Home » » Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Κουτσούμπας: Η μόνη εναλλακτική πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:00 μ.μ.

 Πηγή: enikos.gr

Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, ανάφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξής του σχολίασε με την λέξη «έλεος» τα όσα μετέδωσε ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Βουλή, όπου, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «υπάρχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποιο γραφείο θα κατοχυρώσουν για μετά τις εκλογές».

Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.

«Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι ο λαός έχει πείρα από τους αγώνες που διαχρονικά δίνει το ΚΚΕ και ανέφερε ότι η στάση του κόμματος για μη συμμετοχή σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης συναντά την επιβράβευση των πολιτών, οι οποίοι πλέον έζησαν «όσους καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης.

Στην παρατήρηση ότι η πρόταση του ΚΚΕ προσομοιάζει με εκείνη της «Λαϊκής Ενότητας», είπε ότι συμβαίνει να υπάρχει σύμπτωση σε κάποια συνθήματα με πολλά κόμματα, «όλοι μιλούν για βαρύ μνημόνιο» κρύβοντας την πραγματική αντίθεση. Σημείωσε, μάλιστα ότι η Λαϊκή Ενότητα  δημιουργήθηκε όταν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ότι δεν μπαίνουν στις λίστες και προσέθεσε ότι αυτό που προτείνει είναι η προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε «όχι λόγω της ανικανότητας του Τσίπρα, ή γιατί δεν είχαν σχέδιο, που μπορεί και να μην είχαν, αλλά κυρίως διότι από την αρχή ήταν γεμάτη αντιφάσεις». Η ανάλυσή τους για την ελληνική κοινωνία και η διέξοδος που προτείνουν «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνιο», είπε.

Ερωτηθείς για τους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ, ο Κουτσούμπας είπε ότι «όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε τόσο πιο δυνατή να είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στη σκληρά πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας».

Δείτε το βίντεο από τον Anti1

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:41 π.μ.

Πάντως πλέον που πραγματικά τους δοκιμάσαμε όλους , όπως κ αν αυτοαποκαλούνταν, νομίζω ότι η μόνη ψήφος που θα πιάσει τόπο και μπορεί πραγματικά να τους φοβίσει και να τους πιέσει όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε, είναι στο ΚΚΕ. Ότι άλλο και να ψηφίσεις, μνημόνιο θα σου βγει. Τουλάχιστον είναι οι μόνοι που είναι σταθεροί και ειλικρινείς σ αυτά που λένε χωρίς να κάνουν ''κωλοτούμπες'', και προτείνουν έναν πραγματικά διαφορετικό δρόμο, που ίσως να είναι και ο μόνος σωστός ....

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:06 μ.μ.

Πρόταση ακούμε και προταση δεν βλεπουμε.
Ποιά ειναι επιτελους αυτη η προταση να την μελετησουμε να βγαλουμε συμπερασμα. Θα κοινωνικοποιησει ολα τα μεσα παραγωγής μικρομαγαζα, μικρο γεωργικο κληρο ή μονο τους αυτοκινητοδρομους του μπομπολα και τα αστικα λεωφορεια?
Θα κάνει ελεγχο ποθεν εσχες οσων κονομησαν επι καπιταλισμού?
Τι μισθό θα έχουν οι ΔΥ (ο λενιν ειχε πει μετρια αμοιβη). Εδω και 2 μηνες μας μιλανε για μια προταση την οποια δεν εχουνε ακομη παρουσιασει με ολο το πληρες και αναλυτικο χρονοδιαγραμμα της μεταβασης στον σοσιαλισμο και την αταξικη κοινωνια.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:52 μ.μ.

@3:06
Θα κοινωνικοποιήσει τα κομμωτήρια, τα γηροκομεία, τα τυροκομεία και τα χαμαιτυπεία. Εξαιρείται η βλακεία. Αυτή θα παραμείνει ιδιωτική περιουσία. Οπότε μην ανησυχείς.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:19 μ.μ.

3.06 Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένο εδώ και χρόνια. Μιλάει για την Συμμαχία Εργατών Αυτοαπασχολούμενων Φτωχών Αγροτών με στόχο Μονομερή διαγραφή του Χρέους Εξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των Βασικών Συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής Κεντρικό Σχεδιασμό Εργατικό Ελεγχο. Δεν Κοινωνικοποιούνται σε πρώτη Φάση μικρά μέσα παραγωγής που τα δουλεύει κάποιος μόνος η με την οικογένεια του χωρις εκμετάλευση μισθωτής εργασίας. Στο χωριό Κοινωνικοποήση των μεγάλων τσιφλικιών και της Εκκλησίας και φτιάχνεις τα Σοβχοζ. Μοιράζεις μικρό κλήρο σε Φτωχούς Αγρότες χωρίς εκμετάλευση μισθωτής εργασίας καθορισμένες τιμές παράδοσης στο Κράτος και τα Τρακτερ και Θεριζοαλωνιστικές μηχανές Μ.Τ.Σ. Ιδιοκτησία του Σοβχοζ κοινωνική δηλάδη. Και απο εκει και περα προχωράς με ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ οχι Στάδια στο Βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

7.52 Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι βλακεία να περιμένεις να γίνει ο Καπιταλισμός ανθρώπινος στην 2α Παρουσία. Αυτά τα λένε μόνο οι ΒΛΑΚΕΣ.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:00 π.μ.

@ 9:58
Να τρολλάρεις τους χαροκαμένους συριζοπασόκους-ομοίους σου, εμένα δεν γίνεται. Τα "πρόταση ακούμε και πρόταση δεν βλέπουμε", "πόθεν έσχες στο σοσιαλισμό για όσους κονόμησαν επί καπιταλισμού", "τί μισθό θα έχουν οι ΔΥ", "αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στο σοσιαλισμό και στην αταξική κοινωνία" να τα θέσεις ως ερώτημα στην Κουμουνδούρου και στο Λαφαζάνη που έχετε ίδια νοημοσύνη. Αιντε από κει.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:23 μ.μ.

Ρε σεις κουκουεδες μην βριζετε τον κοσμο που κανει απλες ερωτησεις για την εκλαικευση της καινουριας καραμελιτσας σας "κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγής". Τόσο δύσκολο ειναι να πειτε οτι θα "κοινωνικοποιηθουν όλα τα αγροτεμαχια πανω από 10 στρεμματα"? Και θα μεινει ο φουκαρας ο μικροαγροατης να παλευει με τις μεγαλες αγροτικες εκμεταλλευσεις της "σχεδιασμενης οικονομίας". Και γτ να μην δωσει και αυτος τον μικρο του κληρο να εκσυγχρονιστει να αυξηθει και αλλο η παραγωγη.? Ντρεπεστε να πειτε οτι η "κοινωνικοποιηση" θα πάρει όλα τα χωραφια γτ δεν εχει νοημα να μεινει εκτος "σχεδιασμενης οικονομίας" το παραμικρο αγροτεμάχιο?
Και ξανα η θεωρια των σταδιων μονο που τωρα τα λετε "μεταβατικες στιγμες" οπως ο τσιπρας ειπε την τροικα - "θεσμοι".
Αλλά εδω εσεις ακόμη δεν κατονομαζετε τα "ισχυρα τμηματα του κεφαλαιου" που θέλουν δραχμή και τους εμποδιζει το κκε που θέλει το ευρω για το καλο του λαου.
Παλι μανουβρες αρχισε να κάνει ο κουτσουμπας και ξαναβλεπει grexit. Δεν μας ειπε ποτε σταματησε να το βλεπει? Το σταθερό και προσηλωμενο στιην μ-λ αναλυση των "κοινωνικων προτσες" κομμα εχει γίνει ΟΦΑ (οπου φυσαει ο ανεμος). Δηλαδη ενα μηνα πριν αυτα τα "ισχυρα τμηματα της αστικης τάξης" δεν ηθελαν δραχμή? Και γτ δεν λεει οτι υπαρχουν και αλλα ακομη πιο ισχυρα τμηματα της αστικής τάξης που θελόυν το ευρω?
Εμεις θελουμε το πληρες και αναλυτικο προγραμμα μεταβασης στην σοσιαλιστική κοινωνία να ψηφισουμε κουτσουμπα στις 20/9 να παρει 51% και ως την πρωτοχρονια να έχουμε φτιαξει τον σοσιαλισμό.
Όσο για την βλακεια οντως δεν θα την κοινωνικοποιησετε.
Θα την κανετε κομματικο μονοπωλιο.
Καλη σταδιοδρομια.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:20 μ.μ.

3.23 Μη μπερδεύεις τα πράγματα. Αλλο Μεταβατικές Στιγμές στο Βάθεμα των Κομμουνιστικών σχέσεων παραγωγής και άλλο το Παραμύθι με τα Στάδια μέσα στον καπιταλισμό. Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι θέλουνε Εθνικό Καπιταλισμό. Επίσης στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε ΚΚΕ για Ισχυρή Εργατική Λαική Αντιπλίτευση. Η Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής θα γίνει μέσα απο την Λαικη Συμμαχία και όχι απο το Αστικό Κοινοβούλιο. Μην τα Μπερδεύεις

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:35 μ.μ.

3.23 Για την Βλακεία έχεις δίκιο είναι δικιά σου δεν στην παίρνει κανένας. Πιπίλα λοιπόν την καραμέλα του Καπιταλισμού. Το ΚΚΕ έχει ιστορική αποστολή να παλέψει για Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οσο θέλεις λύσαξε Ρετάλι.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:18 π.μ.

Αξιοθαυμαστο το ηθος των κουτσουμπαδων. Τους καλομαθανε οι αστοι και βριζουν ανενοχλητοι.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:47 π.μ.

10.20
" Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι θέλουνε Εθνικό Καπιταλισμό"
Οι υπολοιποι κλαδοι τι θέλουνε?
Και γτ οι μεν να θελουν το ενα ειδος καπιταλισμου και οι αλλοι διαφορετικό?

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:24 μ.μ.

12.18 Απο το δικό σας το Προδοτικό ήθος του ΚΚΕ είναι 1.000 φορές Καλύτερο. Αντε τώρα να διαχειρηστής το Κράτος των Αστών Ρετάλι.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:47 μ.μ.

11.47 Υπάρχουνε Ενδοκαπιταλιστικές διαφορές. Αλλοι θέλουνε την Ε.Ε αλλή την Ρωσία με την Κίνα

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ.

9,47
αφου χρησιμοποιει καθε 5 λεπτα την λέξη "λυκοσυμμαχια" o κουτσουμπας πώς υπαρχουνε ταυττόχρονα και ενδοκαπιταλιστικές διαφορές?

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

9.47 Υπάρχει η Λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και η Λυκοσυμμαχία της Ευρωασιατικής Ενωσης Ρωσία Κίνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger