Home » , » Διεκδικώντας την πρωθυπουργία ενός προτεκτοράτου (6 Βίντεο)

Διεκδικώντας την πρωθυπουργία ενός προτεκτοράτου (6 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 | 3:49 π.μ.

Το σκίτσο του Αρκά που παραθέτουμε ίσως είναι ο καλύτερος σχολιασμός για την υποτιθέμενη αντιπαράθεση που παρακολουθήσαμε μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη για το ποιος είναι ο καλύτερος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για να μας κάνει την κηδεία στον κοινωνικό θάνατο που μας οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές που αποδέχονται και οι δυό τους.

Αφού είναι δεδομένο ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, είτε μας προκύψει πρωθυπουργός Τσίπρας, είτε Μεϊμαράκης από τις 21 του μήνα θα υλοποιήσει το νέο μνημόνιο τις καταστροφικές συνέπειες του για τα λαϊκά στρώματα τις ακούμε σε βίντεο που παραθέτουμε από τον Νίκο Μπογιόπουλο. Μας ενδιαφέρει δηλαδή αν το επικήδειο μας θα τον παιανίζει ορχήστρα με μαέστρο τον Τσίπρα ή τον Μεϊμαράκη;

Το ξέσπασμα του συνταξιούχου –στο τελευταίο βίντεο που παραθέτουμε- ο οποίος μετά 48 ολόκληρα χρόνια δουλειά βλέπει ότι με την σύνταξη του παλεύει να επιβιώσει, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις της, ίσως έπρεπε να συγκλονίσει το πολιτικό προσωπικό. Είναι παχύδερμα και ψεύτες όμως, αυτοί που έφεραν σήμερα τον απόμαχο της δουλειάς, να τους απευθύνεται με «σπασμένη» δακρυσμένη φωνή.

Ένα επικοινωνιακό σόου δηλαδή παρακολουθήσαμε χωρίς καμιά ουσία. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού οι διαχωριστικές γραμμές έχουν πέσει εντελώς. Αφού και οι δυο έχουν αποδεχθεί και συμφωνήσει ότι την επομένη των εκλογών όποιο κόμμα και να είναι πρώτο πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές του υπερ-πρωθυπουργού  Μάαρτεν Φερβέι ο οποίος θα επιβλέπει την εφαρμογή του μνημονίου, τι νόημα έχουν τα υπόλοιπα;
  
«Εξοργιστικό και αστείο» είναι αυτό που παρακολουθούμε σε όλη την προεκλογική περίοδο, εκτίμησε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος το οποίο εξελίσσεται πάνω στο έδαφος «μιας ανείπωτης κοινωνικής καταστροφής». Τσίπρας και Μεϊμαράκης μας πάνε σε μια ολοκληρωτική εξόντωση του λαού και θέλουν να παραστήσουν ότι αυτό είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, υπογράμμισε ο ίδιος, παραθέτοντας στοιχεία για το τι βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται στην επομένη των εκλογών και στα οποία συμφωνούν οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
 
Σε παρέμβαση του ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας την τηλεοπτική αντιπαράθεση Τσίπρα – Μεϊμαράκη εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα μεγάλου συνασπισμού, συνεργασίας δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ –Ν.Δ 
Απ’ την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «δυο διεκδικητές της πρωθυπουργίας ενός προτεκτοράτου» , οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Και τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ έχουν «ένα και το αυτό μετεκλογικό πρόγραμμα. Να υλοποιήσουν το 3ο Μνημόνιο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της «ΛΑΕ».
Πολύ ενδιαφέρων ο σχολιασμός που έκανε στην τηλεμαχία ο Γιάννης Ανδριανάτος καθηγητής Ρητορικής – Διαλεκτικής. Εχουμε δυο συνενόχους στο ίδιο έγκλημα μας είπε, έχοντας ψηφίσει και οι δυο το ίδιο μνημόνιο και ουσιαστικά υπόσχονται στον ελληνικό λαό την καλύτερη διαχείριση της κηδείας του.
 
  Ηταν φανερή η προσπάθεια του συνταξιούχου που σήμερα απόμαχος πια της δουλειάς, μετά 48 ολόκληρα χρόνια εργασίας, να συγκρατήσει τους λυγμούς του, αφού βλέπει την σύνταξη του συνεχώς να μειώνεται και οι «ψεύτες πολιτικοί» -όπως τους χαρακτήρισε να του δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης. 
   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:03 μ.μ.

100 δις περιμενει απο τους "επενδυτες" ο μειμαρακης στο καινουριο προπαγανδιστικό τρυκ της νουδου. Μάλλον εννοουν 100 δις με κρατική εγγυησηη απο τις ανακεφλαιοποιημενες τραπεζες χαρισμα στους εργολαβους - καζιναρχες. Από τον υποτονικό τσιπρα καταλαβαμε οτι προσπαθουν να φτιαξουν κυβερνηση οπερετα δηθεν δημοσιονομικης εξυγιανσης και προσελκυσης των "επενδυτων" (μαθαμε και τις startup επιχειρησεις - χαρας ευαγγελια για τα λαμογια της γραφειοκρατιας) και μαζι με τα μνημονια δωρο και ο αριστερος ψαλτης κουτσουμπας σε ρολο τσιλιαδορου της πλουτοκρατιας

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:00 μ.μ.

Σκηνή από την ταινία "οι κληρονόμοι".
Χατζηχρήστος: ... Είσαι νεότερος; Ποιάς κλάσης είσαι;
Βουτσάς: Δεν έχω πάει ακόμα φαντάρος είμαι προσκοπάκι. Είμαι και τσαχπίνης και το σπουδαιότερο είμαι και ψηλότερος.
Χατζηχρήστος: Ψηλότερος είσαι γιατί πήγες στην ανηφοριά κι εγώ είμαι από κάτω.
(Αφού μετριούνται λέει ο Χατζηχρήστος) Είσαι κι επειδή είσαι ψηλότερος πρέπει να πάρεις την μπουκιά από το στόμα μου...
Δυο νέοι ηθοποιοί ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησαν χθες να μιμηθούν τους δυο μεγάλους κωμικούς....
Υπάρχει όπως φαίνεται ουσιαστική σχέση ανάμεσα στην παλιά ελληνική κωμωδία και στη σύγχρονη πολιτική. Για την ιστορία το "μήλον της έριδος" η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύεται άλλον στο έργο... mitsos175.

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:39 μ.μ.

Γιατί επιστρέφει εκτάκτως ο Λάκης Λαζόπουλος; Χμ! Κάτι υποψιαζόμαστε....

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/09/blog-post_64.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger