Home » , » Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η «Εθνική Ελλάδας» της αστικής πολιτικής και των μνημονίων

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η «Εθνική Ελλάδας» της αστικής πολιτικής και των μνημονίων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 | 7:23 μ.μ.

Άγρια ταξικά μέτρα που απαιτούν νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας για να επιβληθούν!

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται με φόρα για να εφαρμόσει το 3ο αριστερό-ακροδεξιό Μνημόνιο που ψήφισε η ίδια, έχοντας την «εθνική» υποστήριξη όλων των αστικών καθεστωτικών δυνάμεων –ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ-, αλλά και την συμφωνία του γραφικού Λεβέντη μαζί με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.

Η επόμενη μέρα των εκλογών που σημαδεύτηκαν από την πρωτοφανή Αποχή των λαϊκών στρωμάτων, σημαντικότατη παράμετρο των μετεκλογικών πολιτικών εξελίξεων αφού εκεί μετρούν οι Τσίπρας-Καμμένος αλλά και συνολικά το αστικό σύστημα εξουσίας την αποτυχία νομιμοποίησης της μνημονιακής-ταξικής τους πολιτικής,βρίσκει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιχειρεί να συστρατεύσει όλο το φάσμα των εκφραστών της αστικής πολιτικής. Ώστε να παρουσιαστεί ως θεματοφύλακας της νέας εθνικής-αστικής εκστρατείας εναντίον του κόσμου της εργασίας, για τον νέο γύρο αστικής κερδοφορίας.

Η Χριστοδουλοπούλου και ο Κουράκης πετάγονται στην άκρη για να μπουν στην κυβέρνηση οι ΠασόκοιΤζάκρη-Μπόλαρης, ο πρύτανης του ΕΣΠΑ Θεόδωρος Πελεγρίνης για να ξεπλύνει τον απεχθή Νίκο Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και ο Δημήτρης Καμμένος για να ενσωματωθεί το ακροδεξιό υπερεθνικιστικό ακροατήριο, στο οποίο επένδυσε ο Πάνος Καμμένος με την ανοχή-συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, Τσίπρας-Καμμένος έκαναν ανοίγματα σε Φώφη Γεννηματά και στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, θέλοντας να εντάξουν οργανικά στην νέα κυβερνητική διαχείριση το ΠΑΣΟΚ και την καραμανλική τάση της ΝΔ!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν την ταξική της πολιτική:
«ή μαζί μου ή εχθροί μου», κραυγάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΜΜΕ.

Έχοντας εδώ και μήνες επαναφέρει στο προσκήνιο «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και εφαρμόσει ήδη τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας (ποιος ξεχνά την κυβερνητική αθλιότητα όταν χρεώθηκαν στις ασύμμετρες απειλές η φωτιά στον Υμηττό και η κρατική ανεπάρκεια στην κατάσβεση, με ευθύνη και της κυβέρνησης των Τσίπρα-Καμμένου που αντί να ενισχύσει τον απαρχαιωμένο αεροπορικό πυροσβεστικό στόλο χάρισε σε αμερικανική πολεμική βιομηχανία 500 εκατ. δολάρια για τα άχρηστα αεροσκάφη ORION,  στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Εξοπλισμών).
Φέρνει επικεφαλής στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ έναν Πασόκο στρατηγό, τον εκλεκτό του Κοτζιά, Νίκο Τόσκα!

Έτσι λοιπόν «αδειάζουν τη γωνιά» στο Υπουργείο Άμυνας από τον άνθρωπο που είχε χρεωθεί την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε δεσμευτεί για το κλείσιμο των άχρηστων στρατοπέδων, για να μπορεί  ο Πάνος Καμμένος, ηγέτης των ακροδεξιών ΑΝΕΛ να διατηρήσει το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων με τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τους ανώτατους στρατιωτικούς. Επίσης, ο Πάνος Καμμένος βρίσκει ευκαιρία να τονώσει τον πανερναλιστικό του ρόλο απέναντι στους στρατιωτικούς δηλώνοντας ότι πρώτη του πράξη μόλις ορκιστεί ξανά ΥΕΘΑ θα είναι η υπογραφή χορήγησης επιδόματος παραμεθορίου, ενώ πολλοί μιλούν για δώσε πάρε μιλιταριστικών ψήφων και συντεχνιακών απαιτήσεων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, νέες περικοπές στις συντάξεις και νέους φόρους, οι εργοδότες προχωρούν σε νέες απολύσεις και στους οικότροφους φοιτητές κόβουν ακόμη και την σίτιση, ενώ τους φαντάρους που πληρώνουν με 8,7 ευρώ μηνιαίως «τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια», φορολογώντας ξανά την λαϊκή οικογένεια φορτώνοντας της το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

Όμως η μετακίνηση του Νίκου Τόσκα στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, σε μια περίοδο έντασης του προσφυγικού ζητήματος και επιβολής ακραίων αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της στρατιωτικοποίησης της Αστυνομίας και της ετοιμότητας της κρατικής καταστολής εναντίον του εσωτερικού εχθρού. Ο Νίκος Τόσκας έρχεται να ηγηθεί στα ένστολα στρατιωτικοποιημένα Τάγματα Εφόδου της ΕΛ.ΑΣ, στους ενσωματωμένους ναζί βασανιστές Χρυσαυγίτες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, σε όλους αυτούς που στρατολογούνται ως Πραιτοριανοί του συστήματος εξουσίας κάνοντας τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις και εξαγοράζονται με Μόρια ως Μπράβοι του συστήματος εξουσίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε σημερινή του παρέμβαση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (που αλλού;) ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου υπογράφει το κείμενο «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ», αφού εκθέσει τα βασικά ζητήματα της αστικής πολιτικής από τα Βαλκάνια μέχρι την Συρία, από το ΝΑΤΟ έως τους μετανάστες, επισημαίνει την ανάγκη συζήτησης «των πιθανών επιλογών στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας» και τονίζει:
«στον τομέα της δημόσιας τάξης επείγει η επεξεργασία ενός δόγματος εσωτερικής ασφάλειας»!

Εμείς καλούμε τον κόσμο της εργασίας, να σηκώσει το κεφάλι και να αντισταθεί. Οι εργαζόμενοι –ανεξάρτητα την εθνικότητα, το θρήσκευμα, τη φυλή και τη γλώσσα- δε θα γίνουν οι Αναλώσιμοι της νέας αστικής ανάπτυξης των κερδών τους. Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού κινήματος Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής της αστικής κυριαρχίας, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και εκμετάλλευσης.

Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τα σύγχρονα κοινά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και για την κοινωνική απελευθέρωση.

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger