Home » , » Τι να σχολιάσεις...

Τι να σχολιάσεις...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 | 7:13 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Στη δευτερολογία του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, μόλις έναν μήνα πριν, ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τους νεοφιλελεύθερους και τους συντηρητικούς για τη στάση τους γύρω από το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια, έλεγε τα εξής: «Ούτε τους ενδιαφέρει (σ.σ.: τους νεοφιλελεύθερους) και πολύ η προστασία της πρώτης κατοικίας διότι ακριβώς η οικονομία της αγοράς λέει ότι αν έχεις ένα σπίτι στην Κυψέλη και δεν μπορείς να το κρατήσεις, να το πουλήσεις και να πας σε μια πιο φτωχή περιοχή. Στο Περιστέρι. Κι αν δεν μπορείς και στο Περιστέρι, να πας σε ακόμα πιο φτωχή περιοχή. Στην Αγία Βαρβάρα. Κι αν δεν μπορείς, να πας στη Σαλαμίνα. Κι αν δεν μπορείς, να μείνεις σε τσαντίρι.

Αυτή είναι η λογική της αγοράς. Και της απόλυτης πίστης στην οικονομία της αγοράς. Εμείς λοιπόν, και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, που δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι, προσδοκούμε να υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες σε αυτά τα θέματα». .

Αυτά πριν από έναν μήνα. Προχτές, όμως, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, όπως μας πληροφορεί το Real.gr, τα εξής: «Αυτός που με εισόδημα 1.200 ευρώ αγόρασε ένα οίκημα 180 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή για λόγους νεοπλουτισμού, ίσως είναι προτιμότερο να μένει στο Περιστέρι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε και αυτόν».

Ουδέν σχόλιον...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger