Home » , » Kαι συ πρόστυχη πένα και μολύβι του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα ...

Kαι συ πρόστυχη πένα και μολύβι του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 | 7:03 μ.μ.

Εχουν περάσει δυο περίπου χρόνια από τότε που ο σκηνοθέτης  Γιάννης Σμαραγδής απεύθυνε μια γλοιώδη μαντινάδα στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Να σας την θυμίσουμε:  : «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Να θυμίσουμε τι γράφαμε τότε:

Το Σάββατο, λοιπόν, μάθαμε το … κοστολόγιο του συγκεκριμένου  … γλειψίματος.
50.000 ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Και αυτό προκύπτει από συνέντευξη που έδωσε το Σαββάτο στην «Ελευθεροτυπία» ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός.

Αναφέρει λοιπόν: 
«Εναν χρόνο αφ' ότου είχε ολοκληρώσει το "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" και δύο μόλις μέρες μετά τη μαντινάδα που αφιέρωσε στον Αντώνη Σαμαρά, -ο Γ. Σμαραγδής- ήρθε στο Κέντρο ζητώντας 50.000 από τα 280.000 ευρώ που είχε ξοδέψει, λέει, για να πουλήσει την ταινία του στο εξωτερικό. Στο ΕΚΚ, όμως, δεν προβλέπονται τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις.
 ….  Ο Σμαραγδής φρόντισε να μας ενημερώσει ότι τυγχάνει και παιδικός φίλος του Πάνου Παναγιωτόπουλου. Οταν όμως μου τηλεφώνησαν από το υπουργείο ζητώντας να δω θετικά το θέμα, τους απάντησα: "Αν το αίτημα είναι νόμιμο, σίγουρα θα λάβω θετική εισήγηση από το διευθυντή του Κέντρου.
Αν δεν είναι, τι θέλετε να κάνω, να παρανομήσω;". Εκεί μείναμε. Δεν δόθηκε συνέχεια. Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Σμαραγδής τα κατάφερε. Ποιος θα τολμήσει να μη χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία ενός... "ανεβασμένου" σκηνοθέτη, όπως τον αποκάλεσε ο Σαμαράς;».

Αντε μετά να μην θυμηθείς τον Κώστα Βάρναλη:. «και συ πρόστυχη πένα και μολύβι του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».

Σήμερα, λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος κάνει το εγκώμιο του νέου μνημονιακού ηγέτη δηλώνοντας:

"Οι καιροί απέδειξαν πως η χώρα απέκτησε ηγέτη. Τον Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις του. Ενώ φάνηκε κάποια στιγμή ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος τελικά αποδεικνύεται ότι είχε στρατηγική.
Δεν είναι ο επικεφαλής ενός κόμματος, είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κατά την δική μου πρόβλεψη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και είμαι βέβαιος γι αυτό όπως είχα προβλέψει εδώ και χρόνια, όταν ήταν αρχηγός του τότε μικρού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα γίνει πρωθυπουργός".

Κάποια κρατική επιδότηση θα επιδιώκει και τώρα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 9:08 μ.μ.

Γλιτσαςςςςςςςςςς ουυυυυυυυφφφφφφφφφ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger