Home » » Όλοι-ες στον Έβρο 23-24 Γενάρη: H Συνέντευξη Τύπου στην ΕΔΟΘ - Συναυλία στο Πολυτεχνείο 20/1, 8 μμ

Όλοι-ες στον Έβρο 23-24 Γενάρη: H Συνέντευξη Τύπου στην ΕΔΟΘ - Συναυλία στο Πολυτεχνείο 20/1, 8 μμ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 | 9:49 μ.μ.

Συνέντευξη τύπου δόθηκε τη Δευτέρα 18 Γενάρη στην ΕΔΟΘ ενόψει του διήμερου δράσεων ενάντια στο φράχτη που θα πραγματοποιηθεί στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη.

Ο Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικού ΑΠΘ, τόνισε ότι «το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρξε το πιο δολοφονικό, καθώς 25 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και πάλι μικρά παιδιά, βρήκαν το θάνατο στο Αιγαίο και ο μοναδικός λόγος γι’ αυτό είναι ότι κρατάνε κλειστό το ασφαλές πέρασμα του Έβρου. Ο Μουζάλας καταγγέλλει την ΠΓΔ της Μακεδονίας για το κλείσιμο των συνόρων της, αλλά η Ελλάδα είναι η πρώτη που το εφάρμοσε και μάλιστα για όλους τους πρόσφυγες κατασκευάζοντας τον φράχτη στον Έβρο».

Η Ελεάννα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις «συλλήψεις αλληλέγγυων στα νησιά με άσκηση διώξεων για κακούργημα, την ώρα που ο κόσμος αυτός υλοποιεί τις διεθνείς υποχρεώσεις μας απέναντι στους πρόσφυγες. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε δίωξη και να  υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της για υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων».

Ο Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «αυτό το σαββατοκύριακο θα ανέβουμε απ’’ όλη την Ελλάδα στον Έβρο, θα είμαστε η φωνή των χιλιάδων κόσμου που εδώ και μήνες έχει βρεθεί στο πλάι των προσφύγων και απαιτούν μαζί με μας να πέσουν οι φράχτες, να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων. Συντονιζόμαστε με τα κινήματα σε Κωνσταντινούπολη, Καλαί και Λαμπεντούζα και απαιτούμε ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες του πολέμου και της πείνας. Χωράμε όλοι και απαιτούμε όλα τα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες και όχι να γίνει η ελληνική κυβέρνηση ανθρωποφύλακας της ΕΕ-φρούριο».

Η Ιωάννα Κατλαμούση, από το σύλλογο φοιτητών αγγλικής φιλολογίας ΑΠΘ, δήλωσε ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν στη διαδήλωση στον Έβρο και καταγγέλλουν ότι την ώρα που διαλύουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ξοδεύουν εκατομμύρια για φράχτες. Γι’ αυτό θα διαδηλώσουμε ενάντια στο φράχτη και τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης».

  Aναχώρηση αποστολής Σάββατο 23/1, 8πμ, Σιδ. Σταθμός

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 6936-127797 και 6974-770802

  τιμή μετακίνησης: 15 €


Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ νομού Έβρου

Άρθρο του Γιώργου Τσιάκαλου για τις συλλήψεις αλληλέγγυων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger