Home » , » Α. Αλαβάνος : «Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει, να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

Α. Αλαβάνος : «Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει, να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 | 9:08 μ.μ.

 Σχέδιο Β - Δελτίο Τύπου

Α. Αλαβάνος : «Η κυβέρνηση  Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει, να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ

«Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή  του κόσμου της Αριστερας  στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους  την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε  τον ενθουσιασμό, το όραμα, το παθος, την πίστη , την αθωότητα.

Αυτή την εβδομάδα ο Μειμαράκης  στην Βουλή εξαπέλυσε τις πιο βαριές κατηγορίες ενάντια στην Αριστερά : «μνημονιακή αριστερά», «νεοφιλελεύθερη αριστερά». Δεν έχει επιχειρήματα; Έχει παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που έχουμε εμείς όταν κατηγορούμε τη δεξιά παράταξη ότι μέσα από τα σπλάχνα της  βγήκαν χούντες και ακροδεξιά.

Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη «αριστερή» κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια.

Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ.

Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο. Αύξησε την  τιμή.

Πού  αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ.

Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε σύν 20 λεπτά.

Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρούν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ.

Με τι πληρώνεσαι;  Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη.

Μέσα από την αριστερά, πρέπει να το αποδεχθούμε, έχει γίνει τερατογένεση: Η κυβέρνηση Τσίπρα.

Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση. Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς.

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη  όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του:  καθηγητές  Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα ,  με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς.

Μη χάνουμε την ελπίδα μας. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές. Όπως δείχνουνε οι ισχυροί κλονισμοί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο χρόνος της κυβέρνησης Τσίπρα με αυτή τουλάχιστο τη μορφή είναι μετρημένος. Κι έχει σημασία η Ελλάδα να βρει πάλι ταχύτατα τον δρόμο της ελπίδας, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας γιατί βρισκόμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον που ο ορίζοντας είναι όχι μόνο σκοτεινός , αλλά με ακραία επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2015 στις 9:24 μ.μ.

Αφήστε τα παραμύθια Κύριε Αλαβάνο. Αυτή ειναι η Αριστερά και το ΚΚΕ δικαιώθηκε απόλυτα. Τα Φούμαρα για την δημιουργία του νέου οπορτουνιστικού αναχώματος δεν πιάνουνε. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

Ο λαός ξεχνά τι σημαίνει αριστερά ΠΑΣΟΚ και δεξιά
Το 1992, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό για μια νέα λαμπρή σελίδα στην πορεία της χώρας. Εξαπολύοντας μια απίστευτη προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού και επιστρατεύοντας τα συγκροτήματα του Τύπου σκόρπησαν ψέματα και υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους τον «επίγειο παράδεισο»

ΣΥΝ και η «Μπολόνια» για να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων». Την εισήγηση – έκθεση ψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ως μέλος της Επιτροπής «Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ολομέλεια υπέρ ψήφισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.

Ο ΣΥΝ και τα «μεταλλαγμένα προϊόντα»
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις 18 Δεκεμβρίου 2003 εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο μεταξύ των άλλων αναφερόνταν και στη «συνύπαρξη γενετικώς τροποποιημένων, συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών». Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.
Υ.Σ Τήνος είναι βρε γυναικά τα παιδιά Τό 'να μου φωνάζει ΣΥΝ, τ'άλλο μου φωνάζει ΝΑΡ
www.youtube.com/watch?v=tOGCLgo2S74

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2015 στις 3:06 μ.μ.

Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής!!
η εξυπνη δηθεν ατακα του κκε για να μην κανει ποτε τιποτα!! τη δεκαετια του 80 που ζηταγες εξοδο απο εε πολιτικε ντενεκε ζηταγες και ταυτοχρονη Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης; και αν ερθει στη 2α παρουσια αυτη η κοινωνικοποίηση το ψευτοκκε θα ζηταει την παραμονη στην εε; χαχα!

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2015 στις 10:35 μ.μ.

3.06 Τώρα μας τρόμαξες. Την δεκαετία του 80 όχι δεν ζήταγα Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής γιατί στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπχανε τα Πολιτικά Μέτωπα και τα ενδιάμεσα Στάδια εξουσίας του 20ου Συνεδρίου που καταστρέψανε το Κ.Κ το 1991. Απο το 15ο Συνέδριο το 1996 τα έχουμε καταργήσει. Το μόνο ελαφρυντικό τότε ήτανε ότι λόγο ΕΣΣΔ ήτανε υποχρεωτική επιλογή συνολικά για την Αστική τάξη. Σημερα που υπάρχει και άλλος ιμπεριαλιστικός οργανισμός Ρωσία Κίνα υπάρχουνε Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές Ξενοδόχοι και η χρυσή αυγή που κοιτάνε απο εκεί Περαστικά σου.......

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

3.06 Και που είσαι. Τον Καπιταλισμό θα κάνεις Ανθρώπινο στην 2α Παρουσία χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο Πολιτικέ Βλάκα.

Ανώνυμος
24 Νοεμβρίου 2015 στις 11:19 μ.μ.

3.06 Αφου δεν το κατέχεις το θέμα τη το ήθελες Ξεφτίλα έγινες. Παίξε με κάτι άλλο Πολιτικέ Ντενεκέ.............................................................

Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2015 στις 11:10 π.μ.

Λυπούμαι κε Αλαβάνε, αλλά με λίστα εκλογής (κακή ώρα) τα αντανακλαστικά των βουλευτών "μαραίνονται".
Μερικά πράγματα "δεσμεύονται", για λόγους πρακτικούς και ευκόλως κατανοητούς, εκεί που αναπτύσσεται (υποτίθεται) κατά το άρθρο 60 το "Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση".
Χέρι - χέρι πάνε κάποια πράγματα, όταν μεταξύ εντολοδόχων και εντολέων μεσολαβεί "διακόπτης".
Και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα, δημοκρατία κατ' επίφαση.

Ανώνυμος
25 Νοεμβρίου 2015 στις 8:42 μ.μ.

10.35
πολιτικε ντενεκε με μυαλο μαιλη να σε ρωτησω κατι:
μας λες οτι υπάρχουνε Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές Ξενοδόχοι και η χρυσή αυγή που κοιτανε προς ρωσια! αν το δεχτουμε αυτο η υπολοιπη αστικη ταξη της Ελλαδας η οποια ειναι και πλειοψηφικη μηπως κοιταει στην εε και το ευρω;
ωραιες λεκτικες αρλουμπες μαιλη -γοντικα για να ψηνουν τα κνιτακια οτι το κκε θελει να κανει κατι! κοροιδα περεμενετε τη 2α παρουσια!!

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2015 στις 12:14 π.μ.

8.42 Ασφαλώς και υπάρχουνε τα τμήματα που ανέφερα που έχουνε συμφέροντα στην ιμπεριαλιοστική ρωσία. Οπως και η χρυσή αυγή. Αρα ο λαός πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του ταξική σημαία για Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι οτι ο καπιταλισμός θα γίνει ανθρώπινος την 2α παρουσία χοχοχοχοχο Πολιτικέ ντενεκέ χοχοχο

29 Νοεμβρίου 2015 στις 1:16 π.μ.

...... ο Μεϊμαράκης ..........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger