Home » , » Ζ. Κωνσταντοπούλου: "ΟΧΙ" στους εκβιασμούς

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "ΟΧΙ" στους εκβιασμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 | 1:36 π.μ.

Μια δομημένη με χαρακτηριστικά μανιφέστου δημιουργίας πολιτικού φορέα ήταν η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η τοποθέτηση της προέδρου της βουλής ήταν φανερό ότι έφερε εκνευρισμό στα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης και αμηχανία στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στις εργασίες της επιτροπής χρέους που επέδειξε τεκμηριωμένα  ότι το κρατικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο.

Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο μας είπε γιατί με έναν ωμό εκβιασμό της ΕΕ καλείτε η βουλή να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το ξεπούλημα της, την αναγνώριση του παράνομου χρέους του ελληνικού κράτους, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, την παραδοχή ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.

Αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι ένα μνημόνιο υποτέλειας και λιτότητας, προϊόν εκβιασμού, «ένα φάρμακο που σκοτώνει την κοινωνία.  Αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί τίποτα δεν αποκλείει την επανάληψη του τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου αιτιολογώντας γιατί θα επιλέξει «ΟΧΙ» στην ψηφοφορία».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 4:09 μ.μ.

Της διέφυγε μάλλον οτι η διαδικασία ήταν αντισυνταγματική! Αφού έγλειψε τον Τσίπρα έβγαλε και το λογίδριο εκ του ασφαλούς, ορκιζόμενη στην παραμονή της κυβέρνησης όπως και ο Λαφαζάνης. Μόνο σε ηλίθιους περνάνε αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger