Home » , » Ποιος δουλεύει ποιον;

Ποιος δουλεύει ποιον;

Από giorgis , Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 | 6:46 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Το ότι πραγματοποιούνται πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, και σε διαδικτυακές επικοινωνίες, από μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, ιδιώτες και ποιους ξέρει και από ποιους άλλους, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν, Είναι δεδομένο. (Πρόσφατα είχαμε κάνει και μια σχετική ανάρτηση).
Το εντυπωσιακό είναι πόσο επιπόλαια (για να μην αποδώσουμε άλλο χαρακτηρισμό) αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα από κάποιους «έγκυρους, λειτουργούς της ενημέρωσης».

Βγαίνει, ας πούμε προχτές ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ, Νίκος Χασαπόπουλος –θεωρείται ότι γράφει την στήλη «Βηματοδότης» στο «Κυριακάτικο Βήμα»- και μέσα από το twitter πετάει την στρακαστρούκα του.
Ισχυρίζεται ότι κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης του είπε ότι το τηλέφωνο του παρακολουθείται και ζητάει από την κυβέρνηση κάποια διάψευση.

Εκ πρώτης όψεως η καταγγελία του φαίνεται αστεία, του τύπου «κάποιος μου ‘πε να σας πω». Από πουθενά δεν τεκμηριώνεται ότι όντως το τηλέφωνο του παρακολουθείται πόσο μάλλον ότι έχει εμπλοκή κυβερνητική υπηρεσία. 
Λογικά τέτοιες «καταγγελίες» μόνο με χαβαλέ  αντιμετωπίζονται γι’ αυτό και ο αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός, πήρε στο δούλεμα τον Χασαπόπουλο και με χιουμοριστικό κείμενο του, του αποδίδει  ότι είναι επικεφαλής «ομάδας "ειδικών", η οποία δουλεύει για λογαριασμό του ΔΟΛ» και η οποία, ομάδα του παρακολουθεί το τηλέφωνο του. Γράφει μάλιστα σαρκαστικά ο Θ. Καρτερός: «Προσθέτω ότι για τον συγκεκριμένο Χασαπόπουλο έχω από καιρό πληροφορίες όχι μόνο από βουλευτή, αλλά και από τη σύζυγο καφετζή της ΕΥΠ, ότι είναι επικεφαλής κυκλώματος κοριών». 

Ανάξιο λόγου θα ήταν το όλο θέμα αν σαν καχύποπτοι που είμαστε δεν υποθέταμε ότι πρόκειται για μια «στημένη» αντιπαράθεση που αποσκοπεί να απαξιωθεί το όλο θέμα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Αφού δηλαδή η «καταγγελία» ενός «αναγνωρίσιμου δημοσιογράφου» και μάλιστα απ’ τα πρώτα στελέχη του ΔΟΛ αντιμετωπίζεται τόσο απαξιωτικά, ποιος απλός πολίτης ο οποίος έχει βάσιμες υπόνοιες ότι παρακολουθούν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες θα το καταγγείλει;
Είμαστε υπερβολικοί; Πιθανόν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger