Home » , » Αποχώρησαν από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το για ρεφορμισμό και σήμερα συστρατεύονται με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχώρησαν από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το για ρεφορμισμό και σήμερα συστρατεύονται με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:12 π.μ.

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάζουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν οι αναγνώστες του ιστότοπου μας και μας ενημερώνουν για τα πολιτικά δρώμενα των περιοχών τους.  Και όπως έχουμε γράψει φιλοξενούμε οποιαδήποτε άποψη αρκεί να γνωρίζουμε τον αποστολέα της. Πόσο μάλιστα όταν το κείμενο περιέχει απαράδεκτους, κατά την άποψη μας, χαρακτηρισμούς για ένα άτομο, γνωστό στην κοινωνία της Πάτρας απ’ όπου μας στάλθηκε το ηλεκτρονικό  μήνυμα.

Παραθέτουμε όμως την είδηση, την οποία διασταυρώσαμε

Στην Πάτρα, λοιπόν από το 1985 δραστηριοποιείται μια συλλογικότητα που έχει προέλθει από το ΚΚΕ. Αναφερόμαστε στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΑΜ) μέλος του οποίου ήταν και ο αείμνηστος Νίκος Τεμπονέρας.
Η αιτία της αποχώρησης απ’ το ΚΚΕ και η δημιουργία αυτής της συλλογικότητας ήταν γιατί η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, η ΕΣΑΚ, συνεργαζόταν στις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ σωματείων της περιοχής με την ΠΑΣΚΕ, του ΠΑΣΟΚ.
Μια ομάδα κομματικών μελών του ΚΚΕ, λοιπόν, αποχώρησε κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος τους για ρεφορμισμό και ίδρυσε το ΕΑΜ.

Απ’ τα ιδρυτικά μέλη αυτού του μορφώματος υπήρξε και η εργάτρια Ουρανία Μπίρμπα –στο παρελθόν ήταν  πρόεδρος του σωματείου ΕΑΣ Αιγίου, μας γράφει το mail και σήμερα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Πάτρας με τη ΡΑΠ-Ανθρώπινη πόλη, μια παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η Ουρανία Μπίρμπα κατεβαίνει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν –τις επικαλείται ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος- ότι αναφέρεται με όχι και τόσο κόσμιες εκφράσεις (πόσο ποιο διακριτικά να το γράψουμε ..) στους ανθρώπους που στελεχώνουν την «Λαϊκή Ενότητα» Πάτρας. Φυσικά είναι μια πληροφορία που δεν μπορεί να διασταυρώσουμε και πιθανόν να μην ισχύει. Δεν είναι όμως αυτό το βασικό. 

Το αξιοσημείωτο για μας είναι ότι αυτοί που κατηγόρησαν το ΚΚΕ για ρεφορμισμό και αποχώρησαν από αυτό το κόμμα, σήμερα προσφέρουν χείρα βοηθείας στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:50 π.μ.

Αποχώρησαν από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το για ρεφορμισμό και σήμερα συστρατεύονται με τον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.
....................
......................
Το αξιοσημείωτο για μας είναι ότι αυτοί που κατηγόρησαν το ΚΚΕ για ρεφορμισμό και αποχώρησαν από αυτό το κόμμα, σήμερα προσφέρουν χείρα βοηθείας στον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:05 π.μ.

...και βρίζουν τη Λαϊκή Ενότητα. Γιατί αυτό δεν είναι αξιοσημείωτο και είναι το άλλο;;;;

Άλλα έτσι κι αλλιώς τι νόημα έχουν οι μεμονωμένες περιπτώσεις; Πολύς θόρυβος για να κάνετε promοtion στο KKE! Καλύτερα πείτε μας γιατί ο Παφίλης χτες πήγε να πάθει εγκεφαλικό επειδή του απαντούσε ο Λεουτσάκος στην επίθεση που συστηματικά έχει εξαπολύσει το ... τιμημένο ... προς τη Λαϊκή Ενότητα. Τi πίνουν και δε μας δίνουν οι κουκουέδες; Ληγμένα;

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:46 π.μ.

Μιλάμε για τρομερή Φουρτουνα στα καφάλια των Οπορτουνιστών. Το ΚΚΕ την περιόδο 1974 1991 πραγματικά είχε πρόβλημα Ιδεολογικών Παρρεκλίσεων λόγο του προγράματος του με τα Μεταβατικά Στάδια και τα Πολιτικά Μέτωπα που ήτανε αποτέλεσμα του 20ου Συνεδρίου το 1956 και τις Εγκληματικής διάλυσης των Κ.Ο 1958 1974. Το ΚΚΕ Εχει αλλάξει πρόγραμα απο το 15ο Συνέδριο το 1996. Αρα να ευχηθώ Περαστικά στα Οπορτουνια

5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:09 μ.μ.

Αυτό με το Α στο μνημονικός - μνημονιακός είναι ένα θέμα. Διαφωνούν ακόμα και οι φιλόλογοι.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:58 μ.μ.

11.05 Εχεις απόλυτο δίκιο. Πραγματικά πήγε να πάθει Εγκεφαλικό ο λεουτσάκος που δεν καταφέρατε να διαλυθεί το ΚΚΕ εδώ και 25 χρόνια. Δεν πειράζει ομως περαστικά σας Ρεταλια. Το Αριστερο παραμύθι τελείωσε

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:47 μ.μ.

11.05 Δηλαδή κατα την γνώμη σου τη πρέπει να λεει το ΚΚΕ συναγωνιστή όταν σε αυτά που έλεγε δικαιώθηκε απόλυτα με το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Με τον σύριζα ήμουνα και τώρα θα ψηφίσω ΚΚΕ.

5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:08 μ.μ.


[Admin] ΒΑΘΥ
5 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:09 μ.μ
Δεν υπάρχει κανένα θέμα: είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημοκρίτεια Παν. Θράκης και τα ξέρω απ'εξω κι από μέσα. Και δεν υπάρχουν φιλόλογοι που θα διαφωνήσουν. Τα υπόλοιπα περιττεύουν!
Και ξαναλέω:
Αποχώρησαν από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το για ρεφορμισμό και σήμερα συστρατεύονται με τον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.
....................
......................
Το αξιοσημείωτο για μας είναι ότι αυτοί που κατηγόρησαν το ΚΚΕ για ρεφορμισμό και αποχώρησαν από αυτό το κόμμα, σήμερα προσφέρουν χείρα βοηθείας στον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:36 μ.μ.

Το δήθεν ΕΑΜ της Πάτρας με τους Βασιλάκη-Μπίρμπα έχει σάιτ στο ίντερνετ. Όποιος θέλει μπορεί να μπει και να τους θαυμάσει... Η Μπίρμπα είναι δημ. σύμβουλος με την παράταξη του συριζα στον δήμο της Πάτρας. Κατηγορεί τον Πελετίδη γιατί δεν έδωσε τα χρήματα του δήμου στον σοσιαλτραμπούκο Βούτση και στο ταμείο που έστησε με την καθοδήγηση της τρόικας. Τα μέλη του δήθεν εαμ της Πάτρας είναι ήδη περίγελος. Υποστηρίζουν και τους Αμερικάνους γιατί δήθεν βοηθούν την Ελλάδα να γίνει κούρεμα στο χρέος. Στα χνάρια του Δραγασάκη με έμμεσο τρόπο τους ευχαριστούν. Παραπέμπω σε δύο αποσπάσματα άρθρων από το site τους: "Ίσως η γεωπολιτική θέση της χώρας να έδινε την βεβαιότητα που δεν υπήρχε. Όμως αυτή η θέση ενεργοποίησε τα Αμερικάνικα αντανακλαστικά και έβαλε σε εγρήγορση τις Γαλλία και Ιταλία αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντ. Τουσκ,ώστε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα." και " Σε «γενικευμένη εξέγερση» τύπου κατσαρόλας καλούν οι Βλαχοδήμαρχοι ανά την Ελλάδα παρών και ο δήμαρχος της Πάτρας γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρεί σε ένα λογικό και απόλυτα αναγκαίο εσωτερικό δανεισμό και των αποθεματικών των ΟΤΑ."

5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:01 μ.μ.

Δεν κατάλαβα?? Πού διαφωνούν οι φιλόλογοι? Περαστικά να τους πεις!!

Αποχώρησαν από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας το για ρεφορμισμό και σήμερα συστρατεύονται με τον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.
....................
......................
Το αξιοσημείωτο για μας είναι ότι αυτοί που κατηγόρησαν το ΚΚΕ για ρεφορμισμό και αποχώρησαν από αυτό το κόμμα, σήμερα προσφέρουν χείρα βοηθείας στον μνημονιΑκό ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:24 π.μ.

Oτι εχει μεινει απο τους αρχικους 200 του ΕΑμ ειναι μια παρεα 30 ατομων πλεον που ψαχνουν στεγη κ την βρηκαν!!

6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:20 π.μ.

L'Enfant de la Haute Mer Δίκαιο έχεις. Το ψάξαμε περισσότερο. Να σε καλά

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:47 π.μ.

Ψηφίστε ΚΚΕ που στηρίζει αυτούς:

https://www.youtube.com/watch?v=brR1hBsQmr0

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:52 π.μ.

Το ΚΚΕ λέει: «όχι λουκέτο στις Σκουριές»!

http://www.xekinima.org/arthra/view/article/to-kke-leei-oxi-loyketo-stis-skoyries/

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:00 μ.μ.

Το ΚΚΕ λέει Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Ψηφίζουμε ΚΚΕ για ισχυρή Εργατική Λαική Αντιπολίτευση οσο και να Σκούζει ο Οπορτουνισμός.

6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:11 μ.μ.


[Admin] ΒΑΘΥ
6 Σεπτεμβρίου 2015 - 9:20 π.μ.
ΥΓ. Να σΑΙ καλά

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:49 μ.μ.

Έλα! Τώρα και ο Αλέξης Μητρόπουλος συνιστά ΚΚΕ! Η κομανέτσι της πολιτικής! Τόσο ακίνδυνοι είστε για το σύστημα που 29 κατασκευαστές σας συνιστούν προκειμένου να εφαρμοστούν απρόσκοπτα τα μνημόνια! Ψήφισε ΚΚΕ να σε κυβερνήσουν οι Νουδουσυριζοπασοκοδημαροποταμίσιοι και το ΚΚΕ να κάνει ασφαλή αντιπολίτευση. Ούτε ο Μητρόπουλος ούτε ο Γλέζος βλέπεις θέλουν να στεναχωρήσουν, για άλλους λόγους ο καθένας, τον Τσίπρα. Ο μεν γιατί κρατά πολιτική πισινή, ο δε επειδή είναι φιλαράκια και όταν το Φλεβάρη ζήτησε συγνώμη από το λαό, το πήρε πίσω μόλις του το ζήτησε ο Αλέξης. Γι αυτό σου λέει ας πούμε να ψηφίσει ο κόσμος ΚΚΕ που δεν μας χαλάει τη μανέστρα και φαινόμαστε και τάχα μου αντισυστημικοί!

Για τα βόδια καλοί είστε!

Όσο για την έξοδο από την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, καλή καραμέλα! Ποια μέσα παραγωγής έχουν οι 2 εκατομμύρια άνεργοι και μια οικονομία κατά κύριο λόγο παροχής υπηρεσιών; Ούτε ένα σοβαρό μοντέλο για την ελληνκή οικονομία δεν είναι ικανός να συντάξει ο Περισσός. Μόνο να παπαγαλίζετε τους κλασικούς που γράφτηκαν πριν από δυο αιώνες.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:00 μ.μ.

Απο τα τελευταία 'κατορθωματα' του κκε:
1) Ο Παφίλης πήγε στο τραπεζι του Πάκη με ολους τους μνημονιακους για τη γιορτή της δημοκρατίας και οχι στη γιορτη της βουλης
2) Οι καραθανασοπουλος, λαμπρουλης ψηφισαν παρον αντι οχι στη συσκεψη προεδρων της βουλης με απο- τελεσμα με ψηφους 10-2-8 να ολοκληρωθει η ολομελεια της βουλης πριν το eurogroup στις 18 Αυγουστου.
3) Την ημέρα που ο πακης αντι να εφαρμοσει το συνταγμα και να καλεσει συσκεψη αρχηγων προκηρυξε εκλογες το κκε αντι να αντιδρασει συμφωνησε και εκανε και προεκλογικη συγκεντρωση στο συνταγμα.
4) Παιρνει ανοικτα θεση υπερ του ευρώ.
Η επιβραβευση απο το συστημα:
Να του χαρισουν μερικά κουκιά.
Το κκε ειναι συστημικο αναχωμα στον αγωνα προς το εθνικο νομισμα και την εθνικη περηφανεια.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:28 π.μ.

.καποιοι. προτιμουν τριτη τη Χρυση Αυγη απο το ΚΚΕ και δουλευουν φιλοτιμα γι αυτο.....
κλειστε τα αυτια σας στην καθε παπαρια.
επισημα και καθαρα και οποιος δεν το καταλαβαινει δικο του προβλημα.Εμεις οχι μονο δεν θα κλεισουμε κανενα εργοστασιο αλλα θα ανοιξουμε και οσα εκλεισε το αγαπημενο ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ των Τσιπρα Λαφαζανη.Και θα ειναι ολα κοινωνικοποιημενα.Ουτε ιδιωτικα ουτε κρατικα.Και θα ειναι με κεντρικο σχεδιασμο και με σεβασμο στο περιβαλλον οσο και αν κοστιζει αυτο.Γιατι το περιβαλλον και η ανθρωπινη ζωη για το ΚΚΕ δεν κοστολογουνται.Αυτα για να γινουν θα πρεπει απαραιτητα να φυγουμε απο την Ευρωπαικη Ενωση.Και το νομισμα αυτης της νεας λαικης εξουσιας δεν θα ειναι ουτε το καπιταλιστικο ευρω ουτε η καπιταλιστικη δραχμη.Θα λεγεται Κωλοκοτρωνης !!! Εχει κανεις αντιρηση;;;;;
Οσο για τις Σκουριες και την δηλωση Κουτσουμπα που τη διαβασατε η την ερμηνευσατε μιση απομονωντας μια φραση απο ολο το σκεπτικο αυτο μονο εχω να σας πω οπως το εγραψε ο Γιαννης....
Και ο Μανιαδακης να ζουσε καποιοι θα τον ξεπερνουσατε ....!!!
Ανεβαζετε μισες δηλωσεις του Κουτσουμπα για να στηριξετε τον καιροσκοπισμο σας ...
Αν δεν το ξερετε να σας το πουμε ξανα ...η ανηθικοτητα δεν ειναι γνωρισμα αριστερων ανθρωπων .....
Το νόημα των λόγων του Κουτσούμπα ήταν άλλο...
ΕΝΝΟΟΥΣΕ την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι το ζήτημα δεν είναι να κλείσει μια επιχείρηση αλλά ο τρόπος λειτουργίας της: ΔΗΛΑΔΗ α) Σε ποιον ανήκει/ποιος καρπώνεται το πλούτο β) Αν προστατεύει τους εργαζόμενους/το περιβάλλον κτλ. Και αυτο τα ΣΥΡΙΖΟΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ το διαστρεβλώσαν ΑΜΕΣΩΣ!
ΥΓ: Οι κάτοικοι οι ίδιοι δεν έχουν σαν κεντρικό αίτημα να κλείσει το εργοστάσιο και άει στο διάολο όλα... Αλλωστε πολλοί κάτοικοι εργάζονται εκει. Τα αιτηματά τους είναι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο βιασμός του δάσους και του περιβάλλοντος. Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων......

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:14 π.μ.

Στις Σκουριές με τα μεταλλεία χάνονται χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας του αγροτικού τομέα, μελισσοκομεία. κτηνοτροφία, αλιεία, οικοδομή, τουρισμός.

Διαβάστε εδώ το κεφάλαιο "Θέσεις εργασίας και το δημόσιο όφελος"

http://antigoldgr.org/blog/2015/04/15/%CF%83%CF%84%CE%BF-el-dorado-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82/

8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:29 π.μ.

Όποιος είναι στον Άγιο Βασίλειο την ξέρει ή μάλλον τον ξέρει...νταλικέρης στη φωνή νταλικέρης και στους τρόπους...

12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:15 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΜακαρι να φυγουμε απο ολλους αυτοτς τους καπιτ.-ιμπεριαλ.-εγκλημ.-οργαν.
Χωρις Σοβ.Ενωση ομως ΠΩΣ θα επιβιωσεις σαν κρατος;;;;;;;;
Που θα πουλησεις την παραγωγη σου αν αρχιση το εμπαργκο;;
Ποιος θα σου δωσει ανταλακτικα για τον κατο 80% αμερικανικο-ευρωπαικο οπλισμο που εχεις;;
Οταν αναγνωρισουν δικαιοματα της Τουρκιας στο Αιγαιο, που θα αποτανθης;;στονOHE;;
Αν αναγνωρισουν δικαιωματα τριτων χωρων σε Θρακη,Τσαμουρια κ.λ.π
Αν δεν σου ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ [ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΆΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ];;
Οι Αμερικ. και οι Ε.Ε ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ειναι στο ιμπεριαλιστικο δογμα
και την εγκληματικη δραση σε οποιον αντισταθει.
Δεν πας λοιπον κοντρα στο τοιχο ΧΩΡΙς σχεδιασμο, αλλα βημα-βημα καλυπτωντας κοματι - κοματι την πολιτικη σου -οσο μπορεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger