Home » , » Και εγένετο (ευρώ- ή δραχμο-) μνημόνιο

Και εγένετο (ευρώ- ή δραχμο-) μνημόνιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 | 5:53 π.μ.


Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Θα έχουμε συμφωνία; Δεν θα έχουμε συμφωνία; θα έρθει νέο μνημόνιο; θα έρθει Grexit; Ενώ γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι πληροφορίες έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε αρχίσει να καθαρογράφει την πρότασή της προς την τρόικα («θεσμούς») με τη βοήθεια... Γάλλων ειδικών.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το Βερολίνο μιλούσαν για τον δύσθυμο Σόιμπλε. Θα ικανοποιηθεί, άραγε, ο Σόιμπλε με ένα τρίτο μνημόνιο που η κοστολόγησή του αυτή τη στιγμή κινείται μεταξύ 10-12 δισεκατομμυρίων ευρώ;  Ή μήπως είναι πλέον ειλημμένη απόφαση της Γερμανίας να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ, θεωρώντας ότι έτσι θα τη μετέτρεπε σε ένα πιο χρήσιμο «πειραματόζωο» στους σχεδιασμούς του γερμανικού κατεστημένου προς παραδειγματισμό των άλλων, κατά Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία μεριά;

Ενώ ο αναγνώστης θα διαβάζει αυτές τις γραμμές, τα παραπάνω ερωτήματα αναμένεται να έχουν απαντηθεί ήδη στις βασικές, τουλάχιστον, πλευρές τους. Ανεξαρτήτως όμως του τι τελικά θα συμβεί, είναι από τώρα ώριμη η στιγμή για την εξαγωγή ορισμένων βασικών συμπερασμάτων:

Πρώτον, η κυβέρνηση που θα καταργούσε τα μνημόνια είναι εκείνη που εκλιπαρεί, πλέον, για ένα μνημόνιο που η αποδοχή του ή όχι επαφίεται στην... καλή θέληση του Σόιμπλε.
Δεύτερον, η θεωρία περί του τέλους της λιτότητας μέσω διαπραγματεύσεων μέσα στην Ε.Ε. κατέρρευσε.
Τρίτον (και σημαντικότερο), η επόμενη ημέρα είτε με μνημόνιο, είτε με Grexit, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, φέρνει μαζί της νέα βάρη, νέα βάσανα για τον ελληνικό λαό.

Αλλά η εντολή του λαού και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα δεν ήταν ούτε για ευρωμνημόνιο, ούτε για δραχμομνημόνιο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 12:04 μ.μ.

Διανοητικός ογκόλιθος! Πως κατέληξε στην εξαγωγή αυτών των συμπερασμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger