Home » , » Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Στουρνάρα

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Στουρνάρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 | 10:40 μ.μ.

 «Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί».

Αλέξης Τσίπρας  21/3/2013, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στα ψιλά πέρασε στην ειδησεογραφία το χθεσινό «τραπέζωμα» που έκαναν Τσίπρας και Δραγασάκης στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Σε μονόστηλα διαβάζουμε ότι «κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η επόμενη ημέρα στον τραπεζικό τομέα».

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση Στουρνάρα τότε που ο αρθογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός έγραφε για την πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν».

Η ουσία της συνάντησης κρύβεται στο παρασκήνιο που προηγήθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  πριν μερικές μέρες το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας με την 3930/2015 απόφασή του παραπέμπει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου να διερευνήσει την νομιμότητα της απόφασης, που πήρε στις 27 Αυγούστου 2012 σαν υπουργός Οικονομικών τότε, ο Γ. Στουρνάρας, να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς. Αναλαμβάνει δηλαδή το δικαστήριο να κρίνει αν οι όροι με τους οποίους ο γερμανικός κολοσσός ξέπλυνε τις λαμογιές του για τις μίζες που έχει παραδεχτεί ότι έχει δώσει –και σε πολιτικά πρόσωπα- πάνω από 100 εκατ ευρώ ήταν ή όχι επαχθείς για το ελληνικό κράτος.

Αν ξανανοίξει αυτή η ιστορία σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τον Γ. Στουρνάρα. Φυσικά δεν μπορεί να ξέρουμε τα παρασκηνιακά παζάρια που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με Τσίπρα – Δραγασάκη.

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το γεγονός και η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο  f/b

Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση.

Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλ. Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger