Home » , » ΚΚΕ και δημοψήφισμα: Υψώνοντας τείχη στα κύματα ριζοσπαστισμού

ΚΚΕ και δημοψήφισμα: Υψώνοντας τείχη στα κύματα ριζοσπαστισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 | 2:39 π.μ.

Πηγή: Βασίλης Μηνακάκης – «Πριν»

Είχε προφανώς δίκιο το ΚΚΕ -όπως, βέβαια, και η αντικαπιταλιστική Αριστερά- όταν σημείωνε πως το δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δημοψήφισμα (μνημόνιο Τσίπρα ή μνημόνιο «θεσμών») ήταν κάλπικο. Κι επίσης είχε δίκιο όταν έλεγε -όχι μόνο του- ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει, την επαύριο του δημοψηφίσματος, μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία και ότι η ΕΕ είναι ασύμβατη με τα εργατικά δικαιώματα.

Αυτά τα «διάβασε» σωστά. Τι δεν «διάβασε» σωστά, όμως; Οτι η αναμέτρηση πήρε άλλον πολιτικό χαρακτήρα, γενικεύτηκε, έφερε στο προσκήνιο το «μέσα ή έξω από ευρώ και ΕΕ» - κι αυτό με πρωτοβουλία σύσσωμου του αστικού και ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Επιπλέον, ότι η αναμέτρηση πήρε έναν σαφή ταξικό χαρακτήρα, πολώθηκε στο έπακρο ανάμεσα στο ένα κοινωνικό στρατόπεδο που έστηναν ΕΕ, ΣΕΒ, ΗΠΑ, ΔΝΤ, τράπεζες, ΜΜΕ, αρχιεπίσκοπος, ΓΣΕΕ, δήμαρχοι κ.λπ. και στο στρατόπεδο που συγκροτούσαν οι «κολασμένοι» του σύγχρονου καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ, εγκλωβισμένο σε χρεοκοπημένα σχήματα περί στρατηγικής και τακτικής, μαζών και πρωτοπορίας, εντόπισε σωστά τη,-μία πλευρά- αλλά όχι την άλλη, διέγνωσε το στατικό αποτύπωμα της μάχης αλλά όχι τη δυναμική της ταξικής πάλης, είδε το κυβερνητικό ψευτοδίλημμα αλλά όχι τα πραγματικά κοινωνικά και πολιτικά στρατόπεδα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, ανέδειξε τον υπαρκτό κίνδυνο «ενσωμάτωσης» στην αστική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τον κύριο στόχο του ταξικού αντιπάλου: τον πολιτικό και οικονομικό εξανδραποδισμό των εργαζομένων και των νέων.

Ετσι κατέληξε σε μια επιλογή σωστή με βάση την τυπική λογική, αλλά κατάφωρα λαθεμένη με βάση την αλγεβρική λογική της πραγματικής ταξικής πάλης. Μια επιλογή που «ακύρωνε» αδιαμφισβήτητους αντιΕΕ αγωνιστές από μια μάχη που το «ναι» ή «όχι» στην ΕΕ ήταν στην ημερήσια διάταξη, δεν συνέβαλε στη ριζοσπαστικοποίηση του συχνά πρωτόλειου κι ενστικτωδώς ταξικού ΟΧΙ και όρθωσε τείχη στην επικοινωνία του με τον μάχιμο κόσμο την επαύριο του δημοψηφίσματος, τη στιγμή που η κυβέρνηση αλλά και η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο επιταχύνουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Σε πείσμα όλων αυτών, η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ (7/7) θεωρεί ότι η επιλογή του «είναι παρακαταθήκη για την - εργατική λαϊκή χειραφέτηση» και ότι «επιβεβαιώθηκε».
Πότε; «Την επόμενη μέρα». Για την ίδια μέρα δεν μιλά η ΚΕ, γιατί στο δημοψήφισμα η επιλογή του δεν στηρίχτηκε ούτε καν από τη μισή δύναμή του της 25ης Γενάρη.

Ασφαλώς δεν είναι απόλυτο μέτρο οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες κι ούτε το δημοψήφισμα ήταν απαύγασμα της άμεσης δημοκρατίας. Και προφανώς δεν χαίρεται κανείς κομμουνιστής όταν από το τεράστιο ποτάμι του εργατικού και νεολαιίστικου ΟΧΙ το ΚΚΕ δεν άγγιξε ούτε σταγόνα, όταν στις εργατογειτονιές της Β' Πειραιά και της Β’ Αθήνας η τάξη την οποία θέλει να εκπροσωπήσει του γύρισε ηχηρά την πλάτη. Αντιθέτως προβληματίζεται βαθιά για το ποιος τρόπος σκέψης και ποια αντίληψη περί τακτικής και πολιτικής οδήγησε το ΚΚΕ σε αυτήν την επιλογή. Και ελπίζει αντίστοιχο προβληματισμό να έχουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, προβληματισμό που μπορεί και πρέπει να τροφοδοτήσει τόσο την απαραίτητη κοινή δράση στο μαζικό κίνημα τις μέρες που έρχονται -λόγω Grexit ή ενός νέου, ποιο βάρβαρου μνημονίου-, όσο και τον αναγκαίο διάλογο για την κομμουνιστική επανεξόρμηση στην εποχής μας.

Όποιος στρατεύεται στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κομμουνιστικής χειραφέτησης αξίζει να επιμείνει σε μια τέτοια κατεύθυνση, παρά τα φοβικά τείχη που υψώνει η ηγεσία του ΚΚΕ απέναντι όχι στο ρεφορμισμό, όπως ισχυρίζεται, αλλά απέναντι σε ριζοσπαστικά ρεύματα, ταλαντευόμενα, αντιφατικά ίσως, πρωτόλεια ενδεχομένως, αλλά ωστόσο μαχητικά, δυνάμει αντικαπιταλιστικά και πάντως πολύ κρίσιμα για να εκφραστεί μια μαζική και αποφασιστική αγωνιστική αντίδραση στο βάρβαρο μέλλον που προμηνύουν οι προτάσεις της κυβέρνησης και των «θεσμών».

Αυτά τα φοβικά τείχη -που αντιμάχονται την υπόθεση της εργατικής τάξης- παίρνουν τη μορφή συκοφαντίας όταν πρόκειται για την αντικαπιταλιστική Αριστερά. Έτσι, το ξεκάθαρο «Όχι» με το οποίο παρενέβη στο δημοψήφισμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όχι στις προτάσεις ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, όχι στο νέο κυβερνητικό μνημόνιο, έξω από ευρώ/EE και /χρέος εθνικοποίηση τραπεζών) ο Ριζοσπάστης (5/7) το έκανε «διαλέγει μνημόνιο» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το «έξω από ευρώ/ΕΕ» ως στοιχείο ενός αντικαπιταλιστικού κι επαναστατικού δρόμου το βάφτισε υποστήριξη στον «καπιταλισμό με άλλο νόμισμα». Το ταξικό «Όχι» το παρουσιάζει ως αποδοχή της «εθνικής συστράτευσης».

Αλήθεια, ποιος προχωρά σε τέτοια διαστρέβλωση; Το ΚΚΕ που -συμπλέοντας αντικειμενικά με τα παπαγαλάκια της αστικής πολιτικής-παρουσιάζει την έξοδο από το ευρώ ως καταστροφή (δηλώσεις Κουτσούμπα, Κανέλλη κ.ά.) και νομιμοποιεί την «εθνική συνεννόηση», παριστάμενο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έστω χωρίς να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν.
___________

Θλίψη προκαλεί η εμμονή του Δημήτρη Κουτσούμπα να ταυτίζει το στόχο της αποδέσμευσης από το ευρώ και την ΕΕ με «παιχνίδια τμημάτων του κεφαλαίου» και να τσουβαλιάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες στην Ευρώπη! Κατανοητή η αγωνία του, αλλά λαθεμένος ο τρόπος που προσπαθεί ο γγ του ΚΚΕ να δικαιολογήσει την τραγικά αποτυχημένη επιλογή στο δημοψήφισμα.
Κυρίως ας προβληματιστούν οι αγωνιστές που αισθάνονται κομμουνιστές και σύρθηκαν σε δεξιόστροφες επιλογές από τη συγκαταβατική και ενθαρρυντική στάση με την οποία οι δυνάμεις του συστήματος αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ και τους ιδιοτελείς και ιδιοκτησιακής αντίληψης ακροβατισμούς του.

Αντί να παρεμβαίνει το ΚΚΕ στα μεγάλα ζητήματα, απαξιώνει οτιδήποτε δεν ελέγχει ως «ψευτοδίλημμα» και προβάλλει ως υπέρτατο και μοναδικό στόχο την κομματική του ενίσχυση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Σεχτάρ ο Τρομερός
12 Ιουλίου 2015 στις 3:29 π.μ.

Τρεχάτε τώρα να τα μαζέψετε τα ασυμμάζευτα, κύριοι "συνιστώσες" της σοσιαλδημοκρατίας!
Τι έγινε η "αναμέτρηση, που πήρε ταξικό χαρακτήρα" με το "ΟΧΙ-δηλαδή-ΝΑΙ" του ...Τσίπρα, την επομένη της δήλωσης "υπερήφανης υποταγής" των δοσιλόγων, που υποστηρίξατε;
Είδε κανείς τους δρόμους να σειούνται από την οργή των "πρωτόλεια(!) και ενστικτωδώς(!) ταξικά ριζοσπαστικοποιημένων", που υποτίθεται προδόθηκαν πριν αλέκτορα φωνήσαι;
Οποιος είχε μάτια είδε την Πέμπτη την δυναμική των των "μένουμε Ευρώπη", που αισθάνθηκαν και δικαιωμένοι χάρη στους τυχοδιωκτισμούς ενός ετερόκλητου εσμού Συριζάνων, Ανελ, Ανταρσυάνων και ...Χρυσαυγητών(!!!) "ΟΧΙ-άδων". Τους ξεπλύνατε καλά.
Και την Παρασκευή, που υποτίθεται θα κατέβαιναν οι "ταξικά ριζοσπαστικοποιημένες" ΟΧΙές, να ...υπερασπίσουν την υποτιθέμενη δική τους ερμηνεία (γιατί μόνο αυτό, τους απόμενε - το πουλάκι, το νέο μνημόνιο ΙΙΙ, ενισχυμένο με ένα 61.3% "λαϊκής" υποστήριξης είχε πετάξει για τις Βρυξέλες....), βρέθηκαν ελάχιστοι αξιολύπητοι στο πεζοδρόμιο να παρακολουθούν αποσβολωμένοι μια μαζικότατη διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την χειραφέτηση του κόσμου της Εργασίας από τις πλεκτάνες της Αντίδρασης και των "Φίλων του Λαού".
Ο Λαός και η Ε.Τ. θα χειραφετηθούν, όταν γυρίσουν την πλάτη και στις δύο μαφίες, που τους λυμαίνονται εδώ και πολλές δεκαετίες.
Και στους τιποτένιους χατζηβάτηδές τους.
Τι απέγινε η φοβερή και τρομερή συγκέντρωση των ακροατών του Τσίπρα, μόλις μια εβδομάδα πρίν;
Τι απέγινε το "τεράστιο ποτάμι του εργατικού και νεολαιίστικου ΟΧΙ";
Την πατήσατε χοντρά και τώρα τρέχετε και σείς, όπως και ο τΣύριζα, να εκτονώσετε τους εσωτερικούς κλυδωνισμού σας, δείχνοντας το ....ΚΚΕ, για να ξανασυσπειρώσετε τον κόσμο σας στην παληά-αγαπημένη αντι-Κουκουέ βάση, που δυστυχώς για σας κάθε μέρα ξεφτίζει.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 7:16 π.μ.

Μνημόνιο και αριστερό δη λ πονάει πιο λίγο αυτό. Σοσιαληδημοκρατες -οπορτουνιστές αγκαλιά και οι ψωριάρηδες χωριά (προτιμώ ψωριάρης)

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 8:09 π.μ.

Θλιβερές ορντινάτσες!!!

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:21 π.μ.

12 Ιουλίου 2015 - 8:09 π.μ. Άπταιστα συμφωνώ
Θλιβερές ορντινάτσες!!!
Δοξάστε μας – δοξάστε μας
μουντζώστε μας και κράξτε μας
κυβέρνηση είμαστε δοτή
περήφανη καμαρωτή
κι έχουμε πάρει φόρα
να λιώσουμε τη χώρα.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:24 π.μ.

Τα είπε όλα ο "Σεχτάρ ο Τρομερός", οτιδήποτε άλλο είναι υπερβολή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πάτησε και τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει με κάθε τρόπο διότι το ΟΧΙ στο 62% έχει και τις δικές τους ψήφους και μάλιστα συνειδητά, το δημοψήφισμα τους βγήκε ΝΑΙ και τους το γυρίζει ο Αλέξης μ' ένα μνημόνιο γιγαντιαίων διαστάσεων, άντε λοιπών σύντροφοι υπομονή σε λίγο θα εγκριθεί και θα ψηφιστεί και την Δευτέρα στους δρόμους για αγώνες διαρκείας!!!

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 9:53 π.μ.

Ώστε η θέση του ΚΚΕ να μην επιλέξει ο λαός το όπλο που θα τον σκοτώσουν "Υψώνει τείχη στα κύματα ριζοσπαστισμού". Κύριοι είστε ανιστόρητοι. Προσφέρετε άθλιες υπηρεσίες στο λαϊκό κίνημα. Το να συνεχίζετε με αυτή την προσέγγιση, έχοντας πλέον ξεκάθαρα μπροστά σας την ανηλεή επίθεση που δέχεται η μισθωτή εργασία στη χώρα μας, αποτελεί πλέον συνειδητό ξεπούλημα, λαϊκισμό του χειρίστου είδους. Ντροπή σας.
Α.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 10:12 π.μ.

Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» ...ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ...αυτό ακριβώς έγινε..ή μήπως όχι;

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 11:13 π.μ.

H Στάση του ΚΚΕ στο Μουσαντένιο Δημοψήφιαμα είναι ιστορικής Σημασίας για το Εργατικό κίνημα στην χώρα μας. Η ανταρσύα έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί έπαιξε το βρώμικο παιχνίδι του σύριζα και επίσης ταυτίστηκε με Εθνικιστικές και Φασιστικές δυνάμεις όπως επίσης και με τμήματα της Αστικής Τάξης με συμφέροντα στην Δραχμή και σε άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στην δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος. Συνεχίζουμε με βάση την Στρατηγική μας για την Ενίσχυση της ΛΑΙΚΉΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής σε μια ΕΝΙΑΙΑ Επαναστατική Διαδικασία που σε Καμμία περίπτωση δεν περνάει μέσα απο κυβέρνηση με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία. Δεν ΚΆΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 12:04 μ.μ.

Αφιερωμένο στους ΚΚΕδες που μισούν την διαλεκτική όταν τους ξεβολεύει από την σίγουρη θέση της ασφαλούς διαμαρτυρίας και της ανέξοδης επαναστατικης φρασεολογίας:

Είμαι το ΚΚΕ και σας καλώ να πάτε για καφέδες
Ολους εσάς που είσαστε εργάτες και ΕΒΕδες.
Μα κι άνεργοι αν είσαστε, μην πάτε και ψηφίστε
Στο κάλπικο το δίλλημα, κάλπικα απαντήστε!

Το ΝΑΙ αν απ' την κάλπη έβγαινε, ισούται με το ΟΧΙ.
μην τύχει και διασαλευθεί η ηρεμία πο' χει,
το κόμμα και το ΠΑΜΕ μας να κάνωμε πορειούλες
να λέμε λόγια επαναστατικά μέσα στις ταβερνούλες!!!

Μπράβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, και μεγάλο κομμάτι της ΑΝΑΡΧΙΑΣ που ψήφισαν ΕΓΚΥΡΟ 3πλό ΟΧΙ! Τώρα είναι η ώρα ενός μετώπου ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ δυνάμεων με στόχο την αποδεσμευση της χώρας από ΕΕ και ευρώ, την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την παραγωγι΄κη ανασυγκρότηση της χώρας (από ΠΟΙΟΝ για ΠΟΙΟΝ κει ΠΩΣ) σε αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστικη κατεύθυνση!

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 2:14 μ.μ.

'Όρκος ηγεσιών που έβαλαν πλάτη
"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 2:41 μ.μ.

Το κείμενο δεν βοηθάει.Οταν δεν διευκρινίζει εάν τα άκυρα του Λεβέντη είναι περισσότερα απο του ΚΚΕ,δεν προσφέρει καμμιά υπηρεσία στο στατιστικό μέρος του προβλήματος.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 3:43 μ.μ.

Το ΚΚΕ έκανε πολύ καλά που κράτησε αυτή τη γραμμή αλλά ακόμα πιο ταξικά αποφάσισαν οι ψηφοφόροι του να συνταχθούν με το αίτημα του ΟΧΙ ώστε να μην αφήσουν το αντίπαλο πεδίο να πανηγυρίζει ότι μπορούν να έχουν τη συναίνεσή μας στην καταστροφή μας και να μας καταστήσουν όλους νενέκους που θα ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια. Εξάλλου οι αγώνες δεν τελειώνουν ούτε με τις εκλογές ούτε με τα δημοψηφίσματα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλες οι δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς να βοηθήσουν τον κόσμο της εργασίας-ανεργίας να συνειδητοποιήσει την ταξική του υπόσταση και δύναμη δημιουργώντας τις αναγκαίες δομές.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 4:02 μ.μ.

Συστρατευση καθε τιμιου αντικαπιταλιστη με το ΚΚΕ τωρα!Θελουν να μας φανε ζωντανους.Το ΚΚΕ αντεξε και δικαιωθηκε.Δεν μπορεσαν να το βαλουν στο χερι,ουτε να το ενσωματωσουν.Παρολες τις επιμερους διαφορες σε θεματα τακτικης η στρατηγικης,η ταξη μας εχει το ΚΚΕ σαν την τελευταια γραμμη αμυνας.Το τελευταιο οδοφραγμα που εχει μεινει ορθιο.Απο εκει θα δωσουμε τη μαχη.Εναντια σε θεους και δαιμονες,σε αφεντικα και στα τσιρακια τους-αστους-σοσιαλοδημοκρατες-φασιστες.Η αντικαπιταλιστικη αριστερα ειναι ζωντανη στην Ελλαδα,αν οχι στην Ελλαδα τοτε που;Αντικαπιταλιστης Αριστερος.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2015 στις 6:33 μ.μ.

Η Εξελίξεις Δικαιώνουνε απόλυτα το ΚΚΕ και την στάση του στο Δημοψήφισμα Τσίρκο όπου ταυτιστήκανε Τσύριζα ανταρσύα ΟΙ Φασίστες ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι. Αποτελεί θράσος να εμφανίζονται τα Αθλια ναυάγια της ανταρσύα που έβαλε την υπογραφή της στο 3 μνημόνιο σφαγής του λαού να μιλάει για το ΚΚΕ.Βάλτε το καλά στο μυαλό σας Το ΚΚΕ Δεν θα ξεφύγει Χιλιοστό απο την Στρατηγική του για Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν Συμμετέχουμε στην Δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Γιάννης
12 Ιουλίου 2015 στις 8:17 μ.μ.

Στή διαδήλωση της Παρασκευής 10/7 στό σύνταγμα παρά τίς προσπάθειες του ΝΑΡ ΣΤΉΝ Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
οπου σέ κείμενο πού υπέγραφαν μαζί μέ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήν ΑΔΕΔΥ καί καλούσαν σε συγκεντρώσεις τήν Παρασκευή καί τήν Κυριακή "ενάντια στήν παραχάραξη του ΟΧΙ από τά καννιβαλικά μέσα ενημέρωσης"
στά πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν τρεις καί ο κούκος.Ο σ. Λαφαζάνης πάλι σας δούλεψε καί δέν κατέβασε τίς μάζες.Κάποιοι από τήν ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένουν ακόμα καί τώρα : ΟΥΡΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 1:43 π.μ.

α. Χρεοκόπησε η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ
β. Χρεοκόπησε η ανέξοδη επαναστατική φλυαρία του ΚΚΕ

ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 9:32 π.μ.

1.43 Χρεοκόπησε ο Οπορτουνισμός Ολων των Αποχρώσεων. ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Τα υπόλοιπα είναι για την δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 10:08 π.μ.

1.43 Τρελός Παπάς σε Βάφτισε. Και ο Τσύριζα τέτοιο μέτωπο Αχταρμάς είναι και υπόγραψε 3ο Μνημόνιο με την υπογραφή σας. Τα ληγμένα να τα κόψεις.................................................................

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

Να που για άλλη μια φορά επαληθεύεται το ΚΚΕ, που είναι και η μόνη λύση. Τώρα όλοι με το ΚΚΕ, με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς μας, με το σύνθημα Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. Ολοι μας σε θέση μάχης. Κανείς δεν περισσεύει.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 6:17 μ.μ.

@Ανώνυμος
Αφιερωμένο στο ταξικό ναυάγιο, που νομίζει ότι ευφυολογεί,ο καημένος:
"Ποιητής εκ του προχείρου
έχων την μορφήν του χοίρου" , κατά Σουρή
ή "Όξω π...η απ' την παράγκα",κατά Σπαθάρη!

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2015 στις 6:24 μ.μ.

2.43 Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής........................................................................................

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger