Home » , » Συγκρίσεις: Από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο, στους φερόμενους ληστές στο Βελβεντό

Συγκρίσεις: Από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο, στους φερόμενους ληστές στο Βελβεντό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 | 5:37 μ.μ.

Το ότι, σε πολλές περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση είναι άντρο ρεμούλας και λαμογιών είναι γνωστό, αν και σπάνια την «πληρώνει» κάποιος «δημοτικός άρχοντας». Ετσι απ’ τα λίγα σωστά που έχει πει ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης είναι ότι επί δημαρχίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου τον δήμο διοικούσε μια διεφθαρμένη συμμορία που μόνη της επιδίωξη είναι να κλέβει τα λεφτά των δημοτών. (Δεν τα έλεγε ακριβώς έτσι, αλλά το νόημα των λεγομένων του αυτό ήταν).

Όταν κάποια στιγμή ο Β. Παπαγεωργόπουλος κάθισε κατηγορούμενος στο σκαμνί
Του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για τις κακουργηματικές πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, για την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. Ευρώ, εισέπραξε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Ο πρώην δήμαρχος και στέλεχος της Ν.Δ., προσφεύγοντας στο Εφετείο κατόρθωσε οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε να περιοριστούν στην απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και η ποινή του να περιοριστεί στα 12 χρόνια φυλακή.
Σήμερα, μετά από δυο χρόνια φυλάκισης με απόφαση του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η δικαστική απόφαση στηρίχτηκε σε πρόσφατο νόμο του Παρασκευόπουλου τον οποίο επικαλέστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παρουσιάζοντας μια ιατρική πιστοποίηση  σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, αφού έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που του επέβαλε το εφετείο.


Δεν θέλουμε λαϊκισμούς και συγκρίσεις με την αντιμετώπιση που είχαν από την αστική δικαιοσύνη οι νεολαίοι που φέρονται να συμμετέχουν στην απόπειρα της ληστείας της τράπεζας στο ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αστός πολιτικός ο ένας, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ, «τρομοκράτες» οι δεύτεροι. Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα …

Για την ιστορία πάντως να θυμίσουμε ότι  στους κατηγορουμένους  για τις ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ στο Βελβεντό οι ποινές και μάλιστα χωρίς αναστολή είχαν μοιραστεί «απλόχερα» -πέρα απ την αντιμετώπιση που είχαν οι κατηγορούμενοι απ’ τις δυνάμεις καταστολής.

Κατά συγχώνευση τους επιβλήθηκαν οι εξής ποινές:

- Γ. Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες.

- Ν. Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες

- Δ. Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες

- Α . Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες

- Α. Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες

- Φ. Χαρίσης: 15 χρόνια και 11 μήνες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 11:47 μ.μ.

Καλα,αυτα ηταν ''χαζοπαιδα''!! Καθηστε πουλακια μου,μερικα χρονια στα συνδικατα,μετα βαλτε καμια υποψηφιοτητα,σε κανα κομμα,και σε καμια δεκαρια χρονια.....ουου θα τα ειχατε ολα στα ποδια σας,....συν την εκτιμηση των νοικοκυραιων!!

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 8:32 π.μ.

Το λαμογιο λησταρχο του Δημου Θεσσαλονικης Παπαγεωργοπουλο θα τον δικασει δικαια μονο η λαικη δικαιοσνη
Η αστικη δικαιοσυνη με νομους του" αριστερου" Παρασκευοπουλου απονεμει δικαιοσυνη στην διεφθαρμενη αστικη τους παρεα melito

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger