Home » , » Η συριζαίικη διαπλοκή ζει και βασιλεύει

Η συριζαίικη διαπλοκή ζει και βασιλεύει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:18 μ.μ.

Σάλος από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας του Μαυροτρύπα, ότι ο πολιτικός μέντορας του Τσίπρα και εξ απορρήτων του στο Μαξίμου, πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, εξακολουθεί να είναι μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, η οποία πρόσφατα (το Μάη του 2015) υπέγραψε σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατασκευή έργου προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ.

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε το ρεπορτάζ του Μαυροτρύπα, που δουλεύει για τη ΝΔ, όπως φαίνεται από τα έγγραφα όμως η εταιρία «πήρε» το διαγωνισμό το Νοέμβρη του 2014, όταν στην κυβέρνηση ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι ο δεξιός Τατούλης και όχι κάποιος συριζαίος. Από την άλλη, όμως, ο Γιάννης Κοτταρίδης, που «τρέχει» την εταιρία τα τελευταία χρόνια, όταν ο Φλαμπουράρης αποφάσισε να περάσει στη front line της αστικής πολιτικής, έχει θητεία στην ΟΝΝΕΔ, όπως γράφει το ρεπορτάζ, οπότε μπορεί να έχει καλές «άκρες» σε φορείς που ελέγχονται από ανθρώπους της ΝΔ. Το χρήμα και οι μπίζνες δεν έχουν πολιτικό χρώμα και μια μεσαία κατασκευαστική εταιρία που κάνει (και) δημόσια έργα θα έπρεπε να έχει «άκρες» σε όλες τις πολιτικές «καταστάσεις». Τόσα χρόνια στην κατασκευαστική πιάτσα ο κυρ-Αλέκος τα ξέρει πολύ καλά αυτά.

Το ζήτημα είναι πως αυτός έχει δηλώσει ότι έκλεισε την εταιρία του. Το ότι δεν την έκλεισε είναι γεγονός. Το ερώτημα είναι αν πούλησε τις μετοχές του, όπως θα επέβαλε ο τύπος του «καλώς πολιτεύεσθαι». Ο τύπος, γιατί η ουσία λέει πως ένας καπιταλιστής που φεύγει από μια εταιρία για να περάσει στην πολιτική δεν κόβει τους δεσμούς του με τα «παιδιά» του, με τις εταιρίες του και με τους ανθρώπους που άφησε στο πόδι του όταν τυπικά αποχώρησε. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτ’ άλλο, ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοούμε. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορείς να είσαι μια ζωή καπιταλιστής και μάλιστα σ’ έναν κλάδο που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής, διότι κάνει μπίζνες σχεδόν αποκλειστικά με το κράτος, και στα τελευταία σου να μοστράρεις σαν… ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός και να γίνεσαι υπουργός Επικρατείας, φροντίζοντας σε κάθε ευκαιρία να δείχνεις ότι έχεις τεράστια επιρροή πάνω στον πρωθυπουργό, διότι είναι πνευματικό σου παιδί.

Δεν χρειαζόμασταν, όμως, την ιστορία που αποκάλυψε ο Μαυροτρύπας για να μιλήσουμε για τη συριζαίικη διαπλοκή. Αρκεί η φωτογραφία που με καμάρι δημοσίευσαν τη Δευτέρα όλα τα διαδικτυακά Μέσα που βιοπορίζονται υπηρετώντας τον Μελισσανίδη. Ο κυρ-Αλέκος, «γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του», όπως γράφουν τα παπαγαλάκια, παρακολουθεί τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δίπλα-δίπλα με τον «ισχυρό άνδρα» της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη. Κυκλοφόρησαν και βίντεο, μάλιστα, που δείχνουν τον κυρ-Αλέκο να διαβεβαιώνει με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους οπαδούς της ΑΕΚ, που του έλεγαν «τι θα γίνει με το γήπεδο», ότι μετά τις εκλογές θα λυθούν όλα!

Αυτό που παίχτηκε»στις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δεν έχει δυσκολία στην αποκωδικοποίησή του. Παίχτηκε το γνωστό έργο «Βάστα με να σε βαστώ». Ο Μελισσανίδης θέλει να πουλήσει κι άλλα «διαρκείας» (ήδη κάνει σχετική καμπάνια), οπότε έπρεπε να στείλει στο αφελές πόπολο το μήνυμα ότι «ο Τίγραρος τους έχει στο τσεπάκι του και μετά τις εκλογές παίρνουμε την άδεια και πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες». Κι ο κυρ-Αλέκος θέλει να μαζέψει ψηφαλάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον να μην υπάρξουν απώλειες λόγω «κιτρινόμαυρου θυμού». Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες που λέει και η παροιμία. Ετσι, οι δύο άνδρες φωτογραφίστηκαν δίπλα-δίπλα στην εξέδρα, στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα.

Ελειπε κάποιος όμως. Ελειπε ο Στρατούλης της ΛΑΕ. Αυτός αντιμετωπίζεται πλέον σαν συνταξιούχος αχθοφόρος. Η ΛΑΕ δε θα παίζει κανένα ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση, οπότε ο Στρατούλης είναι άχρηστος. Ασε που με την απουσία του σηματοδοτείται το ότι η ΛΑΕ φταίει που δεν έχει βγει η άδεια για το γήπεδο, διότι ο Λαφαζάνης δεν έκανε τίποτα για να «τρέξει» τις υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ που έχουν στηλώσει τα πόδια. Καλός είναι ο Στρατούλης, «αεκάρα» είναι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα με τον Λαφαζάνη, με αποτέλεσμα οι μπουλντόζες να μείνουν από καύσιμα μετά από τόσο καιρό στο ρελαντί. Ενώ ο κυρ-Αλέκος, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε από πάνω του τα βαρίδια τύπου Λαφαζάνη, θα το ρυθμίσει το θέμα «στο πιτς φυτίλι», αμέσως μετά τις εκλογές. Κάπως έτσι δουλεύει η μηχανή της προπαγάνδας που απευθύνεται στους «μόνο ΑΕΚ».

Κατά τα άλλα, κεντρικό ζήτημα στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «καταπολέμηση της διαπλοκής». Εγκαλεί μάλιστα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την καταπολέμηση, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεργαστεί μαζί τους (ειδικά με τη ΝΔ). Κι ένα κορυφαίο στέλεχός του πάει στο ΟΑΚΑ μόνο και μόνο για να φωτογραφιστεί μ’ έναν διαπλεκόμενο καπιταλιστή, ο βίος και η πολιτεία του οποίου είναι γνωστά στο πανελλήνιο εδώ και χρόνια. Κι όχι μόνο φωτογραφίζεται, αλλά και με ύφος απόλυτου δικτάτορα, για τον οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι, διαβεβαιώνει τους οπαδούς ότι μετά τις εκλογές όλα θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του καπιταλιστή!

Αυτή η υπόθεση έχει, βέβαια, και παρελθόν. Το Μάη του 2014, ο Φλαμπουράρης με τον Στρατούλη (προεδρικός και αριστεροπλατφορμικός του ΣΥΡΙΖΑ τότε, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ σήμερα) έκαναν συσκέψεις με τον Μελισσανίδη στα γραφεία του ομίλου του και κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα του γηπέδου. Στη συνέχεια, ο Στρατούλης ανακοίνωσε περιχαρής στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και θα ψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γήπεδο του Μελισσανίδη, συνεπικουρούμενος και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Πάντζας, Αυλωνίτου). Τα πράγματα, όμως, δεν ήρθαν όπως τα σχεδίασαν. Στη Φιλαδέλφεια υπήρξαν αντιστάσεις, ο Μελισσανίδης ξαμόλυσε τους μπράβους του να μακελέψουν τον κόσμο και να βανδαλίσουν τη «Στρούγκα», ξεσηκώθηκε η Φιλαδέλφεια, ακούστηκαν φωνές και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει κωλοτούμπα και να μην ψηφίσει.

Τι μένει απ’ αυτή τη βρομερή ιστορία; Μένει η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα καπιταλιστικά συμφέροντα, η ίντριγκα και οι μυστικές συμφωνίες κρυφά από το λαό, στα γραφεία καπιταλιστών.

ΥΓ. Ο,τι και να λέει ο Φλαμπουράρης προς τους αφελέστατους «μόνο ΑΕΚ», παίζοντας το επιχειρηματικό παιχνίδι του «Γατούλη», γήπεδο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, τουλάχιστον στον ορατό χρονικό ορίζοντα. Είναι τόσες οι παρανομίες που πρέπει να γίνουν η μία μετά την άλλη, που είναι δύσκολο να γίνουν μαζεμένες. Θα απαιτήσουν απανωτά σκάνδαλα στη δημόσια διοίκηση, πραξικοπηματικές δικαστικές αποφάσεις, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεπεραστούν αξεπέραστα εμπόδια. Κι επειδή «έχουν γνώση οι φύλακες», αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει, για να μην πούμε είναι αδύνατο να γίνει. Σ’ αυτά τα θέματα, όμως, θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα (γιατί υπάρχουν νεότερα).

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger