θα έρθει η στιγμή που όσοι μένουν στάσιμοι, όσοι δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις τακτικές τους στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα ξεπεραστούν.

Θεώρησα πως είχα να δώσω έναν ακόμα αγώνα, σε ένα ταξικό πόλεμο. Ουδέποτε θεώρησα πως το ΟΧΙ στο μνημόνιο, που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του Μαρξισμού. Ρωτήθηκα συγκεκριμένα "θέλεις συμφωνία;" κι απάντησα ΟΧΙ. Σέβομαι και τις απόψεις όσων είπαν για αποχή - άκυρο - λευκό αφού μ' αυτό εννοούσαν αγώνες με διαφορετικά μέσα. Σ' αυτές τις μάχες με άλλα μέσα εκτός της ψήφου (κινητοποιήσεις πορείες κλπ) συμμετείχα πάντα και φυσικά θα συμμετέχω.

Πιστεύω όμως πως έπρεπε να βγει το ΟΧΙ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε σπάσιμο του ηθικού μας. Οι ταξικοί εχθροί θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο. -"Μα και τώρα θα έχουμε μνημόνιο" θα μου πείτε. Σωστά, άλλωστε το ΚΚΕ (κι όχι μόνο το ΚΚΕ) το είχε προβλέψει.

Εγώ και οι άλλοι που ψηφίσαμε ΟΧΙ κάναμε το καθήκον μας, απέναντι στη συνείδησή μας, στους συνανθρώπους μας, κυρίως απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την επιλογή, που είναι συνεπέστατη με όσα είπα. Δε φοβηθήκαμε, Αντισταθήκαμε.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε λάθος αυτά που εμείς είπαμε. Αυτό όμως αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, όχι εμάς. Αν προδώσει τους αγώνες μας, αν πουλήσει ή καπηλευτεί την δική μας νίκη, το πρόβλημα είναι δικό του όχι δικό μας.
Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ αντιστάθηκε στους Γερμανούς. Αργότερα οι ίδιοι ήρωες της αντίστασης εξορίζονταν στα ξερονήσια, βασανίζονταν και εκτελούνταν. Πιστεύει κανείς πως δεν έπρεπε να αντισταθούν στο φασισμό, γιατί μετά είχε αυτή την έκβαση ο αγώνας τους; Να μην πολεμήσουν, γιατί υπήρχε περίπτωση ήττας; Αλλά υπήρχε και περίπτωση νίκης.

Εμείς μιλήσαμε. Το ποιός θα μας ακούσει είναι θέμα του ιδίου, αν δεν έχουν την μαρμελάδα στα αυτιά, θα μας ακούσουν. Αν κάνουν κάτι άλλο, που αυτό κάνουν, θα ξαναμιλήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Τόσο το χειρότερο γι αυτούς που θα αψηφήσουν την πλειοψηφία. Εμείς κάναμε αυτό νομίζαμε καλύτερο για όλους. Οι κατηγορίες λοιπόν από όποιον κι αν προέρχονται καλύτερα να λείπουν, δεν περνάνε, γιατί είναι άδικες.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 23 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 4:50 μ.μ.

Μητσο εγω εριξα ακυρο κκες γαρ. Αλλα δεν κακιζω κανεναν που εριξε οχι. Η λογικη στα λεγα εγω δεν ταιριαζει σε κομμουνιστες και χαρηκα που ο Κουτσουμπας οχι μονο δεν την υοθετησε αλλα υπερασπιστηκε αυτο το πραγματικο οχι στη συσκεψη των αρχηγων.
Θεωρω οτι καποιοι φιλοι του ΚΚΕ που γραφουν εδω με την παραπανω λογικη λαθευουν. Το οτι το ΚΚΕ εκανε σωστη πολιτικη εκτιμηση για την απατη του δημοψηφισματος απο μεριας συριζα το γεμιζει ευθυνες για την οργανωση του αγωνα και για πρωτοβουλιες με ταξικο προσανατολισμο γιατι οντως το ΟΧΙ ειναι ταξικο και οχι κομματικο. Οι μισοι και παραπανω απο το 62% εχουν γραμμενονστα παλια τους τα παπουτσια τον ευρωλαγνο Τσιπρα.
Στον αγωνα δεν περισσευει κανεις με δυντροφικους χαιρετισμους Μητσο.

7 Ιουλίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

Μητσο που διαφοροποιεισαι με το ΣΥΡΙΖΑ;
Ποτε βγηκες να τους καταγκειλεις για το οτι μεταφραζουν το 62% σε στηριξη του τριτου μνημονιου;

Πουθενα.

Αντ αυτου μου γραφεις ενα κατεβατο για τους γραφικους Μειμαρακηδες κομπαρσους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ηταν οπως γραφεις θα εκανες πρωτος εσυ τα αυτονοητα.

7 Ιουλίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

...Η βασική κατηγορία κατά της ηγεσίας της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ και του ΚΚΕ (*), είναι ότι στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης αντί να θέσει εξ αρχής, παράλληλα με την απελευθέρωση από τους κατακτητές και το θέμα της λαϊκής εξουσίας για πραγματική απελευθέρωση από τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, απέκοψε το ένα από το άλλο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα (συμφωνίες Λιβάνου, Καζέρτας, Βάρκιζας).


Η βασική κατηγορία των οπαδών του ΟΧΙ, κατά του ΚΚΕ, στο δημοψήφισμα, ήταν ότι το ΚΚΕ με τη θέση του «όχι σε κάθε συμφωνία, έξω από την ΕΕ και το ευρώ, αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία» κλπ, και πάλι επαναλαμβάνει το λάθος της Βάρκιζας του Λιβάνου και της Καζέρτας(!), γιατί, αντί να πάει βήμα - βήμα και να κόβει το ένα από το άλλο, ώστε πρώτα να πούμε όχι σε μια κακή συμφωνία μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, και μετά να βγούμε από την ΕΕ και να θέσουμε και θέμα εξουσίας, θέτει εξ αρχής και θέμα λαϊκής εξουσίας, ως προϋπόθεση οριστικής απαλλαγής από τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, πράγμα αδιανόητο!

Η Ανακάλυψαν τώρα ότι δεν πρέπει να θέτουμε τη λύση ενός βασικού ζητήματος μαζί με το ζήτημα της εξουσίας γιατί αυτό είναι ολέθριο λάθος! Ζητούν πρώτα να πετύχουμε το ένα και μετά βλέπουμε για το άλλο (έξοδος από ΕΕ, ευρώ με λαϊκή εξουσία), το οποίο τώρα πρέπει να το ασπαζόμαστε, όπως δημόσια όλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται (για μέσα στην ΕΕ και το ευρώ)! Αντιθέτως, στην κατοχή ήταν ολέθριο λάθος το ακριβώς αντίθετο!

Με άλλα λόγια, η θέση του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση για εθνική απελευθέρωση χωρίς λαϊκή εξουσία ήταν ολέθριο λάθος ενώ σήμερα η θέση για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία είναι επίσης ολέθριο λάθος!

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ;

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση για τους οπορτουνιστές. Οι οπορτουνιστές δεν έχουν αρχές που πρέπει να τηρούνται. Έτσι το να μη θέτεις θέμα λαϊκής εξουσίας όταν θέλεις να λύσεις βασικά προβλήματα του λαού είναι εξίσου και λάθος και σωστό!!! Η μόνη προϋπόθεση για να είναι σωστό και το ένα και το άλλο είναι να μπορεί να μετατρέπεται σε κατηγορία κατά του ΚΚΕ!!!

Ποιο οπορτουνιστής πεθαίνεις!


Και μια επιβεβαίωση πριν αλέκτωρ λαλήσει…




Η ευτυχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφίζει ΟΧΙ και να της βγαίνει ΝΑΙ!


http://aristeripolitiki.blogspot.se/2015/07/blog-post_6.html

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Υποκλινομαι στον ανωνυμο των 4:50μ.μ!! Ενας πραγματικος ,συντροφος!!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 6:02 μ.μ.

Ευχαριστώ πολύ. Το ΚΚΕ σύντροφε, ποτέ δε θα έκανε το επικοινωνιακό λάθος να ταυτίσει το ΟΧΙ ως στήριξη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει.
Το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο "ΝΑΙ / ΟΧΙ στη συμφωνία". Δυστυχώς δεν ήταν όσο τολμηρό θα έπρεπε, γι αυτό και η απόφαση του Κόμματος έχει λογικά και σωστά επιχειρήματα. Πολύ καλά έκανες κι εσύ κι εγώ κι όλοι όσοι αγωνιστήκαμε ο καθένας όπως νόμιζε καλύτερα.
Ο μόνος που την πάτησε ήταν η ΝΔ. Η αντιπολίτευση ταύτισε το ΝΑΙ με το Ευρώ. Αυτό είναι ΔΩΡΟ έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Μας δίνει δικαίωμα να πούμε πως:
1) Η συμφωνία - μνημόνιο καταψηφίστηκε με πάνω από 61%.
2) Το "Ευρώ με κάθε θυσία" το θέλει μόνο το 39% των συμμετεχόντων 22% στο σύνολο κι αυτό μόνο μετά από όλο αυτό τον εκβιασμό και την προπαγάνδα! (Να δω η δικαιοσύνη θα κάνει κάτι για τα ψέματα;) Τεράστια επιτυχία και αναπτέρωση του ηθικού. Οι δημοσκοπήσεις και τα κανάλια από το 2012 μας έλεγαν πως τάχα θέλαμε Ευρώ πάση θυσία. Ε λοιπόν ΔΕΝ θέλουμε!
Έχεις δίκιο, συντροφικούς χαιρετισμούς, μαζί σε όλους τους αγώνες για δίκαιη κοινωνία. mitsos175.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 6:10 μ.μ.

...ακου Μητσο...θαθελα και γω να παρω μερος στην ομαδικη και οπαδικη "επαναστατικη γυμναστικη" του...Κ.Κ.Ε στις διαφορες ...¨επαναστατικες" του αποπειρες, μα με ...προλαβαινει η "συντροφισα" της Εκαλης...και να κατι ο Φαρακος με το βιβλιο του "Μαρτυριες και Στοχασμοι", κατι οι αποψεις των "πουρων επαναστατων" στα "καναλια της ολιγαρχιας"...που να βγαλω ακρη... - και πως να κατανοησω τις ...βαθυστοχαστες αναλυσεις των ..."ιντελεκτουαλ ινστρουχτορων" της...εργατικης ταξης...

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 6:58 μ.μ.

Kι εγώ ακύρωσα το ψηφοδέλτιο συμφωνώντας με την ανάλυση του ΚΚΕ (δεν είμαι μέλος), αλλα πιστεύω πως η πλειοψηφία των κομμουνιστών και ριζοσπαστών που ψηφισαν ΟΧΙ, δεν το έκαναν για να ενισχυσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αυτοκριτική πρεπει να γίνει, αλλα αυτή τη στιγμή τα γεγονότα τρέχουν και το λαικό-ταξικό κινημα πρεπει να ανασυνταχθεί χωρις ενδοσυντροφικούς κανιβαλισμούς.

Είτε θα εχουμε αγριο, αντιλαικό Μνημόνιο (φόροι, περικοπές, ανεργία) ειτε σκληρό Grexit με καπιταλιστικούς όρους (μαζικη υποτιμιση της εργατικής δύναμης, βιαιος ισοσκελισμός προϋπολογισμου, κουρεμα σε οσους εχουν απομεινει οικονομίες). Προσπαθείστε να παραμερίσετε προσωπικες αντιδικίες με μελη του ΚΚΕ ή κακες αναμνήσεις και δείτε την προταση του και πανω σε αυτή να γινουν αντιπροτάσεις. Δε μπορείς να διαπραγματευτείς με τα τσακάλια της ΕΕ, ουτε να κανεις "μεταβατικό πρόγραμμα" με τους γύπες εφοπλιστές, βιομηχανους και τραπεζίτες της Ελλαδας. Πρεπει τώρα να χαρακτούν οι δρόμοι για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής Ελλαδας. Να πουμε στους Έλληνες τα πραγματα με το όνομα τους.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
7 Ιουλίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

''Η αυτοκριτική είναι γνώρισμα των κουμμουνιστών"
Των κομμουνιστών,όχι των ΚΚΕδων.
Μην μπερδεύεις τα μπούτια σου και τον φάντη με το ρετσινόλαδο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2015 στις 7:20 μ.μ.

"Εγώ και οι άλλοι που ψηφίσαμε ΟΧΙ κάναμε το καθήκον μας".... "Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε λάθος αυτά που εμείς είπαμε".
Καμία αυτοκριτική δεν θα γίνει για το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας είχε προειδοποιήσει για το πως θα ερμηνεύσει το ΟΧΙ (όπλο διαπραγμάτευσης για καλύτερο μνημόνιο) κάποιοι επέμεναν ότι σημαίνει δήθεν κάτι άλλο;
Εμείς πιστεύαμε ..., μας κορόιδεψαν, δεν φταίμε εμείς οι άλλοι παρερμήνευσαν, εγώ δεν θεώρησα ότι κλπ; Πού είναι η αυτοκριτική;
Και από που προκύπτει ότι το δημοψήφισμα ήταν "μάχη ταξική". Τί λέτε δηλαδή ότι ο Καμένος έδινε μάχη για την εργατική τάξη; Και οι χρυσαυγίτυες επίσης;
13:31

7 Ιουλίου 2015 στις 8:09 μ.μ.

Δόξα και τιμή στο ΣΕΚ και στις αναλύσεις του!

http://followtheredriver.blogspot.se/2015/07/blog-post_21.html

Για τα πανηγυρια
η
για κλαματα;

Γιάννης
7 Ιουλίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

μή τό χάνεις μήτσο Τό ΕΑΜ έκανε ένοπλο αγώνα .Μήπως η αριστερά πού ψήφιζε οχι ζητούσε από τόν Τσίπρα νά δώσει όπλα στό λαό ? η γέμιζε τό λαό αυταπάτες καί έκανε πώς δέν έβλεπε ότι οι συριζοκαμμένοι
τό οχι θά τό κάνουν ναι

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 8:49 π.μ.

Προς ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Αγαπητό ΒΚ.
Αναρτώ ολόκληρη την παραπομπή του σχολιαστή : 7 Ιουλίου 2015 - 8:09 μ.μ.και επισημαίνω πως δεν πρόκειται για σχόλιο, αλλά για επίσημη ανάρτηση του συγκεκριμένου blog.

-ΑΡΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ REDRIVER-

"Δόξα και τιμή στο ΣΕΚ και στις αναλύσεις του!
Θυμίζω ότι το ΣΕΚ, η πάλαι ποτέ ΟΣΕ, είναι .. μια βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Πριν το Δημοψήφισμα:

Οι γέφυρες που έστηνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τα δεξιά (με την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τις αναζητήσεις για «εθνική συνεννόηση» με τα Ποτάμια, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τους Καραμανλικούς της ΝΔ) έχουν δώσει τη θέση τους στην πιο σκληρή ταξική πόλωση.

Μετά το Δημοψήφισμα:

Εντάξει δεν τη λες και πολύ λάθος εκτίμηση!
Παραλίγο...
Δοκάρι!
Ε σιγά..
Δεν κάνεις σκληρή ταξική πόλωση με Καμμένο, Θεοδωράκη, Φώφη και Μειμαράκη; Με όλο το συστημικό μπλοκ; Ε; Δεν κάνεις;

Για άλλη μια φορά μπράβο!
Μέσα σε όλα!
Ντουγρού!"

-ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ REDRIVER-

Και ρωτώ:
Τί συμπέρασμα βγάζει κανείς από το παρακάτω κείμενο; Του είπε κανείς ότι το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι πλατφόρμα διαφήμισης άλλων ιστότοπων; Ποιά είναι η τεκμηρίωση της εν λόγω Δημοσίευσης; Τί σχέση έχει η σύνοδος των Αρχηγών, η οποία λαμβάνει χώρα, σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο, με την Ταξική Πόλωση η οποία είναι μία σαφώς δομική κοινωνική διεργασία;
Να με συγχωρείτε αλλά, πιο πολύ μου θυμίζει SMS που στέλνουν, ο ένας στον άλλο, οι έφηβοι για πείραγμα, παρά πολιτικό σχόλιο.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 6:55 μ.μ.

Το ΟΧΙ και το άκυρο του κόσμου καθώς κι ένα μέρος της αποχής είναι η ταξική απάντηση στα μνημόνια. Το 60% των ελλήνων είναι κάτω από το όριο της φτώχιας ποσοστό που ταυτίζεται καθόλου τυχαία με το ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο. Γιατί ξέρουμε πως τα ίδια περίπου μέτρα θα υπάρχουν σε οποιαδήποτε μνημόνιο, αφού τα μνημόνια είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής: Του νεοφιλελευθέρου δόγματος που ζητά αίμα εργαζομένων.
Αν και το ερώτημα ήταν άτολμο ή απάντηση της πλειοψηφίας ήταν σαφέστατη. Δεν θέλουμε συμφωνία δηλαδή ΚΑΝΕΝΑ μέτρο που αναφέρονταν σε αυτή και κατ' επέκταση στις προηγούμενες και σε όσες ακολουθήσουν.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ΟΧΙ; Γιατί βρέθηκε σε αδιέξοδο. Ή θα υπήρχε μείωση συντάξεων και νέα σκληρότερα μέτρα, πιθανόν κούρεμα καταθέσεων, αν δέχονταν, ή θα γίνονταν αυτό που δεν πίστευε προεκλογικά και δεν είχε γι αυτό προετοιμαστεί: Μια έξοδος από την παγίδα του Ευρώ. Αν ο κόσμος ψήφιζε ΝΑΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος για "ηρωική έξοδο" ώστε να κατηγορήσει τον ίδιο τον κόσμο "εσείς το θέλατε". Όμως βγήκε ΟΧΙ και τώρα τι θα κάνει; Είναι υποχρεωμένος να ΜΗΝ δεχτεί παρόμοια μέτρα, αλλιώς θα τιμωρηθεί σκληρότατα από τον κόσμο που θα προδώσει.
Κατά τον ίδιο τρόπο η Χρυσή αυγή και οι ΑΝ.ΕΛ. είπαν ΟΧΙ για να μην εξαϋλωθούν πολιτικά κι όχι γιατί πιστεύουν σε ρήξεις με την ΕΕ. Είναι κόμματα δεξιά που έγιναν για να συγκρατήσουν ένα κομμάτι της δεξιάς και ακροδεξιάς το οποίο δεν θέλει μνημόνιο. Αν έλεγαν οτιδήποτε άλλο θα έχαναν τη δικαιολογία ύπαρξης τους.
Απέναντι σε όλους αυτούς και τα κόμματα του ΝΑΙ η ταξική ψήφος των φτωχών στρωμάτων. Με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό από τις κομματικές ηγεσίες ψήφισαν οι απλοί πολίτες. Κατανοώντας πως υπάρχουν αντίθετα ταξικά συμφέροντα η πλειοψηφία των 2/3 σχεδόν ψήφισε αυτό που την εκφράζει περισσότερο: Την έξοδο από την φτιαχτή κρίση των μνημονίων και της πολιτικής τους. Ουαί κι αλίμονο σ' όποιον ερμηνεύσει κατά το δοκούν την απόφαση των πολλών.
ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ποιός κυβερνά, αλλά πως θα ζήσουμε. Γι αυτό ρωτηθήκαμε και γι αυτό ψηφίσαμε. Μάλιστα η ψήφος μας είναι αντίθετη στους εραστές του ΕΥΡΩ και της υποταγής. Γιατί άλλο το συμφέρον του ανέργου, του υπαλλήλου δημόσιου ή ιδιωτικού που δεν θέλουν ανεργία κι άλλο του εκμεταλλευτή πλούσιου που θέλει νέες απολύσεις, μεγαλύτερη μιζέρια, ώστε να έχει τζάμπα σκλάβους. Άλλο το συμφέρον του εργάτη κι άλλο του εφοπλιστή που έχει την οφ σορ έξω και που γουστάρει τα κέρδη σε ευρώ κι όχι σε υποτιμημένες δραχμές.
Χάρη στη βλακεία της ΝΔ και τη λύσσα της για νέα βασανιστήρια το ερώτημα μπήκε στη σωστή βάση. ΝΑΙ - ΟΧΙ στο Ευρώ. Αυτός ήταν κι ο λόγος παραίτησης του Σαμαρά καθώς οι Ευρωπαίοι και πολλοί ντόπιοι συνεργάτες τους προσανατολίζονταν στην ακύρωση του δημοψηφίσματος προτείνοντας αποχή. Αλλά η ίδια η ηγεσία της ΝΔ διαβεβαίωνε τους δανειστές πως μετά την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων καθώς και την αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει φρένο στην προπαγάνδα, ο κόσμος θα υποχωρούσε. Θα πετύχαιναν το σκοπό τους, αν δεν έκαναν ένα βασικό λάθος τακτικής κι ένα ακόμα μεγαλύτερο στρατηγικής: Έβαλαν τους πιο μισητούς να υποστηρίξουν το ΝΑΙ. Από το Γιούγκερ, τον Επίτιμο βρικόλακα και τον "βουβό" Καραμανλή μέχρι τους βόθρους των συχνοτήτων της TV που πραγματικά εξόργισαν. Αλλά το μεγαλύτερο τους λάθος ήταν οι ίδιες οι απειλές τους προς αυτούς που δεν είχαν πλέον τίποτε να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους.
Εμείς μιλήσαμε κι αν χρειαστεί θα τα ξαναπούμε. mitsos175.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2015 στις 7:18 μ.μ.

Ρε κκεδες τον διαγράψατε τον Φιντέλ ή ακόμα?
Τι διάολο κάνετε ρέ?Ούτε μια διαγραφή δεν μπορείτε ρε άχρηστοι.

8 Ιουλίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

Τερμα στις σοσιαλδημοκρατικες αυταπατες που εδεσαν το λαο
απο το 12 για να τον φερουν τον αρμαγεδωνα.



Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2015 στις 4:39 μ.μ.

Ρε βλάκα anton-SS, από το '12 έδεσαν το λαό οι "σοσιαλδημοκρατικες αυταπατες"?
Δηλαδή πιο πριν τι γινόταν?

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2015 στις 4:48 μ.μ.

"ρωτήθηκα συγκεκριμένα: "θες συμφωνία ; και απάντησα όχι"

Τι λες ρε Μήτσο ; Δεν είχες ακούσει τον Βαρουφάκη που υπόσχονταν συμφωνία σε 48 ώρες; Ποιος σε ρώτησε τάχα μου αν θες συμφωνία ή αν θες να φύγεις απ το ευρώ;

Δεν θάταν ποιό έντιμο να παραδεχτείς, ότι για λόγους τακτικής ψήφισες την πρόταση της κυβέρνησης; Μπήκες στο κυβερνητικό ρεύμα για να αποσπάσεις ένα κομμάτι προς τα αριστερά υποτίθεται. Ετσι νόμιζες και μην το αρνείσαι γιατί όλοι γελάνε. Η τακτική σου έχει όνομα. Λέγεται εισοδισμός. Αν είσουνα ο πρώτος που το κάνει θα με προβλημάτιζες ειλικρινά με την ιδέα σου. Ομως πριν από σένα αυτή η τακτική έχει δοκιμαστεί κι από άλλους.
Είναι δεκάδες οι οργανώσεις που μπήκαν στο σύριζα με παρόμια λογική.
Γιώργος

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2015 στις 7:11 μ.μ.

Γιώργο, ο Βαρουφάκης είναι παρελθόν. Ψήφισα αυτό που με εκφράζει σαν άνεργο και φτωχό. Η κυβέρνηση απλά δεν έλαβε υπόψη το δημοψήφισμα, δεν άκουσε αυτά που είπαμε.
Μη λέμε πως το ΟΧΙ ταυτίζεται με στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί του χαρίζουμε το 62%, που δεν είναι δικό του.
Εγώ είμαι υπερήφανος για αυτό που ψήφισα. Και το ψήφισα κι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό. Με ΤΑΞΙΚΑ κριτήρια. Κοιτάξτε τις περιοχές που βγήκε ΝΑΙ και που ψήφισαν ΟΧΙ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βάλει μνημόνιο, σε ένα χρόνο θα είναι έξω από τη βουλή, αλίμονο όμως σε μας. Σκοτίστηκα για τα κόμματα. Και δεν χρειάζεται να πάρω κανένα, είναι ήδη κατά των μνημονίων, όλοι όσοι πρέπει να είναι. Κι αυτό θα φανεί πάρα πολύ σύντομα.
Σε ευχαριστώ. mitsos175

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2015 στις 10:00 π.μ.

Μήτσο,
η αυθόρμητη κίνηση των λαικών τάξεων δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται και η ταξική πολιτική. Ο λαός δεν πρέπει να ακολουθει ξένες σημαίες. Πρέπει να οικοδομήσει τη δικιά του οργάνωση , το δικό του κίνημα , μακριά απο τους υπηρέτες του σάπιου συστήματος.
Οτι κι αν είναι η βάση του σύριζα, ο σύριζα είναι κόμμα που υπηρετεί το σύστημα. Η διαφορά είναι ότι πολεμάει το λαό με σφαίρες από ζάχαρη, οι οποίες μερικές φορές είναι πιο αποτελεσματικές από τις πραγματικές.
Μακριά λοιπόν από τον σύριζα. Οχι άλλες ΚΟΕ. Απέναντι από την κυβέρνηση, όχι δίπλα. Καμμιά συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης , ή κριτικής στήριξης , ή όποιας στήριξής της.
Γιώργος

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2015 στις 9:18 μ.μ.

7.03 ΟΙ Κομμουνιστές είναι στο ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα είναι Οπορτουνιστικές τρίχες........................................................................

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 4:29 μ.μ.

@10.00@9.18
Στην στρούγκα του ΚΚΕ μόνο πρόβατα μπαίνουν.Πρόβατα που νομίζουν πως έχουν ταξική πολιτική αλλά δεν παύουν να είναι προβατα.
Η γνήσια ταξική συνείδηση χτίζεται μακριά και έξω απο τα κόμματα-νταβατζήδες όπως είναι το ΚΚΕ..
Οποτε ξεσηκώθηκαν οι λαικές τάξεις,2008,2011,2012,βρήκαν εχθρικά απέναντι τους τον νταβατζή ΚΚΕ.
Γνωστά πράγματα και γιαυτό το ΚΚΕ πήγε στο 3.8%.Γιαυτό γρήγορα θα πάει κάτω απο το 3% και έξω απο την βουλή.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 11:13 μ.μ.

4.29 Δεν σε παρεξηγώ καταλαβαίνω τον πόνο σου μετά το 3ο Μνημόνιο με μέτρα 12 δις Σφαγής του λαού. Προσπαθείς να πείσεις τον ευατό σου οτι δεν υπάρχει ΚΚΕ. Αφου είναι έτσι τη σε νοιάζει καλύτερα για εσάς. Δικό μας είναι το ΚΚΕ ότι γουστάρουμε κάνουμε. Οσο για τις Κολλεγιές που κανεται με Εθνικιστές και Φασίστες απλά αυ΄είναι η δουλειά σας. ΤΟ ΚΚΕ δεν κάνει βήμα πίσω.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 2:32 μ.μ.

ενω αυτοι μπαινουν και βαζουν ολους μας στην στρουγκα των μνημονιων!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger