Home » , » Κυοφορείται νέος πολιτικός σχηματισμός στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ;

Κυοφορείται νέος πολιτικός σχηματισμός στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 | 4:16 μ.μ.

Ολες οι ενδείξεις δείχνουν ότι μετά την επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει μνημονική πορεία κυοφορείται ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που θα συσπειρώνει διαφωνούντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πιθανόν δυνάμεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που είχαν αναφορά στο «ΟΧΙ» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Αυτό προκύπτει και από την χθεσινή τοποθέτηση του δημοσιογράφου, προσκείμενου στο ΝΑΡ, Πέτρου Παπακωνσταντίνου, στην εκδήλωση που οργάνωσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την λειτουργία της ιστοσελίδας iskra. «Αυτή η κοινωνία χρειάζεται επειγόντως μια καινούργια ελπίδα, ένα μεγάλο μέτωπο όλων των προοδευτικών, λαϊκών, πατριωτικών δυνάμεων, από το οποίο δεν περισσεύει κανείς- εκτός από τη μωροφιλοδοξία, τη μεγαλοστομία και τον μικροηγεμονισμό», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Π. Παπακωνσταντίνου.

Να θυμίσουμε ότι στην ίδια κατεύθυνση είχε κινηθεί πρόσφατα και κείμενο που υπέγραφε ο Παναγιώτης Σωτήρης, πανεπιστημιακός, στέλεχος  και υποψήφιος βουλευτής της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iskra. Εκεί  που γίνεται ξεκάθαρο ότι εκφράζεται η άποψη ότι πρέπει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να σχηματιστεί κοινό μέτωπο Πλατφόρμας, Ανταρσίας καθώς και άλλων πολιτικών δυνάμεων «πάνω στις διαχωριστικές γραμμές που ανέδειξε το ΟΧΙ και το ζήτημα της ρήξης με την ευρωζώνη».

Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι καθημερινά εντείνονται και παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από την οργανωμένη κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις για τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Από ανακοινώσεις διαμαρτυρίας – Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, Ν.Ε του κόμματος- σήμερα είχαμε τις παραιτήσεις που υπέβαλλαν 5 μέλη της Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Είχε προηγηθεί η παραίτηση από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ του Ρούντι Ρινάλντι, που με καυστική του δήλωση έκανε λόγο για «ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα».

Η στάση αυτή του Ρ. Ρινάλντι έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς φέρεται επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας μιας σχετικά μαζικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ –που εξακολουθεί να λειτουργεί άτυπα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος- και απ’ την οποία έχουν προέλευση 5 βουλευτές.
Η συγκεκριμένη συνιστώσα που μέχρι πριν κάποιο καιρό στήριζε την «προεδρική» πλειοψηφία τώρα έχει διαχωρίσει εντελώς την θέση της και μέσα απ’ την βδομαδιάτική της εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» ασκεί δριμύτατη κριτική στον Τσίπρα και στο επιτελείο που τον στελεχώνει.  «Δεν έγινε απλά ένα πραξικόπημα που απέτυχε ή απετράπη, αλλά συμφωνήσαμε ως χώρα διά της επίσημης ηγεσίας μας. Κάναμε νόμο του κράτους, ό,τι πιο ταπεινωτικό και ατιμωτικό έχει σερβιριστεί σαν μνημονιακό μενού καταστροφής για τη χώρα», έγραφε πρόσφατα για την υπογραφή από την «αριστερή κυβέρνηση» του 3ου μνημονίου, ενώ το ίδιο έντυπο κάνει την πρόβλεψη ότι σύντομα «η κοινωνία θα αναζητήσει δρόμους διεξόδου», υπονοώντας προφανώς την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα κινείται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. (Να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές που προέρχονται από την ΚΟΕ συντάσσονται στο κοινοβούλιο με τις απόψεις της "Αριστερής Πλατφόρμας").

Από την πλευρά της πάντως η προεδρική πλειοψηφία (στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, γιατί στην Κ.Ε και πιθανόν στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην την διαθέτει) δεν διστάζει μέσω της «Αυγής», να αποδώσει στους βουλευτές που αντιδρούν στο νέο μνημόνιο ότι αντικειμενικά συντάσσονται με τα συμφέροντα των δανειστών – τοκογλύφων: «Στις ψηφοφορίες της Βουλής για τα προαπαιτούμενα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ "έσπασε" με εμφατικό τρόπο. Η εικόνα αυτή αδυνατίζει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και την κάνει πιο ευάλωτη στις διαθέσεις των δανειστών και των εδώ συμμάχων τους», γράφει χαρακτηριστικά η σημερινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

28 Ιουλίου 2015 στις 5:25 μ.μ.

της Ανταρσύα καθώς και άλλων πολιτικών δυνάμεων «πάνω στις διαχωριστικές γραμμές που ανέδειξε το ΟΧΙ και το ζήτημα της ρήξης με την ευρωζώνη».

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 5:38 μ.μ.

Αυτό κι αν είναι είδηση!

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 9:28 μ.μ.

Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

5.25 Οπότε μέσα στο Εκτρωμα που αναφέρεις περιλαμβάνει την Χρυσή Αυγή Εφοπλιστές Φαρμακοβιομηχανους ξενοδόχούς. Και για τον λαό η απόλυτη Εξαθλίωση χειρότερη και απο αυτην την Τραγωδία που ζούμε σήμερα. Και το λες αυτό λύση για τον λαό ΡΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 6:15 π.μ.

Πουστιδες και παλικαρια
γινανε μαλλια-κουβαρια.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 6:05 μ.μ.

Ανταρσύα καλεεεεε πουνέτη η κανάρα αϊ και στα δικά σας.
( https://youtu.be/U7gUAkLSJvI )

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2015 στις 12:51 π.μ.

Ρουντι ριναλντι στήριξε συριζα και τσιπρα όσο κανένας άλλος. Εάν δεν καταλάβαινε την μετεκλογική πορεία του συριζα είναι επικύνδινα ηλίθιος... Δεν μπορώ να ξεχάσω τη συνέντευξη του στο σκαι (!!!) πριν τις δημοτικές εκλογές. Η Κοε κυκλοφορουσε αφίσσα με σύνθημα έξω από το ευρώ. Οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν εάν είναι αυτή η θέση του. Και ο μέγας μάγιστρος που φέρεται (εδώ γελάμε) να είναι επικαφαλής της κοε έδωσε την απίστευτη απάντηση "κύκλοι της ε.ε. προσπαθούν να πετάξουν την ελλάδα έξω από το ευρώ και να την κάνουν αποικία, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε"
Επικύνδινα ηλίθιος και για το εργατικό κίνημα και για την αριστερά.
Τα έχει καταπιει όλα και τώρα το παίζει και αριστερή αντιπολίτευση!!!!! Ελεοοοοοοοος.
Παρεάκι με νταβανέλο έβλεπαν τσίπρα να συζητάει με τροικα και μούγκα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger