Home » , » Δ. Κουφοντίνας: Δεν υπογράφω δήλωση μετάνοιας!

Δ. Κουφοντίνας: Δεν υπογράφω δήλωση μετάνοιας!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 | 7:30 π.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ  

Μπόχα της μετεμφυλιοπολεμικής μοναρχοφασιστικής περιόδου αναδίδει το έγγραφο του Συμβούλιου των Φυλακών Κορυδαλλού, με το οποίο απορρίπτεται μια ακόμα αίτηση του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η άδεια που δικαιούται εδώ και χρόνια. Το γεγονός ότι αυτή η απόφαση εκδόθηκε επί των ημερών της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης και του «δημοκράτη» υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, που δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των κρατούμενων, επαγγελλόμενος μάλιστα τη διεύρυνσή τους, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Στον Δ. Κουφοντίνα δεν χορηγείται η άδεια που δικαιούται διότι δεν κάνει δήλωση αποκήρυξης των ιδεών του και διότι στη φυλακή «συγχρωτίζεται» με άλλους πολιτικούς κρατούμενους!

Ο Δ. Κουφοντίνας απαντά στο μετεμφυλιακό έγγραφο με μια δήλωση (δημοσιεύεται ολόκληρη παρακάτω), η οποία καταλήγει με το αυτονόητο γι’ αυτόν: «Οσο με αφορά, τη μόνη δήλωση που μπορώ να υποβάλω είναι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ δήλωση μετάνοιας, ούτε δήλωση αποκήρυξης των ιδεών μου».

Πριν παραθέσουμε ολόκληρο αυτό το κατάπτυστο έγγραφο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε και άλλη μια πρωτοτυπία. Το έγγραφο είναι… ανυπόγραφο. Φέρει μόνο μονογραφές, χωρίς τα ονόματα αυτών στους οποίους ανήκουν οι μονογραφές! Αλήθεια, τι λέει γι’ αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης; Μπορεί να υπάρξει δημόσιο έγγραφο χωρίς την υπογραφή αυτού που το εκδίδει;

Το εμφυλιοπολεμικό έγγραφο


 Η αρμόδια Επιτροπή του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού αποφάσισε στις 29 Δεκέμβρη τη μη χορήγηση τακτικής άδειας στον Δ. Κουφοντίνα με το εξής σκεπτικό (διατηρούμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου):
«διότι δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της τακτικής αδείας δεδομένου του ότι στο πρόσφατο παρελθόν, έχει δημοσιοποιήσει (με αναρτήσεις κειμένων στο διαδίκτυο) υποστηρικτικές απόψεις υπέρ της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων (ΕΛΑ-) Πυρήνες της Φωτιάς με μέλη των οποίων συγχρωτίζεται και εντός φυλακής και συγκεκριμένα στο χώρο που κρατείται όπου και τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις. Επιπροσθέτως κατά τη γνώμη δύο μελών του Συμβουλίου, ήτοι Προέδρου και Διευθύντριας Κ.Κ. Κορυδαλλού συμπλήρωσε τον απαιτούμενο ελάχιστο χρόνο κράτησης την 05.09.2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 55 παρ. 1 του Ν. 2776/99 όπως ισχύει, καθότι η εκτιομένη ποινή είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης και εκτιτέας πρόσκαιρης κάθειρξης 25 ετών, και συνεπώς για χορήγηση τακτικής άδειας απαιτείται πραγματική έκτιση 8 ετών από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και του 1/5 από την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης, και ως εκ τούτου απαιτείται περαιτέρω δοκιμασία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η καλή συμπεριφορά που επιδεικνύει εντός του καταστήματος δεν είναι προσχηματική».

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μόνο τον Δ. Κουφοντίνα. Αφορά το σύνολο των κρατούμενων (πολιτικών και μη), αφού –πέρα από το αποκρουστικό σκεπτικό του- παραβιάζει ευθέως τον ίδιο το Σωφρονιστικό Κώδικα, όπως σωστά επισημαίνει στη δήλωσή του ο Δ. Κουφοντίνας. Και το ερώτημα είναι: θα επιτρέψουμε να παγιωθεί και να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς; Ουδείς δικαιούται να κλείνει τα μάτια του και να σιωπά.

 Δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Επειδή θεωρώ ότι τα δικαιώματα δεν είναι παραχωρήσεις της εξουσίας, αλλά κατακτήσεις έπειτα από σκληρούς αγώνες, κατακτήσεις τις οποίες όλοι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε, από την πλευρά μου, όσο αφορά τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, υποβάλλω από το 2011 – αραιά η αλήθεια είναι – αιτήσεις για το δικαίωμα της άδειας. Όλες αυτές οι αιτήσεις απορρίπτονταν με συνοπτικές διαδικασίες και σαθρές αιτιολογήσεις.

Η τελευταία αίτηση που υπέβαλα επί «αριστερής» μνημονιακής κυβέρνησης ήταν τον Αύγουστο του 2015, η οποία, αφού «ξεχάστηκε» επί μήνες σε ένα συρτάρι, απορρίφθηκε τις τελευταίες μέρες του 2015. Η απόρριψη αυτή όμως μας αφορά όλους, επειδή εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής περιστολής κάθε δικαιώματος και της ποινικοποίησης κάθε κινητοποίησης (με πιο πρόσφατη, τη νομοθέτηση φυλάκισης τριών ετών για «παρεμπόδιση λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου» – προφανώς από τους αγρότες).

Στην περίπτωση της αίτησής μου, το υπουργείο Δικαιοσύνης, καλυπτόμενο πίσω από μία εισαγγελέα, μεταμφιέζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής σε νομοθετικό «σώμα» που αποφασίζει ότι πλέον οι ισοβίτες δεν μπορούν να πάρουν άδεια στα 8 χρόνια, αλλά τώρα στα 13. Γράφοντας έτσι στα παλιά του τα παπούτσια τον ίδιο τον νόμο τους, τις γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις σε όλες τις φυλακές για παροχή άδειας σε εκατοντάδες ισοβίτες από τα 8 χρόνια, ακόμα και το ίδιο το υπουργείο που μέχρι σήμερα δεν διανοήθηκε να ελέγξει κανένα Π.Σ. Καμίας φυλακής για άδειες στα 8 χρόνια.

Ταυτόχρονα μετέτρεψε το Πειθαρχικό Συμβούλιο σε Επιτροπή ελέγχου και παροχής Πιστοποιητικού Κοινωνικών Φρονημάτων, αλλά και Επιτροπή Λογοκρισίας, αφού με εγκαλεί για δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο απόψεων οι οποίες «υπερασπίζουν άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις». Με κατηγορεί, επίσης, ότι «συγχρωματίζομαι» (sic!) με άλλους πολιτικούς κρατούμενους, τους οποίους προφανώς θα έπρεπε να αποφεύγω ως σύγχρονα «μιάσματα».

Τέλος, μου ανακοινώνει ότι οφείλω να «δοκιμαστώ», δηλαδή να πάψω να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου, να μην τις προβάλλω, να τις αποκηρύξω τελικά.

Είναι καιρός πλέον το υπουργείο να πάψει να κρύβεται πίσω από τα όργανα της φυλακής και να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν θέλει, ας καταργήσει τον νόμο για τις άδειες, ή ας τον τροποποιήσει με τη ρητή διατύπωση ότι, όσο αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους «δεν δικαιούνται άδειας», όπως επίσης και «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν», ας εισαγάγει τέλος έναν νέο 509, ώστε ο εξευτελισμός αυτής της «αριστεράς» να γίνει τέλειος.

Όσο με αφορά, τη μόνη δήλωση που μπορώ να υποβάλω είναι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ δήλωση μετάνοιας, ούτε δήλωση αποκήρυξης των ιδεών μου.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Ειδική πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού
7/1/16
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2016 στις 10:39 π.μ.

Ο κ.Κουφοντινας ,δεν μετανοιωνει,και δεν υπογραφει δηλωση! Κατ'αρχας,το εχω ξαναγραψει,ειναι απο τους λιγους που χαιρεται το επιθετο του!! ''Ο Κουφοντινας...ο Μαζιωτης...ο Θεοφιλου...οι αδερφοι Τσακαλου....η Ρουπα....ο Αλεξης...ο Γιωργακης....ο Βαγγελας....η Φωφη.....ο Αντωνακης......ο Μπουμπουκος....τυχαιο ;ΔΕΝ νομιζω!! Αμα δεν σεβονται ,θα φοβουνται!!Μεγαλη αληθεια συνελληνες!! Και δευτερον ,δεν υπογραφει δηλωση για να εξαγορασει την αδεια εναντι της ιδεολογιας του,συνελληνες!! Γιατι,κανεις ποτε δεν ξερει με σιγουρια,αν σε εκεινες τις μαυρες ωρες ,της απομονωσης,των συνθηκων των φυλακων μας,της κακουχιας,του εξευτελισμου,της στερησης της ελευθεριας,να κατσεις σε ενα παγκακι σε ενα παρκο,να βλεπεις τα αγαπημενα σου προσωπα οποτε θελεις,.....κανεις λοιπον δεν ξερει αν μας τα κανει χαλαλι!! Ναι...δεν θα το μαθουμε και δεν θα το καταλαβουμε ποτε .Μην ανοιγουμε πληγες τωρα!!Ενα προστιμο τροχαιας ερχεται,και τρεχουμε να ρωτησουμε και τον διαολο...''εχουμε καμια ακρη στην τροχαια Αθηνων;''!!!! Χαχαχα!!Γνωστες σκηνες ετσι;;;Βγαλμενες απο τις φλογες της καθημερινοτητας!!! Οοοχι....το λεω,γιατι
τα πραγματα ειναι λιγο θολα,και μπορει να βγει και κανενας,χωρις να ξερει, και να ταμπουρωθει πισω απο την αρνηση του,για μετανοια.....να δεις πως το λενε αυτο.......νομιζω '' να σφετεριστει''!! Σωστος -λαθος ο κ. Κουφοντινας ,θα το απαντησει η ιστορια λεμε!Για την ιδεολογια του ,και για την προσωπικη του αξιοπρεπεια ,θεωρω οτι δεν μετανοιωνει!! Αν μας το κανει και χαλαλι......εε μπραβο του,και only respect!! Γιατι,αν ημουν στην θεση του.....ξερω 'γω......δεν παρκαρω στις ραμπες μεν,δεν εχω καμια '' ακρη'' πουθενα.....αλλα και τοση αυτοθυσια...ομολογουμενως....δυσκολευομαι....''ασε και θα δουμε''...η ενοπλη παλη πρεπει να ειναι στους κολπους του μαζικου κινηματος.....τ'ακους Κουτσουμπα μου....ακουω να λες!!
Αντε ,καλημερες σε ολους μας......και μην στεναχωριεστε συνελληνες!! Ζωη ειναι....που θα παει...καποτε θα πεθανουμε ,και θα γλυτωσουμε,θα ελευθερωθουμε!

8 Ιανουαρίου 2016 στις 2:13 μ.μ.

Μην πιάνεις τον 509 κ. Κουφοντίνα. ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!
Ο 509 έγινε για τους εχθρούς σου!
Εχουμε και νεκρούς με τον 509....

8 Ιανουαρίου 2016 στις 9:22 μ.μ.

μια αλλη αντιληψη αποτι φαινεται εχει το κρατος (οπως προκυπτει απο την σταση του απεναντι τους) για το ποιοι ειναι πραγματικοι επαναστατες, απο αυτους που περιμενουν να ριξουν τον καπιταλισμο, με δυναμικες πορειες, και ντουντουκες, οπως ο ιησους του ναυι με σαλπιγγες εριξε τα τειχη της ιεριχους.

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 12:42 π.μ.

Ωπα ρε Σιχτιρ Τρομερε !Θα απαγορευσετε τωρα και να μιλαμε και θα υποδειξετε τωρα στον καθενα τι τον αφορα και τι οχι...Και ποιοι ειναι οι εχθροι του Κουφοντινα ρε γελοιε?

Ανώνυμος
9 Ιανουαρίου 2016 στις 9:21 μ.μ.

Βαθυ Κοκκινο ,ειμαι ο ανωνυμος\ανωνυμη της8 Ιανουαριου των 10:39 π.μ οπου υποχρεωθηκα να απαντησω στον ''Σεχταρ ο τρομερος'' και στο σχολιο του. Θεωρω οτι ημουν πολυ περισσοτερο στα πλαισια της ευπρεπειας απο αυτον ,ως ειχα υποχρεωση,και προς τον εαυτο μου και προς τις απαιτησεις σας,,με τις οποιες συμφωνω! Ουτε βριζω ,ουτε ομως κρυβω την ενοχληση μου!! Απορω λοιπον γιατι δεν δημοσιευσατε την απαντηση μου......!! Ομολογω,οτι αν ηταν δυνατον ,θα ηθελα να ειχα μια απαντηση απο μερους σας,δεν ειναι θεμα λογοκρισιας....μα αν κατι ηταν λαθος μου,εδω ειμαι να το αναγνωρισω και να ζητησω και συγνωμη. Αντιθετως ,ο ανωνυμος των 9 Ιανουαριου των 12:42π.μ φαινεται να τον ενοχλει ,ακριβως οτι και εμενα ,και απαντα εκεινος για τις θεσεις μου!! Να θεωρησω οτι καποιο μπλεξιμο εγινε...;;; Δεν ειχα μεχρι στιγμης σχηματισει γνωμη για λογοκρισια!! Θελω να πιστευω ,οτι κατι δεν πηγε καλα στην αποστολη σχολιων ,η, στην παραλαβη!Αν δεν ειναι κοπος ,θα εκτιμουσα ιδιαιτερως μια απαντηση σας!! Παντα καλα!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger