Home » , » Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό.

Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 | 6:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Είχα μια ανεξήγητη φαγούρα "εις τα μέζεα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος" κι αναρωτιόμουν τι θα συμβεί. Ποιά καινούρια κουταμάρα θα ακούσω.
"Την αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές ανακοίνωσε απόψε ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, ενώ προαναγγέλλει τη διακοπή των εργασιών στις υπόλοιπες περιοχές δραστηριοποίησής του, εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες". "ΕΑΝ"... Προσέξατε το "εάν";

Α στο διάολο! Μην μας το κάνετε αυτό! Θα αφήσετε δηλαδή το Χρυσό σε μας, όσο απέμεινε τουλάχιστον, θα σταματήσετε να καταστρέφετε τα Δάση, να δηλητηριάζετε το Περιβάλλον και θέλετε να το χάψουμε; Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό.

Στα τσακίδια να πάτε. Φυσικά δε θα πάνε. Απλά εκβιασμό κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο σ' αυτόν, γιατί όλοι εμείς θέλουμε να γυρίσουν από κει που ήρθαν. Είδαν πόσο δούλοι είναι στην κυβέρνηση κι είπαν "γιατί να μην ζητήσουμε κι εμείς περισσότερα; Ποιό έξυπνοι είναι οι τοκογλύφοι"; Όχι, το ίδιο αδίστακτοι είστε.

Τι θέλουν; Γράφουν στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους νόμους, το Περιβάλλον, ακόμα και τις δικές τους δεσμεύσεις, και ζητάν πλήρη ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Να καταστρέφουν με την ησυχία τους. Να μπουν τα ΜΑΤ να διώξουν τους κατοίκους από τα χωριά, να ρημάξουν τον τόπο, να βουτήξουν και το χρυσό. Α ναι! Για την Κόλαση, που θα αφήσουν πίσω τους, να τους παρασημοφορήσουμε! Κοντολογίς θέλουν να ασελγήσουν στα οπίσθια του ελληνικού κράτους, το οποίο σκύβει σε κάθε αισχροκερδή.

Άντε φύγετε. Μπρος κάντε το! Σας προκαλούμε. Πανηγύρι θα κάνουμε, όταν με το καλό ξεκουμπιστείτε. Αλλά ξέρω ότι δυστυχώς τα τσιμπούρια, οι βδέλλες, και τα άλλα παράσιτα δεν φεύγουν από μόνα τους. Ελπίζω σε περαιτέρω κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε να τους διώξουν. Αρκετή ζημιά έκαναν. Να μην ξαναγυρίσουν.

Κάτι μου λέει όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδώσει. Θα βαπτίσει "επένδυση" αυτό που πριν έλεγε ξεπούλημα, λαίλαπα, ντροπή, καταστροφή, πουλώντας άλλον έναν αγώνα, αφού πέσει στα τέσσερα, "ηρωικά μαχόμενος" βεβαίως - βεβαίως. Παλιά του τέχνη κόσκινο...

Αν φύγουν, πραγματικά θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που θα οφείλεται στους αγώνες και τον ηρωισμό των κατοίκων. Πάντως, αν δεν υποχωρήσει κι άλλο η κυβέρνηση ίσως έχουμε μια ουσιαστική, ελπιδοφόρα Νίκη. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2016 στις 1:48 π.μ.

που ειναι βρε παιδια το κκε? Ουτε μια ανακοινωση για τις σκουριες? φαγανε τη γλωσσα τους? Θα περιμενε κανεις να παρει μια θεση υπερ του δικαιου αγωνα της τοπικης κοινωνιας κατα της el dorado! Ας μην πιστευουν οτι θα το παει ο συριζα μεχρι τελους. Δεν νομιζεις ρε μητσο οτι θα επρεπε να υποστηριξει σε αυτη τη φαση τον δικαιωμα του κοσμου της χαλκιδικης να ζησουν σε ενα υγειες περιβαλλον?

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2016 στις 11:27 π.μ.

"...Η σύγκρουση αυτή αποτυπώνει την αντιπαράθεση τμημάτων του κεφαλαίου, και υποκρύπτει τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ο οποίος είναι ασυμβίβαστος με την προστασία του περιβάλλοντος και την λαϊκή ευημερία. Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση είναι που πρωτοστατεί στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στο λαό ότι θα βελτιωθεί η ζωή του από την καπιταλιστική ανάκαμψη. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων, που θυσιάζουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χαλκιδικής μπορούν να δουν όφελος μόνο μέσα από έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης, όπου ο πλούτος που παράγεται και τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική, κρατική περιουσία, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες..."
Το ΚΚΕ έχει κάνει αγώνες εναντίον της καταστροφής. Αυτά είναι γνωστά. Ευχαριστώ. mitsos175.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2016 στις 4:09 μ.μ.

Δεν μπορεί το ΚΚΕ να κάνει τους αγώνες που κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛΛ, ιδίως στις Σκουριές. Τόσο αίμα έχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές και τις καθαρίστριες, τόσοι βολευτές βγήκαν με την σπέκουλα σε αυτές τις περιπτώσεις, τί να μας πει το ΚΚΕ τώρα; Έχουν να το λένε οι ντόπιοι ότι από την ώρα που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, ενώ έχει πιάσει κρύος ιδρώτας την COSCO, τις Τράπεζες, τον ΣΕΒ, τον Σκλαβενίτη με το LIDL και τους εφοπλιστές επειδή τους αλλάζει τα φώτα στην φορολογία. Δεν γλυτώνει μεγάλε το κεφάλαιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς το πάει σιγά σιγά για να τους αποκοιμίσει και μετά τσακ "θα τους την φορέσει". Στην αρχή αγκαλιές και φιλιά με τον Φέσσα και τους τραπεζίτες και μετά θα τους κοινωνικοποιήσει. Κάτσε και θα δεις. Να μην σου πω τί περιμένει την ΕΕ.
Syriza-Podemos-Venceremos-Αντώνης Ρέμος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger