Home » , » Eκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη Λέσβο για το Προσφυγικό.

Eκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη Λέσβο για το Προσφυγικό.

Από κοινωνικα απροσαρμοστος , Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 | 12:37 π.μ.

Η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησε εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 18:30 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης με θέμα «Ανοιχτά Σύνορα. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο – Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι – Να σταματήσουν οι πόλεμοι», στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για διαδήλωση – πορεία στην Αλεξανδρούπολη και στους Κήπους Έβρου 23 και 24 Ιανουαρίου.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΛΜΕ, της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, της συλλογικότητας με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΚΟΥΖΙΝΑ», εκπρόσωποι από το «χωριό του όλοι μαζί» και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα άμεσης αντιμετώπισης και ανακούφισης των προσφύγων όπως η έκδοση εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες, της απευθείας δωρεάν μετακίνησης τους στους χώρους προορισμού τους, η αξιοπρεπής διαμονή και σίτιση τους για όσο χρονικό διάστημα διαμένουν στον ελληνικό χώρο καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα γεννεσιουργά αίτια του προσφυγικού και δεν είναι άλλα από τους πολέμους και την εξαθλίωση.

Ως επόμενη κυρίαρχη δράση για το ζήτημα που αναμένεται να είναι μακροχρόνιο, προτάθηκε η συμμετοχή των συνδικάτων, σωματείων, συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών και μεμονομένων ατόμων στην πανελλαδική εκδήλωση στις 23 και 24 Ιανουαρίου στον Έβρο με τη μίσθωση λεωφορείου.

Τέλος η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει τη διαδήλωση συμπαράστασης στους πρόσφυγες που αποφασίστηκε από τα τοπικά συνδικάτα και σωματεία για τις 18/12.

ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger