Home » , » Μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στις ιταλικές αρχές (Βίντεο)

Μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στις ιταλικές αρχές (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 | 8:42 π.μ.

Εχουμε αναφερθεί επανειλημμένα (εδώ, εδώ, εδώ,εδώ κι εδώ) για την περίπτωση των πέντε ελλήνων φοιτητών που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο. (Το βίντεο που παραθέτουμε είναι κατατοπιστικό για όλη αυτή την ιστορία. Επίσης σ’ αυτή την ιστοσελίδα πέρα απ’ το ιστορικό της υπόθεσης θα βρείτε όλα τα καλέσματα για κινήσεις αλληλεγγύης που ξεκινούν από σήμερα).

Σε τρεις συνεδριάσεις που ξεκινούν από σήμερα, θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 11 Γενάρη, το Εφετείο Αθήνας θα αποφασίσει αν θα αποδεχτεί ή όχι το αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοσή των φοιτητών στην Ιταλία με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπου θα βρεθούν να δικάζονται και να αντιμετωπίζουν ποινές πολύμηνης φυλάκισης.

Τα πρώτα καλέσματα συμπαράστασης στους αγωνιστές φοιτητές είναι για σήμερα στις 11 π.μ στην συνεδρίαση του  Συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών (Λ.Αλεξάνδρας & Λουκάρεως).

Οι ίδιοι οι φοιτητές αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους:

Στις 7,8 και 11 Ιανουαρίου καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις εκδόσεις αυτές. Ο αγώνας για το μπλοκάρισμά τους, αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου ψηφιδωτού αγώνων που στέκονται ανάχωμα στην συνεχιζόμενη υποτίμηση των ζωών μας. Αποτελεί κομμάτι εκείνων των αγώνων των φοιτητών/φοιτητριών ενάντια στην αύξηση του κόστους φοίτησης στα πανεπιστήμια, των καθημερινών εργατικών κοντρών με τα αφεντικά και τις απεργιακές περιφρουρήσεις στους χώρους δουλειάς, των κινήσεων άρνησης πληρωμών πάνω στις βασικές ανάγκες από συνελεύσεις γειτονιών, των διεκδικήσεων των επισφαλών-πρεκάριων ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα–"κοινωφελή προγράμματα", των εξεγέρσεων μεταναστών/στριων στα σύνορα και τα κέντρα κράτησης της χώρας και κάθε κοινότητας αγώνα που ξεπηδά στη δημόσια σφαίρα κόντρα στις καπιταλιστικές προσταγές και την κρατική καταστολή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους συμφοιτητές, τους συντρόφους και όλο τον κόσμο του αγώνα να κάνουν δική τους την υπόθεση των διώξεων, να πάρουν θέσεις μάχης, να μπλοκάρουν τις εκδόσεις στην πράξη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger