Home » , , » Ξεφτιλισμένοι ... Κατάντησαν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο

Ξεφτιλισμένοι ... Κατάντησαν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο

Από giorgis , Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 | 2:50 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Απλώς θα έδιναν ένα μελαγχολικό χαμόγελο,  τα «επιτεύγματά» της πρώτης «αριστερής κυβέρνησης» αν περιοριζόταν να  δίνουν τροφή στους σκιτσογράφους –όπως η γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού που παραθέτουμε- και δεν έφταναν στο σημείο να καταντούν την χώρα μας κυριολεκτικά προτεκτοράτο.

Αλήθεια, θα μπορούσε πριν μερικούς μήνες να φανταστεί κάποιος  ότι θα υπήρχαν άτομα με αναφορά στην «αριστερά» και θα  έβαζαν την σφραγίδα τους ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική μπανανία;  

Κι όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές, στην χώρα μας θα εγκατασταθούν 20 ξένοι «δερβέναγες»  και θα καθορίζουν τα πάντα. 
Αυτοί θα νομοθετούν, και το κοινοβούλιο «μας» απλώς θα επικυρώνει τις αποφάσεις τους. Αυτοί θα καθορίζουν κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. «Από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας» όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα που αναφέραμε.

Και εμείς αναμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης, λες και θα αλλάξει τίποτα στις ειλημμένες αποφάσεις των ξένων «εταίρων» με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία και το υπηρετικό της πολιτικό προσωπικό.

Το πρωτοσέλιδο κείμενο της «Αγοράς»

Υπο την αυστηρή επιτροπεία των Βρυξελλών θα τεθεί η νέα κυβέρνηση σχετικά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.

Ο Ολλανδός γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάαρτεν  Φερβέι ως ο επικεφαλής της νέας 20μελούς Task Force θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για σχεδόν όλους τους τομείς δράσης, από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. 

Η «ομάδα Φερβέι»  θα έχει στενή συνεργασία και με την τρόικα και θα ετοιμάζει ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης της οικονομίας.

Παράλληλα, θα μπορεί να αναθέτει μελέτες και στο ΔΝΤ, ικανοποιώντας την θέληση της Γερμανικής πλευράς για την εμπλοκή του ταμείου στο τρίτο μνημόνιο.

Χαρακτηριστικό της δύναμης που θα έχει η νέα Task Force είναι ότι θα συνομιλεί απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με την επιθυμία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:20 μ.μ.

Το παλλαικο αιτημα για εξοδο απο την ΕΕ δεν μπορει να το υποστηριξει ο λαφαζανης γεννημα θρεμα της γραφειοκρατιας και των υπογειων διεργασιων.
Επι της υπουργιας του εκανε ολα τα χατηρια των βολεμενων, σχεδιαζε μαζι με τον τοτε αρχηγο του τσιπρα αγωγο μεταφορας πετρελαιου βουτυρο στο ψωμι των εργολάβων με τους οποιους υποτιθεται οτι κανανε και κανουνε πολεμο. (Θυμιζουν καραμανλη του 2004-09).
Δεν ελεγξε τα κυκλωματα εμποριας πετρελαιοειδων με αποτελεσμα ενω οι διεθνεις τιμες κατρακυλουν, στα πρατηρια να κανουν παρτυ οι κερδοσκοποι ( βεβαια συμφωνα με την αριστερα του ελλαδισταν και αυτοί στους μικρομαγαζατορες ανηκουν και ειναι μαλιστα και συμμαχοι της εργατικης τάξης). Και επειδη θα μας πουνε οτι φταινε οι μεγαλοι ας απαντησουν οι συνδικαλισταραδες (αυτο το παραθυρο ποσους έχει βολεψει) του ημι-κρατικου ΕΛΠΕ τι φταιει για τις υψηλές τιμες.
Μαζι με τον βασιλικό (λάτσης) ποτιζονται και οι γλαστρες.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:23 μ.μ.

ΟΛΟΙ μαζ'ι ΜΠΟΡΟΥΜΕ σας λέω!!!!

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

.....Να τολμήσω και να προσθέσω στο κείμενο οτι όποιος θα τολμά αντισταθεί στους «δερβέναγες» ......από απλή διαμαρτυρία, με απεργία, με όπλο ή ακόμη και να αυτοπυρποληθεί εύκολα και ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΊ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:03 π.μ.

Με ολον τον σεβασμο προς τον αρθρογραφο ,εχω να κανω μια παρατηρηση,μιας και επισκεπτομαι τον χωρο αυτο καθημερινα. Τοσο για την ενημερωση μου,αλλα και για την ευρυτερη προσεγγιση θεματων. Θελω λοιπον να σχολιασω το εξης. Ως τιτλος ,στην συγκεκριμενη αναρτηση ,ενω περιεχει πολλη ουσια ''...ξεφτιλισμενοι........καταντησαν την χωρα προτεκτορατο !''.......και συμφωνω ,καπου μετα......;;;; Με εκεινα που δεν γραφονται,παλιν διαμορφωνονται , θεσεις!! Δηλαδη ,εγω μενω με την εικονα ,πως ξεφτιλισμενοι,ειναι οι 5-10 εως 50 , η , 100 που κατορθωσαν αυτο το τρομερο και φοβερο.....να κανουν την χωρα προτεκτορατο!!!!! Και εμεις ο λαος ,τοσα εκατομυρια ανθρωποι ,ειμασταν ''ναυτικοι'' και ;;; Λειπαμε για ταξιδι;;; Δεν ειμασταν ''σπιτι'' χρονια ολοκληρα;;;; Πως εγινε το εγκλημα;;; Το λαθος;;;; Ναι, ολοι ξερουμε τελικα,τι καναμε ,και τι δεν καναμε! Που ειμασταν ,και που δεν ειμασταν. Που μιλησαμε ,η ,πραξαμε ,και που οχι . Και μερες που μετρουμε......νομιζω,πως ,η ,αποφασιζουμε να ''βαλουμε 'πραγματικα το μαχαιρι στο κοκκαλο '' , και να παραδεχθουμε ,τα λαθη μας, η , τουλαχιστον ,μην αποπροσανατολιζουμε ,πραγμα ,που πιστευω δεν το θελετε . Γιατι ,δεν περιμενετε εμενα φανταζομαι,να υποδειξω ,πως παμε ολοταχως,και με τις μηχανες φουλ ,για... '' μια απο τα ιδια ''!! Εε ,αν πραγματικα πιστευουμε ,πως απ τον λαο ,θα δωθει η λυση ,και σωτηρες δεν υπαρχουν ,........πρωτα πρεπει να διαπιστωσουμε τις παραληψεις μας!! Και ο λαος ,αφησε την βουληση του,στον '' αυτοματο πιλοτο '' ,και ηρθαν '' οι ξεφτιλισμενοι ''και ''εκαναν την χωρα προτεκτορατο ''. Φυσικα και οι ξεφτιλισμενοι ,ηταν οι μονοι που ειχαν σχεδιο! Φυσικα,και δεν αφησαν τιποτα '' στον αυτοματο πιλοτο '' !! Για αυτο και τα καταφεραν !! Δεν ειμαι υπερ των ενοχοποιησεων ,αλλα ,αν πιστευουμε ,πως ο λαος εχει την δυναμη να διαφεντεψει την ζωη του,........τοτε να εχουμε απαιτησεις , και απο
αυτον!! Η τα λεμε ολα, η δεν αφηνουμε λανθανουσες εντυποσεις ,με οτι δεν λεμε . Ειλικρινα ,καταθετω τον σεβασμο μου ,ισως υπαρχει μια συναισθηματικη φορτιση στο σχολιο μου,......μα πως αλλιως προχωρουμε αυτες τις μερες ολοι;; Με αναμικτα συναισθηματα ,οπως φοβος,τρομος οργη, απογοητευση ,ανασφαλεια ..........τι αλλο να αναφερω;;; Οσα εχουν γραφτει ,αυτα τα 5-6 χρονια ,και οσο εχει αναλυθει το χαλι μας.......εε, πως και δεν σταθηκαμε στα ποδια μας, επιτελους!! Μηπως βλεπουμε, μονον τον απεναντι ; Τον εχουμε κανει ,φυλλο και φτερο ,στην αναλυση .Εμεις;; Ποτε ειναι η σειρα μας;; Μιας και απο μας ξεκινα,και επιστρεφει, η δυναμη . Ζητω συγνωμη αν κουρασα .

6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:14 μ.μ.

Προς 10.03

Ανοίγεις φίλε μου ένα μεγάλο θέμα τώρα που κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε μ’ αυτό αναλυτικά. Το πώς δηλαδή διαμορφώνεται σε καπιταλιστικές συνθήκες η ατομική και κατ’ επέκταση η μαζική συνείδηση. Τηλεγραφικά μπορεί να πούμε ότι, η ατομική συνείδηση δεν είναι κάτι το στατικό αλλά ευμετάβλητο και διαμορφώνεται από τα ερεθίσματα που παίρνει κάθε άτομο. Συμπυκνωμένα, όπως έγραφαν οι κλασικοί μας θα λέγαμε ότι οι κοινωνικές συνθήκες της ανθρωπότητας καθορίζουν τη γενική και την ατομική συνείδηση και όχι το αντίστροφο. Η δύναμη της συνήθειας εκατομμυρίων και δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων είναι η πιο φοβερή δύναμη, μας λέει ο Λένιν.

Αν θες διάβασε μια ανάρτησή μου που έχει άμεσα σχέση μ’ αυτό που γράφεις
http://vathikokkino.gr/archives/97668

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:51 μ.μ.

Ανωνυμος/η 10,03 π.μ Κατα'αρχας ευχαριστω θερμα για την απαντηση. Συμφωνω οτι καποια στιγμη,θα ηταν χρησιμο να αρχισουμε να βλεπουμε λιγο και αυτα τα θεματα,αλλα αντιλαμβανομαι...σε αυτους τους '' ενδιαφεροντες '' καιρους...τι να πρωτοπρολαβει κανεις. Σιγουρα δεχομαι ,οτι οι κοινωνικες συνθηκες διαμορφωνουν το ατομικο και το συλλογικο......αλλα μην το αναγαγουμε και σε επιπεδο '' αλλοθι''!! Κατι ,που αν ξερει καλα η ελληνικη αριστερα να δουλευει,οσον για την ''νεο-ελληνικη''........! Οπως και να'χει ,ευχαριστω για τις υποδειξεις .Για το Λενιν ....και εδω συμφωνουμε!! Αχ αυτη η δυναμη της συνηθειας......δεν σημαινει οτι παντα εχει θετικο προσημο. Ευχαριστω και καλη συνεχεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger