Home » , » Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογική της παρέμβαση

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογική της παρέμβαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 | 9:07 μ.μ.

Τις εσωτερικές διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παρέμβαση της συλλογικότητας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, παρακολουθούμε στο παρακάτω κείμενο που αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα narnet.gr

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε απ’ αυτό το κείμενο είναι η θέση ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να παρέμβει όσο το δυνατόν ενιαία η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες οι δυνάμεις της στην εκλογική μάχη και στα μεγάλα μέτωπα πάλης της επόμενης περιόδου», ενώ επαναλαμβάνεται ότι «το ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας που απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σημαντική πλευρά που υποστηρίζουμε και με αυτή θα δουλέψουμε και στο επόμενο διάστημα για τη συσπείρωση, το διάλογο και την κοινή δράση των δυνάμεων της ανατρεπτικής αριστεράς»

Ολο το σχετικό κείμενο

Μάχιμη συζήτηση και δημοκρατικές αποφάσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

Διαδικασίες συζήτησης και μάχης και δημοκρατική απόφαση στην αντικαπιταλιστική αριστερά

Με μαζική συμμετοχή και κυρίως μεγάλη απαιτητικότητα και ανεβασμένα πολιτικά αντανακλαστικά και κριτήρια οι αγωνιστές του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησαν σε εκατοντάδες διαδικασίες και συνελεύσεις την εκλογική τακτική και την γραμμή παρέμβασης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογική μάχη.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε συνεδρίασαν τα όργανα και οι Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. για να συζητήσουν και να τοποθετηθούν πάνω στην απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ και την πρόταση συντρόφων που κατέθεσαν την άποψή τους. Αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν οι συνελεύσεις των Τοπικών και κλαδικών Επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συζήτησαν και ψήφισαν επί της πρότασης- απόφασης της ΚΣΕ και την πρόταση δυνάμεων που κατέθεσαν τη δική τους άποψη. Μια πραγματική και δημοκρατική συζήτηση με τη συμμετοχή όλου του δυναμικού και των αγωνιστών, με ισοτιμία και προτάσεις, με πλούσιο διάλογο και κατάθεση πολλών απόψεων. Μια πραγματική δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία ενός πολιτικού οργανισμού, που αποτελεί δύναμη και ελπίδα. Μια διαδικασία που διαψεύδει και δεν έχει καμία σχέση με άρθρα και δήθεν ρεπορτάζ πολλών ΜΜΕ και εντύπων που εμφανίστηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες, με την άγονη αντιπαράθεση, τις κλειστές –για τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες-διαδικασίες, συμφωνίες και αποφάσεις και τα τετελεσμένα από πριν…

Με συνείδηση πως ζούμε ιστορικές στιγμές, με μεγάλες δυνατότητες αλλά και μεγάλους κινδύνους, οι αγωνιστές του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. με ευρεία πλειοψηφία (πάνω από 80% και σχεδόν 75% αντίστοιχα) υπερψήφισαν την απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ και την απόφαση του Κ.Σ. της ν.ΚΑ, ενώ αντίστοιχα οι Τοπικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερψήφισαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση-πρόταση της ΚΣΕ που σήμερα Κυριακή τίθεται προς έγκριση από/στο Πανελλαδικό όργανο (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κρατούμενο και μήνυμα από όλες τις διαδικασίες είναι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να παρέμβει όσο το δυνατόν ενιαία η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες οι δυνάμεις της στην εκλογική μάχη και στα μεγάλα μέτωπα πάλης της επόμενης περιόδου.

Γνωρίζοντας, όπως τονίστηκε από τη συζήτηση και τις διαδικασίες, ότι οι πιο πρωτοπόρες αναζητήσεις που αναδείχθηκαν στην μεγάλη πάλη του λαού μας τα τελευταία χρόνια και που αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και στο μεγάλο ταξικό και νεανικό ρεύμα του ΌΧΙ, προσφέρουν το γόνιμο έδαφος για μια επανεξόρμηση των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών αντιλήψεων. Έχοντας συνείδηση ότι η κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες και ανατρεπτικές δυνάμεις στους αγώνες και σε κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες είναι ο δρόμος για τον μαζικό ξεσηκωμό και τη νικηφόρα ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου. Έχοντας εμπιστοσύνη στο αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο, πρόγραμμα και στόχους, που προβάλλουμε, όχι για λόγους «ταυτότητας» και ιστορικών αναφορών, αλλά πρώτα απ΄ όλα γιατί μόνο με αυτούς τους αναγκαίους στόχους και πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει η ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, να νικήσουν οι αγώνες, να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Το ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας που απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σημαντική πλευρά που υποστηρίζουμε και με αυτή θα δουλέψουμε και στο επόμενο διάστημα για τη συσπείρωση, το διάλογο και την κοινή δράση των δυνάμεων της ανατρεπτικής αριστεράς.

Η αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική αριστερά θα «επενδύσει» στο πολύμορφο και πολυεπίπεδο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα της ρήξης και του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», με στόχο να συμβάλλει στον οργανωμένο λαό, να ανασυγκροτήσει τις εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες, να ενισχύσει την μαχητικότητα, την αυτενέργεια, τον συντονισμό τους. Να αποτελέσει πεδίο όσμωσης και επικοινωνίας όλων των ρευμάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Όπως επισημαίνει η απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ που υπερψηφίστηκε από τις Οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. «Σημαντικές είναι όχι μόνο οι δυσκολίες, αλλά και οι δυνατότητες για την πολιτική πρόταση αλλά και για την εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.»

Τώρα μπαίνουμε όλοι στη μάχη, με το κάλεσμα της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υπογραμμίζει: «Με το βλέμμα στραμμένο στις ιστορικές προκλήσεις και δυνατότητες που ανοίγονται και με την πεποίθηση ότι η ενότητα και η ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger