Home » , » Ο άγριος πόλεμος με τα μηνύματα

Ο άγριος πόλεμος με τα μηνύματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 | 3:57 μ.μ.

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Ηταν 4 Οκτωβρίου, ένα εικοσαήμερο πριν, όταν το site Newsbomb έβγαινε με τίτλο «Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία», εξηγώντας στους αναγνώστες του γιατί αναγκάστηκε κι έσβησε(!) ένα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει λίγη ώρα πριν: «Μάταια ψάχνετε να βρείτε το ρεπορτάζ για υπόθεση που αφορά συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης και τούτο διότι το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις εδώ και χρόνια.

Τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου». Και συνέχιζε πως «επειδή η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και βιοποριστικό επάγγελμα ανθρώπων που αμείβονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους, το κείμενο εξαφανίστηκε».

Βάσιμες υποψίες

Δεν θα μιλήσουμε τώρα, εδώ, περί δημοσιογραφίας που... εξαφανίζει κείμενα ανάλογα με τις απειλές υπουργών, δεν είναι της παρούσης. Απλώς να πούμε πως υποψιαζόμαστε βασίμως ότι ο υπουργός που φέρεται να απείλησε το site το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πιθανότατα να είναι ο της Αμυνας Πάνος Καμμένος. Κάπως έτσι εξηγείται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Καμμένο και Γιαννακόπουλο, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού στη Βουλή, το Σάββατο βράδυ.

Μας είχε προϊδεάσει ήδη λίγο πιο νωρίς με tweet του ο υπουργός, θα έκανε αποκαλύψεις στη Βουλή έγραφε. Κατά την ομιλία του, λοιπόν, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κάνοντας λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης».

Κι έδωσε ένα χρονικό δημοσιευμάτων στο Newsbomb, πως το site ξεκίνησε με ύμνους υπέρ των ΑΝ.ΕΛΛ. («Γι’ αυτό πρέπει να μπουν ξανά στη Βουλή Καμμένος και ΑΝ.ΕΛΛ.») καταλήγοντας σε δημοσιεύματα εντελώς εχθρικά («Η ιστορία γράφτηκε από λακέδες» ή «Ακατάλληλος και επικίνδυνος») περνώντας έτσι «μετά τις εκλογές, στους εκβιασμούς».

Ο κ. Καμμένος θεωρεί εκβιαστικό ένα sms (μεταξύ πολλών άλλων) που του έστειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και στο οποίο ανέφερε επί λέξει: «Αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μη με λένε Γιαννακόπουλο».

Η απάντηση του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν σκληρή: «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νταβατζιλίκι δεν περνά από τη Βουλή των Ελλήνων» είπε. «Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές τελείωσαν που ο μπαμπάς τους έπαιρνε το αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους, όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου».

Η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, φαρμακοβιομήχανου και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (στην οποία αντιπρόεδρος ορίστηκε πρόσφατα ο Τάκης Μπαλτάκος) ήταν άμεση: «Ποιος θα περίμενε ότι κι αυτός τελικά θα στηνόταν στα τέσσερα και γλείφοντας εκεί που έφτυνε θα έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμη μνημόνιο, το βαρύτερο και το σκληρότερο. Με τον Καμμένο θα τα πούμε εκεί που πρέπει, όταν δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία. Αλλωστε η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να κρυφτείς».

Επίθεση Newsbomb

Τη σκυτάλη πήρε και το Newsbomb, χθες: «Γνωρίζουν καλά όλοι εκείνοι που τάσσονται διαχρονικά απέναντι στο site μας πως δεν είμαστε εμείς αυτοί που αλλάζουμε τις θέσεις μας. Το Newsmbomb.gr δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όσες κορώνες και αν πετάξετε από το βήμα της Βουλής. Τις δικές μας κόκκινες γραμμές δεν πρόκειται να τις ξεπουλήσουμε ποτέ».

Από την πλευρά του Παναγιώτη Καμμένου δεν δόθηκε συνέχεια, «όσα ήταν να πει ο υπουργός τα κατέθεσε στη Βουλή». Από το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αφέθηκε να εννοηθεί πως «έχει και ο Γιαννακόπουλος sms από τον Καμμένο». Αλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν στο συγκεκριμένο σάιτ, μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. εκβιάζονταν από επιχειρηματίες τους οποίους είχαν μαγνητοσκοπήσει, το Newsbomb είχε απαντήσει στις 4 Οκτωβρίου:

«Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος “μαγνητοσκοπεί” και “καταγράφει” επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει; Μήπως γιατί η άλλη πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία που είναι ατράνταχτα;»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Οκτωβρίου 2015 στις 4:07 μ.μ.

«Αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μη ΜΕ λένε Γιαννακόπουλο».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger