Home » , » «Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο» - Αντιπαράθεση Καμμένου - Γιαννακόπουλου (Βίντεο)

«Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο» - Αντιπαράθεση Καμμένου - Γιαννακόπουλου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 | 7:15 μ.μ.

«Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο», 

Πρόδρομος "Μποδοσάκης" – Αθανασιάδης

Ερέθισμα μας γ’ αυτή την ανάρτηση η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον καπιταλιστή Δ. Γιαννακόπουλος και τον Πάνο Καμμένο.
Λεπτομέρειες γ’ αυτή την κόντρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ με τελευταία εξέλιξη τον φαρμακοβιομήχανο να προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει αγωγή διεκδικώντας από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αποζημίωση ύψους 10.000.000 ευρώ, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «συκοφαντήθηκε» από τα λεγόμενα στην βουλή του Π. Καμμένου.

Ας προσεγγίσουμε, λοιπόν το όλο θέμα με το δικό μας σκεπτικό. Στον καπιταλισμό, πλουτοκράτες, αστικό πολιτικό προσωπικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας. Φυσικά οι ενδοκαπιταλιστικές αντιπαραθέσεις δεν λείπουν, όπως δεν απουσιάζουν και τα αλληλοκαρφώματα στις «καλύτερες συμμορίες».

Το τι έχει παιχθεί, δηλαδή, στο παρασκήνιο για να ρθει στον αφρό αυτή η αντιπαράθεση δεν μπορεί να το γνωρίζουμε. Ξέρουμε όμως –από δημοσιεύματα- ότι παραδοσιακά η οικογένεια Γιαννακόπουλου είχε άριστες σχέσεις με την Ν.Δ και ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος, γιος και κληρονόμος του φαρμακοβιομηχάνου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου, είχε ιδιαίτερη φιλία με τον πρώην πανίσχυρο γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, επί κυβερνήσεων Α. Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.

Τι αντίκρισμα είχε στην επιχειρηματική δραστηριότητα του φαρμακοβιομήχανου η επαφή του με το αστικό πολιτικό προσωπικό αγνοούμαι.

Ας θυμηθούμε όμως λίγο μια περασμένη ανάρτησή μας για να σχηματίσουμε έστω και μια θολή εικόνα, σ’ αυτό το τοπίο:

Σύμπτωση θα είναι

Πιθανόν να θυμάστε την ανάρτηση που είχαμε κάνει με τίτλο «Οταν ο Α. Γεωργιάδης καταπίνει την γλώσσα του» και αναφερόμαστε στην αποκάλυψη του Περιοδικού Hot Doc που μας γνωστοποιούσε ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιαδης, ενώ είχε ολοκληρωθεί ο διάλογος για την τροπολογία για τα φάρμακα και λίγο πριν αυτή έρθει στη Βουλή προς ψήφιση, επισκέφθηκε τα γραφεία φαρμακοβιομήχανου.

Μετά το δημοσίευμα που υπέγραφε ο Κώστας Βαξεβάνης είχε δημιουργηθεί ένας ψιλοχαμός, με τον Γεωργιάδη να καταθέτει μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στην πορεία πράγματι αποδείχτηκε ότι ο υπουργός υγείας στις 22/11/2013 στις 21:30 το βράδυ, επιχείρησε να συναντήσει τον μεγαλοβιομήχανο φαρμάκων Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά αυτός απουσίαζε από το γραφείο του.
Μάλιστα το αρχικό άρθρο του περιοδικού ήταν σαφέστατο. Δεν άφηνε υπονοούμενα αλλά το έγραφε καθαρά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης «παρκάρει σταθερά δίπλα σε συμφέροντα. Είτε τα προσωπικά του, είτε μιας κάστας ευνοουμένων». Από κει και πέρα το περιοδικό δεν έδωσε καμιά συνέχεια σ’ αυτό το θέμα.

Το ότι σήμερα στην ιστοσελίδα του Hot Doc υπάρχει μια προβεβλημένη διαφήμιση της βιομηχανίας του Γιαννακόπουλου θα οφείλεται σε απλή σύμπτωση.

Μετά απ’ αυτή την ιστορία –που όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις- την έφαγε το σκοτάδι, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δ. Γιαννακόπουλο να προσεγγίζει το κόμμα του Καμμένου. Κάποια στιγμή ο καπιταλιστής φαίνεται ότι εκτίμησε ότι πόνταρε σε «κουτσό άλογο» και πιθανολογώντας ότι οι ΑΝΕΛ μπορούσαν να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και σαν συνέπεια δεν θα μπορούσαν να είναι ιμάντας μεταβίβασης των συμφερόντων του, μέσα από το πολιτικό αστικό σκηνικό, έκανε την «κωλοτούμπα» του.

Τον «κάρφωσε» -που να ξέρεις του λόγους …- η ναυαρχίδα του ΔΟΛ. Γράφει, λοιπόν το «Βήμα» στις 26/10/2014

«Ο τελευταίος "ισχυρός" που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στο δρόμο για την … Κουμονδούρου είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομήχανου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου που δήλωσε μέσω κύκλων του ότι "η μοναδική λύση για την σωτηρία της Ελλάδας είναι ο Σύριζα"… Ορισμένοι εκτιμούν ότι η «ανατοποθέτηση» της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες», ..

Τι μπόχα κυκλοφορεί στα παρασκηνιακά παζάρια καπιταλιστών – αστών πολιτικάντηδων (με συμμετοχή σ’ αυτά τα αλισβερίσια και δημοσιοκάφρων) μπορεί να καταλάβουμε. Τώρα γιατί έχει ξεσπάσει αυτή η πολεμική Καμμένου – Γιαννακόπουλου, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε.     

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger